Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 2

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Особи, що володіють авторським правом і предметом права на прокат і права на рентний прибуток

1. Виняткове право дозволяти або забороняти здачу продукції в прокат та отримання рентного прибутку від неї належить:

- автору стосовно оригіналу та копій його твору,

- виконавцю стосовно фіксації його виконання,

- виробнику фонограм стосовно його фонограм,

- продюсеру першої фіксації фільму стосовно оригіналів та копій фільму.

Для цілей цієї Директиви, термін "фільм" визначає кінематографічну або аудіовізуальну продукцію або кінообрази, з супроводжуючим звучанням або без нього.

2.

Для цілей цієї Директиви головним директором кінематографічної або аудіовізуальної продукції вважається її автор або один з її авторів. Інших держави-члени вважають співавторами.

3. Ця Директива не включає прав на прокат та отримання рентного прибутку відносно будівель та продукції прикладного мистецтва.

4. Права, зазначені в пункті 1 можуть передаватися, надаватися або підлягати видачі договірних ліцензій.

5. Без завдання шкоди пункту 7, коли з виконавцями та виробником фільму колективно або індивідуально укладається контракт стосовно виробництва фільму, передбачається, що охоплений контрактом виконавець, всупереч договірним пунктам, передає своє право на рентний прибуток, відповідно до статті 4.

6. Держави-члени передбачають схожу презумпцію, передбачену пунктом 5, щодо авторів.

7. Держави-члени гарантують, що підписання контракту, який укладається між виконавцем та продюсером фільму відносно виробництва фільму має результат санкціонованого рентного прибутку, за умови, що такий контракт передбачає справедливу винагороду в значенні статті 4. Держави-члени можуть також передбачити, що цей пункт з відповідними змінами буде застосовано до прав, що містяться у Главі II.

<< | >>
Законодавчий акт: Директива Ради 92/100/ЄЕС "Щодо права на прокат та права на отримання рентної плати та деяких прав, пов'язаних з авторським правом в галузі інтелектуальної власності" від 19 листопада 1992 року "РАДА ЄВРОПЕЙСЬКИХ СПІВТОВАРИСТВ,"беручи до уваги Договір про утворення Європейського Економічного Співтовариства ( 994_017 ) і, зокрема, статті 57 (2), 66 та 100a цього Договору,. Європейське економічне співтовариство (ЄЕС). 1992

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 2