Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 9

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Керування

9.1. Згідно з частиною першою статті 117 цього Договору ( 994_017 ), очолювати та керувати ЄВІ належить Раді ЄВІ.

9.2.

До складу Ради ЄВІ входять Голова та керівники національних центральних банків; одному з них належить бути заступником Голови. Якщо один з керівників національних центральних банків не має змоги взяти участь у засіданні, він може призначити іншого представника своєї інституції.

9.3. Голову належить призначати за спільною згодою урядів держав-членів на рівні голів держав чи урядів за рекомендацією, залежно від обставин, Комітету керівників чи Ради ЄВІ після консультацій з Європейським Парламентом та Радою. Голову належить добирати з осіб, що мають визнаний статус та досвід професійної діяльності в грошово-кредитній та банківській сферах. Головою ЄВІ може бути лише громадянин держави-члена. Раді ЄВІ належить призначити заступника Голови. Голову та заступника Голови належить призначати на строк три роки.

9.4. Голові належить виконувати свої обов'язки, працюючи на постійній основі. Йому не належить обіймати будь-яких інших посад, оплачуваних чи ні, хіба що Рада ЄВІ дозволить поодинокий виняток.

9.5. Голові належить:

- готувати засідання Ради ЄВІ та головувати на них;

- без порушення статті 22, здійснювати зовнішнє представництво позицій ЄВІ;

- відповідати за поточне керування ЄВІ.

Підчас відсутності Голови, його обов'язки належить виконувати заступникові Голови.

9.6. Умови працевлаштування Голови, зокрема його заробітна плата, пенсія та інші соціальні пільги, є предметом договору з ЄВІ; їх належить затвердити Раді ЄВІ на пропозицію комітету, до складу якого належить ввійти трьом членам, що їх призначає, залежно від обставин, Комітет керівників чи Рада ЄВІ, та трьом членам, що їх призначає Рада. Голова не має права голосу у справах, зазначених у цьому пункті.

9.7. Якщо Голова вже не задовольняє вимоги, потрібні, щоб виконувати свої обов'язки, чи якщо він вчинив серйозний переступ, його може звільнити Суд за поданням Ради ЄВІ.

9.8. Раді ЄВІ належить ухвалити Правила процедури ЄВІ.

<< | >>
Законодавчий акт: Протокол про Статут Європейського валютного інституту " 7 лютого 1992 року" ( консолідована версія станом на 1 січня 2005 року ). Європейське економічне співтовариство (ЄЕС). 1992

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 9