Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 13

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Обхід заходів

1. Антидемпінгові мита, запроваджені відповідно до цього Регламенту, можуть бути поширені на імпорт аналогічних товарів, підданих або не підданих незначним змінам, з третіх країн, або на імпорт подібних товарів, підданих незначним змінам, з країни, по відношенню до якої застосовуються заходи, якщо має місце обхід чинних заходів.

Антидемпінгові мита, що не перевищують залишкове антидемпінгове мито, запроваджене у відповідності з частиною 5 статті 9, можуть бути поширені на імпорт компаній, що користуються пільгами по обкладанню митами в країнах, по відношенню до яких застосовуються заходи, якщо має місце обхід чинних заходів. Обхід визначається як зміна характеру торгівлі між третіми країнами і Співтовариством або між окремими компаніями в країні, по відношенню до якої застосовуються заходи, що відбувається через практику, процес або роботу, для яких не існує іншої достатньо належної причини або економічного обґрунтування, крім запровадження мита, і коли існують докази шкоди або того, що коригувальний вплив мита послаблюється цінами та/або кількостями аналогічного продукту, і існують докази існування демпінгу в порівнянні з нормальною вартістю, встановленою раніше подібних продуктів, якщо необхідно відповідно до положень статті 2.

Практика, процес або робота, наведені у першому абзаці, включають, inter alia, незначну модифікацію відповідного продукту, яка робить його таким, що відповідає митним кодам, які зазвичай не передбачають застосування заходів, за умови, що модифікація не змінює істотних характеристик продукту, постачання продукту, по відношенню до якого застосовуються заходи, здійснюється через треті країни, експортерами або виробниками проводиться реорганізація характеру та каналів продажів в країні, по відношенню до якої застосовуються заходи з метою остаточного експорту їх продуктів до Співтовариства через виробників, по відношенню до яких застосовується індивідуальна ставка мита, нижча, ніж та, що застосовується до продуктів виробників, та, за обставин, вказаних у частині 2, здійснення складальних операцій з деталей в Співтоваристві або в третій країні.

2.

Складальна операція в Співтоваристві або в третій країні вважається обходом чинних заходів, коли:

(a) ця операція почалась або істотно збільшилась після або безпосередньо до початку антидемпінгового розслідування, і відповідні деталі походять з країни, по відношенню до якої застосовуються заходи;

(b) деталі становлять 60% і більше загальної вартості зібраного продукту, за виключенням, що ні в якому випадку не вважається, що має місце обхід, якщо додана вартість, створена в процесі складання або завершальної виробничої операції, становить більше 25% виробничих витрат; і

(c) коригувальний вплив мита не зменшується цінами і/або кількостями зібраного подібного продукту, і існують докази демпінгу стосовно нормальної вартості, встановленої раніше для аналогічних або подібних продуктів.

3. Розслідування ініціюються відповідно до цієї статті за ініціативою Комісії або за запитом держави-члена або будь-якої заінтересованої сторони на основі достатніх доказів відносно факторів, вказаних у частині 1. Ініціювання здійснюється після проведення консультацій в рамках Дорадчого комітету шляхом прийняття Регламенту Комісії, який може також містити вказівки митним органам піддавати імпорт процедурі реєстрації у відповідності з частиною 5 статті 14 або вимагати надання гарантії. Розслідування здійснюються Комісією, якій можуть допомагати митні органи, і закінчуються протягом дев'яти місяців. Якщо остаточно встановлені факти обґрунтовують поширення заходів, це здійснюється Радою за пропозицією Комісії після проведення консультації з Дорадчим комітетом. Впродовж одного місяця з дати направлення пропозиції Комісією, вона ухвалюється Радою, якщо тільки Рада не вирішить простою більшістю голосів відхилити її. Поширення набуває чинності з дати запровадження процедури реєстрації у відповідності з частиною 5 статті 14 або з дати пред'явлення вимоги надати гарантію.

Відповідні процедурні положення цього Регламенту щодо стосуються ініціювання та проведення розслідувань, застосовуються відповідно до цієї статті.

4. Імпорт не є об'єктом реєстрації у відповідності з частиною 5 статті 14 або застосування заходів, якщо він продається компаніями, які користуються пільгами, які полягають у виключенні. Запит про виключення, належним чином підтверджений доказами, подається до граничного терміну, встановленому в регламенті Комісії, який ініціює розслідування. Якщо практика, процес або робота з обходу відбуваються за межами Співтовариства, виключення можуть надаватись виробникам відповідного продукту, які зможуть довести, що вони не пов'язані з жодним виробником, який є об'єктом заходів, і не залучались до здійснення практик з обходу, як визначено в частинах 1 та 2 цієї статті. Якщо практика, процес або робота з обходу відбуваються всередині Співтовариства, виключення можуть надаватись імпортерам, які зможуть довести, що вони не пов'язані з жодним виробником, який є об'єктом заходів.

Такі виключення надаються шляхом прийняття рішення Комісії після проведення консультацій у рамках Дорадчого комітету або шляхом прийняття рішення Ради про запровадження заходів, і вони залишаються чинними впродовж періоду та відповідно до вимог, встановлених в них.

Відповідно до умов, встановлених у частині 4 статті 11, виключення можуть також надаватись після завершення розслідування, яке призвело до розширення заходів.

При цьому не пізніше одного року після розширення заходів, і у випадку значної кількості сторін, які подають запит або які можуть подати запит про виключення, Комісія може прийняти рішення про ініціювання перегляду розширення заходів. Будь-який такий перегляд проводиться відповідно до положень частини 5 статті 1, що застосовується до переглядів у відповідності з частиною 3 статті 11.

5. Ніщо в цій статті не перешкоджає нормальному застосуванню чинних положень щодо мит.

<< | >>
Законодавчий акт: Регламент Ради (ЄС) N 1225/2009 "Про захист від демпінгового імпорту з країн, які не є членами Європейського Співтовариства" від 30 листопада 2009 року " (кодифікована версія)"РАДА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ,. Європейське співтовариство. 2009

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 13