Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 25 - Вирішення суперечок

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

25.1 Будь-яке спірне питання, що стосується Угоди про фінансування та не може бути вирішено впродовж шести місяців шляхом консультацій між сторонами, як зазначено у статті 21 цих Загальних умов, може, на прохання сторін, вирішуватися за допомогою третейського суду.

25.2 В такому випадку, кожна зі сторін повинна призначити третейського суддю впродовж 30 діб з дня подання прохання про арбітражний розгляд суперечки.

У випадку неспроможності виконати цю умову, будь-яка зі сторін може звернутися до Генерального секретаря Постійної Палати Третейського Суду (м. Гаага) з проханням призначити другого третейського суддю. Два призначені арбітри, у свою чергу, впродовж 30 днів повинні призначити третього суддю. Якщо вони цього не можуть зробити, то будь-яка зі сторін може звернутися до Генерального секретаря Постійної Палати Третейського Суду (м. Гаага) з проханням призначити третього третейського суддю.

25.3 Якщо третейськими суддями не буде прийняте інше рішення, то для вирішення суперечки має застосовуватися процедура, що визначена в Диспозитивних нормах Постійної Палати Третейського Суду щодо арбітражного розгляду справ, сторонами яких є міжнародні організації та країни. Рішення повинні прийматися впродовж трьох місяців більшістю третейських суддів.

25.4 Кожна зі сторін зобов'язана вжити всіх необхідних заходів для виконання рішень третейських суддів.

ДОДАТОК II ДО УГОДИ ПРО ФІНАНСУВАННЯ № 22825

ТЕХНІЧНІ ТА АДМІНІСТРАТИВНІ ПОЛОЖЕННЯ

Країна-бенефіціар/регіон-бенефіціар

Україна

Орган, від якого надійшов запит

Уряд України

Стаття бюджету

19.080103

Назва

Підтримка політики регіонального розвитку в Україні

Загальна вартість

Загальна вартість: 20 млн. євроВнесок ЄС: 20 млн. євро

Метод надання допомоги /метод управління

Проектний підхід(пряме централізоване управління)

Код ДАК

15110

Сектор

Децентралізація та підтримка регіональних органів влади

1.

ОПИС

Загалом, за деякими винятками, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування не мають достатніх інституційних спроможностей та бюджетних ресурсів для реалізації власної стратегії і значно залежать від рішень, що приймаються центральними органами виконавчої влади, та трансфертів з державного бюджету. Внаслідок цього можливості щодо управління регіональним і місцевим розвитком недостатньо розвинені на всіх рівнях. До головних проблем у цій сфері належить не тільки формування нової стратегії та фінансового інструмента, але й визначення і реалізація проектів. Необхідність розбудови можливостей, необхідних для управління проектами та оцінки потреб, особливо відчувається на рівні міст, які є найближчими до громадян та їх проблем, а також на рівні регіонів (особливо, на рівні областей), де започатковується більшість процесів планування та збираються національні ресурси.

Уряд України оголосив про свою зацікавленість у наближенні своєї політики до регіональної політики ЄС. Різними політичними деклараціями та рішеннями (наприклад, Ради регіонів від 03.06.2011) Президент України В. Янукович доручив Уряду розробити програми реформування "системи управління регіональним розвитком". Один з обов'язкових елементів цієї реформи є Державний фонд регіонального розвитку, який було створено 12 січня 2012 року відповідно до Закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України", № 4318-VI. Державна стратегія регіонального розвитку на період до 2015 року була оновлена 16.11.2011. Наразі розробляється проект Закону "Про основні засади державної регіональної політики" відповідно до рішення Комітету Верховної ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики.

Ключові зацікавлені сторони погоджуються із важливістю регіонального розвитку країни.

Водночас, у минулому спостерігались розбіжності у думках щодо розподілу повноважень між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, практичної реалізації політики регіонального розвитку. З огляду на це, зобов'язання, які будуть взяті у майбутньому перед ЄС, повинні допомогти досягнути тривалого консенсусу між основними зацікавленими сторонами.

Головним бенефіціаром цієї програми повинно бути ключове міністерство з питань регіонального розвитку - Міністерство економічного розвитку та торгівлі України, оскільки до його основних функцій належить розроблення та реалізація державної регіональної політики, у тому числі Державної стратегії регіонального розвитку, а також підтримки, та координація роботи з підготовки регіональних стратегій розвитку. Міністерство також проводить моніторинг показників розвитку регіонів, міст, містечок та Автономної Республіки Крим, виконання ними Державної стратегії регіонального розвитку, а також готує Річні плани реалізації стратегії. Міністерство надає підтримку всебічному соціально-економічному розвитку регіонів, розробляє заходи щодо розширення інфраструктури регіонів, а також стимулює міжрегіональне економічне співробітництво.

