Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

25. Стаття 9(4) забороняє всім громадянам, засудженим за скоєння навмисного злочину, бути призначеними або обраними до парламенту, окрім випадків скасування вироку. Це позбавляє пасивних виборчих прав у зв'язку із засудженням за вчинення навмисного злочину, незалежно від характеру або тяжкості вчиненого злочину. Обмеження виборчих прав загальних категорій громадян без врахування конкретних фактів, що стосуються кожної конкретної особи, не відповідає загальн

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

---------------

(8) Дивіться, наприклад, Пункт 24 Копенгагенського документу ОБСЄ-1990 ( 994_082 ), в якому говориться, що "країни-учасниці гарантують, що реалізація всіх прав людини і дотримання її фундаментальних свобод не підлягатиме жодним обмеженням, окрім передбачених законом, і узгоджуватиметься з обов'язками, викладеними в міжнародних законах." Дивіться також Пункт 1.1 (d.iv) Кодексу належної практики у виборчих справах.

Керівних принципів щодо проведення виборів (2002) Венеціанської комісії Ради Європи, с. 8.

26. В статті 13 стверджується, що парламентські вибори мають бути підготовлені і проведені у публічний і прозорий спосіб. Позитивним є те, що рішення виборчих комісій й органів виконавчої влади щодо прав виборців мають оприлюднюватися через друковані ЗМІ або за допомогою інших засобів. Це сприятиме збільшенню прозорості, якщо в цій статті чітко вимагатиметься опублікування всіх рішень на веб-сайті ЦВК.

B. Територіальна організація виборів

27. В статті 18 закон про вибори вимагає створення одного загальнонаціонального виборчого округу, який охоплює всю територію України, та певної кількості виборчих округів, створених за кордоном, а також 225 одномандатних округів, створених Центральної виборчою комісією. Відхилення в кількості зареєстрованих виборців в одномандатних округах не може перевищувати 10% від загальної кількості виборців в одномандатному окрузі.

28. Законопроект не визначає яких-небудь критеріїв, якими ЦВК має керуватися у визначенні меж виборчих округів(9). Є ризик того, що в разі зневажання адміністративно-територіального розподілу країни при визначенні меж виборчих округів може бути завдано шкоди співробітництву окружних виборчих комісій з державними органами, які ведуть Державний реєстр виборців.

Рекомендується передбачити в законі чіткі критерії для визначення меж виборчих округів з оглядом на адміністративно-територіальний розподіл країни.

---------------

(9) З Основними принципами визначення меж виборчої дільниці можна ознайомитися в Кодексі належної практики у виборчих справах, I.2.2.

29. В той же час, позитивним сигналом в контексті збільшення прозорості є декілька положень, які вимагають, щоб інформація стосовно створення виборчих округів і дільниць публікувалася ЦВК й окружними виборчими комісіями в національних і регіональних СМІ. Це гарантуватиме, що виборці будуть поінформовані в національних і регіональних ЗМІ щодо створення округів і дільниць та їхнього розташування. Рекомендується, щоб вся необхідна інформація була розміщена також на веб-сайті ЦВК.

30. Втім, законопроект не врегульовує питання кінцевого терміну для формування виборчих округів. Обумовлюється, що регулюватиме це питання окремий закон, який буде прийнято не пізніше, аніж через три місяці після ухвалення закону про вибори. Це може бути проблематичним, оскільки є ризик того, що визначення меж округів затягнеться, і різноманітні політичні сили не матимуть достатньо часу для підготовки до парламентських виборів 2012 року.

31. Відповідно до Статті 19 (3), голосування відбувається на виборчих дільницях, які охоплюватимуть від 20 до 2500 виборців. ОБСЄ/БДІПЛ та Венеціанська комісія попередньо рекомендували скоротити це число, аби зменшити проблему переповнення(10). В той час як будь-яке скорочення кількості виборців по дільницях передбачатиме додаткові фінансові витрати, владі слід проаналізувати, чи не компенсується це тими позитивними наслідками, які матиме скорочення кількості виборців на практичні аспекти застосування універсального права голосу, як це гарантується законопроектом.

---------------

(10) Спільний висновок ОБСЄ/БДІПЛ і Венеціанської комісії CDL-AD(2009)028, с. 10, Пункт 36.

32. Законопроект встановлює, що за кордоном немає окремих виборчих округів (Стаття 22). Виборчі дільниці за кордоном будуть створені Центральною виборчою комісією в межах встановленого одномандатного округу згідно з пропозицією Міністерства закордонних справ України. Таке значне збільшення кількості виборців в одному з одномандатних округів може порушити принцип рівного представництва.

C. Виборчі комісії

33. В законопроекті збережено трирівневу систему виборчих комісій входять Центральна виборча комісія, окружні виборчі комісії та дільничні виборчі комісії. В цій ієрархічній системі Центральна виборча комісія є головним наглядовим органом комісій нижчого рівню. Законопроект включає поправки до Закону України "Про Центральну виборчу комісію" ( 1932-15 ).

<< | >>
Законодавчий акт: Спільний висновок N 635/2011 щодо законопроекту "Про вибори народних депутатів України"" Європейська Комісія "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Організація з безпеки та співробітництва в Європі/ Бюро з питань демократичних інститутів та прав людини (ОБСЄ/БДІПЛ)" Страсбург, 17 жовтня 2011 року. Організація по безпеці та співробітництву у Європі (ОБСЄ). 2011

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

25. Стаття 9(4) забороняє всім громадянам, засудженим за скоєння навмисного злочину, бути призначеними або обраними до парламенту, окрім випадків скасування вироку. Це позбавляє пасивних виборчих прав у зв'язку із засудженням за вчинення навмисного злочину, незалежно від характеру або тяжкості вчиненого злочину. Обмеження виборчих прав загальних категорій громадян без врахування конкретних фактів, що стосуються кожної конкретної особи, не відповідає загальн