Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 224 (*)

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

До складу Суду першої інстанції входить щонайменше один суддя від кожної держави-члена. Кількість суддів Суду першої інстанції визначає Статут Суду ( 994_618 ).

У Статуті може бути обумовлено, що Судові першої інстанції допомагають генеральні адвокати.

_______________ (*) Статтю змінено Ніццьким договором ( 994_261 ).

Членів Суду першої інстанції належить добирати з осіб, чия незалежність поза сумнівом, а фаховий рівень задовольняє вимоги призначення на найвищі судові посади. Їх належить призначати за спільною згодою урядів держав-членів на строк шість років. Склад Суду першої інстанції належить частково поновлювати щотри роки. Можливе повторне призначення членів, що були у відставці.

Суддям належить обирати Голову Суду першої інстанції з членів Суду на строк три роки. Голову Суду першої інстанції можна переобирати.

Судові першої інстанції належить призначити секретаря та закласти правила, що регулюють його роботу.

Судові першої інстанції належить встановити свої Правила процедури у згоді з Судом. Ці Правила підлягають схваленню кваліфікованою більшістю Ради.

Якщо в Статуті Суду ( 994_618 ) не обумовлено інакше, положення цього Договору щодо Суду належить застосовувати до Суду першої інстанції.

<< | >>
Законодавчий акт: Договір про заснування Європейської Спільноти "(консолідована версія станом на 1 січня 2005 року)" . Європейський Союз. 2005

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 224 (*)