Для Європейського Союзу та його країн-членів надзвичайно важливо співпрацювати у цій сфері з Україною з метою надання підтримки, як наголошено у недавньому спільному Комюніке "Нова відповідь Сусідству, що змінюється", всеохоплюючому економічному розвитку, зменшенню соціальної та регіональної нерівності та підвищенню рівня життя людей. Особливо це справедливо по відношенню до України - надзвичайно багатої та різнопланової з економічної, культурної та політичної точки зору країни-партнера, і цю різноплановість слід враховувати під час планування розвитку країни, забезпечуючи різноманіття під час необхідного вирівнювання соціального та регіонального розвитку.

Цю програму слід розглядати в рамках довгострокової стратегії підтримки регіонального розвитку.

Вона є другим проектом у комплексі заходів, спрямованих на те, аби надати допомогу Україні у процесі розроблення та фінансування комплексної регіональної політики. В програмі будуть також враховані аспекти, що стосуються економічної інтеграції України з ЄС. Програма розроблена у відповідності до рекомендацій Європейського Союзу щодо пілотних програм регіонального розвитку (ППРР), які поширюються на східноєвропейські країни - партнери. У зазначених рекомендаціях сформульовано значну кількість загальних принципів, відповідно до яких виконуються заходи у сфері регіонального розвитку. Отже, цей захід є першою відповіддю на принцип ППРР в рамках Східним партнерством.

Програму буде поділено на два компоненти. Перший компонент передбачається реалізувати за допомогою проекту технічної допомоги, в рамках якого буде забезпечено інституційну підтримку та розбудову спроможностей. Цей проект працюватиме на національному рівні. Другий компонент передбачає бюджет для підтримки фінансування регіональної політики України, зокрема, програм регіонального та місцевого розвитку на рівні країни, в регіонах та містах, визначених відповідно до критеріїв, що відповідають найвищим стандартам політики регіонального розвитку. Обидва компоненти будуть тісно пов'язані між собою, сприяючи застосуванню підходу "навчання дією". У рамках проекту технічної допомоги (перший компонент) також передбачається надання підтримки у реалізації програм регіонального розвитку.

Отже, нова програма ґрунтується на результатах попередньо проведеної роботи щодо рекомендацій, наданих Україні у сфері регіональної політики; проте, вона передбачає розширення допомоги ЄС у цій сфері до реалізації конкретних проектів. З цією метою передбачений бюджет у розмірі 20 млн. євро включає як технічний компонент (у розмірі 6 млн. євро), так і фінансовий компонент (14 млн. євро), який буде використано як пряме співфінансування конкурсу проектів регіонального розвитку в Україні. Технічна допомога надаватиметься для підтримки взаємодії, забезпечення участі та узгодження на національному та регіональному рівнях питань, що стосуються політики регіонального розвитку, заходів та управлінських структур, а також для надання допомоги у впровадженні нового комплексного та більш ефективного підходу до розбудови потенціалу у цій сфері.

До цих положень додається первинна логічна схема. Вона може оновлюватись чи змінюватись без внесення змін до угоди про фінансування, якщо ці зміни не призводять до зміни цілей проекту.

1.1. Цілі

Загальна мета:

Загальна мета програми - сприяння вирівнювання соціального, економічного та територіального розвитку країни.

Конкретна мета:

Посилення потенціалу органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування України та інших зацікавлених сторін, необхідного для розроблення та реалізації ефективної політики регіонального розвитку.

Впровадження стратегії та основних принципів регіонального розвитку сприятиме вирішенню питання належного управління. Посилення потенціалу зацікавлених сторін в Україні дозволить підвищити якість політики вирівнювання розвитку.

Заходи, передбачені проектом, повинні сприяти залученню громадянського суспільства до участі у процесі регіонального та місцевого планування. Співробітництво, координація та взаємодія сприятимуть реалізації проекту. Передбачається активізація місцевих і регіональних учасників ("знизу угору") у процесі формування політики на національному рівні. Якщо буде можливо, у рамках проекту буде проведено вивчення платформ та заходів з розбудови потенціалу, а також інших прямих форм участі.

