Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

"Стаття 133

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Спільна торгова політика базується на єдиних принципах, зокрема щодо змін у тарифних ставках, укладення угод з тарифів і торгівлі, досягнення єдності в заходах щодо лібералізації, експортної політики та заходах щодо захисту торгівлі, таких як ті, що вживаються у випадках демпінгу та субсидій.

2.

Комісія подає пропозиції Раді для імплементації спільної торгової політики.

3. Коли виникає необхідність проведення переговорів для укладення угод з однією чи декількома державами або міжнародними організаціями, Комісія вносить пропозицію Раді, яка вповноважує Комісію розпочати необхідні переговори. Рада та Комісія відповідають за забезпечення відповідності угод, про які йдеться, із нормами та внутрішньою політикою Співтовариства.

Комісія проводить названі переговори, консультуючись зі спеціальним Комітетом, призначеним Радою з цією метою на допомогу Комісії, та в рамках директив, які Рада може прийняти для цього. Комісія регулярно звітує спеціальному Комітету про хід переговорів.

Застосовуються відповідні положення статті 300.

4. На виконання повноважень, наданих цією статтею, Рада діє кваліфікованою більшістю.

5. Без шкоди для пункту 6 положення пунктів з 1 по 4 застосовуються до переговорів та укладення угод у сфері торгівлі послугами і торгових аспектів інтелектуальної власності, оскільки названі сфери не охоплюються положеннями таких пунктів.

Відступаючи від положень пункту 4, Рада діє одностайно при проведенні переговорів та укладанні Договору в сферах, зазначених у першому підпункті, якщо до такої угоди включено положення, для прийняття яких у внутрішньому праві вимагається одностайність, або які стосуються сфери, в якій Співтовариство ще не скористалося нормотворчими повноваженнями, наданими йому цим Договором.

Рада діє одностайно при проведенні переговорів та укладенні горизонтальних угод, оскільки це також регулюється попереднім підпунктом і другим підпунктом пункту 6.

Положення цього пункту не зачіпають прав Держав-членів бути учасниками та укладати угоди з третіми країнами чи міжнародними організаціями тією мірою, в якій такі угоди не суперечать праву Співтовариства та іншим відповідним міжнародним угодам.

6. Угода не може бути укладена Радою, якщо містить положення, які виходять за рамки внутрішніх повноважень Співтовариства, зокрема такі, що передбачають гармонізацію законодавства Держав-членів у сфері, у якій цей Договір не передбачає такої гармонізації.

У зв'язку з цим, відступаючи від положення першого підпункту пункту 5, угоди щодо торгівлі культурними та аудіовізуальними послугами, послугами у сфері освіти та послугами в соціальній сфері та сфері охорони здоров'я підпадають під спільну компетенцію Співтовариства та Держав-членів.

Відповідно додатково до рішення Співтовариства, що приймається згідно з відповідними положеннями статті 300, проведення переговорів з таких угод вимагає спільної згоди Держав-членів. За такою процедурою проведення переговорів угоди укладаються спільно Співтовариством та Державами-членами.

Проведення переговорів та укладення міжнародних угод у сфері транспорту продовжує регулюватися положеннями Розділу V та статтею 300.

7. Без шкоди для першого підпункту пункту 6 Рада, діючи одностайно за пропозицією Комісії та після консультацій з Європейським Парламентом, може розширити застосування пунктів 1 - 4 на проведення переговорів та укладення угод з інтелектуальної власності, оскільки дана сфера не підпадає під дію пункту 5".

9. Стаття 137 подається в такій редакції;

<< | >>
Законодавчий акт: Ніццький договір про внесення змін та доповнень до Договору про Європейський Союз, Договорів про заснування Європейських Співтовариств та деяких пов'язаних з ними актів (2001/C80/01) "Статус Договору див. ( 994_532 )" { Консолідовані версії Договору про Європейський Союз та Договору про функціонування Європейського Союзу з протоколами та деклараціями станом на 30.03.2010 див. в ( 994_b06 ) }. Європейський Союз. 2001

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

"Стаття 133