До "зацікавлених сторін" належать не лише органи виконавчої влади, але й органи місцевого самоврядування, громадянське суспільство. Організації громадянського суспільства будуть запрошені взяти участь у заходах з координації діяльності та досягнення консенсусу, а також у заходах, що сприятимуть розбудові спроможностей. В усіх заходах з розбудови спроможностей повинні враховуватись гендерні питання. З огляду на фінансування проектів регіонального та місцевого розвитку планується розв'язати різні наскрізні питання (наприклад, навколишнє середовище/зміна клімату шляхом впровадження проектів у сфері енергоефективності; гендерні питання шляхом покращення житлових умов громадян тощо).

1.2. Очікувані результати

1. Розроблення Урядом політики регіонального розвитку та правових і адміністративних інструментів, необхідних для її реалізації та фінансування.

Уряд України взяв на себе зобов'язання щодо реформування системи управління регіональнного розвитку. Було оновлено Державну стратегію регіонального розвитку до 2015 року.-1. Державний фонд регіонального розвитку, вперше представлений у Державному бюджеті 2012 року, а також розроблення Державної стратегії регіонального розвитку до 2020 року вимагатимуть відповідних адміністративних інструментів та розбудови потенціалу. У рамках програми надаватиметься сприяння створенню ефективних механізмів стратегічного планування, фінансування, реалізації та моніторингу проектів регіонального розвитку. Також передбачається посилення координації секторальних програм, які впливають на регіональний розвиток.

__________-1 Див. Постанову Кабінету Міністрів України від 21.07.2006 № 1001 зі змінами від 16.11.11.

2. Розроблення та прийняття оновленої Державної стратегії регіонального розвитку до 2020 року разом з Планом дій щодо її виконання.

Після детального аналізу оновлена Державна стратегії регіонального розвитку до 2020 року буде схвалена й затверджена Кабінетом Міністрів України. Стратегія також міститиме положення щодо вдосконалення системи моніторингу та оцінки щодо регіонального розвитку в Україні. Оновлена Державна стратегія буде доповнена планом дій/операційною програмою з визначенням строків виконання, переліку проектів, бюджетів та відповідальності за виконання

3. Реалізація проектів регіонального розвитку.

Програма створить умови для реалізації проектів регіонального розвитку відповідно до пріоритетних напрямків, визначених на рівні законодавства, тобто Бюджетним кодексом України, Законом України "Про стимулювання розвитку регіонів" від 08.09.2005 № 2850-IV, Державною стратегією регіонального розвитку до 2015 року, (другий компонент програми) та згідно з вищенаведеною концепцією ППРР.

4. Вдосконалення системи розбудови потенціалу, створення та забезпечення функціонування професійно-орієнтованої соціальної мережі для фахівців-практиків з питань регіонального розвитку.

У рамках програми зацікавленим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, іншим організаціям та установам буде надаватися підтримка, необхідна для розбудови їхніх можливостей щодо відбору регіональних проектів та управління ними на всіх етапах. Передбачається створення надійної системи навчання у процесі роботи. Компонент з розбудови потенціалу буде організовано у формі професійно-орієнтованої соціальної мережі (соціальний веб-сайт для встановлення контактів, обмін інформацією, дистанційне навчання та ін.).

1.3. Заходи та план-графік їхнього виконання

Компонент 1: Інституційна підтримка та розбудова потенціалу (Технічна допомога, 6 млн. євро)

Компонент 1a: Інституційна підтримка

• Підтримка Міжвідомчої комісії з питань регіонального розвитку при Кабінеті Міністрів України-2 з метою сприяння досягненню згоди серед основних зацікавлених сторін у сфері регіонального та місцевого розвитку й надання консультацій відповідно до потреб;

• Підтримка процесу модернізації та реалізації узгоджених стратегій національного та регіонального розвитку (складання оперативних планів, бюджетів), забезпечення відбору/розроблення, реалізації/фінансування, моніторингу/оцінки проектів; підтримка розроблення програм для депресивних регіонів відповідно до Ст. 11 Закону України "Про стимулювання розвитку регіонів";

• Підтримка удосконаленні статистичного базису та показників;

• Підтримка у створенні бази підготовки проектів, та організаціям, що сприяють виконанню місцевих і регіональних проектів, на всіх етапах (тобто органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, недержавним організаціям, таким як неурядові організації, кооперативи, профспілки, регіональні та місцеві асоціації підприємств тощо);

• Підтримка організаційного процесу управління Державним фондом регіонального розвитку;

• Підтримка в управлінні та освоєнні коштів за компонентом 2, з особливою увагою щодо відповідності правилам, нормам та системам ЄС;

• Заходи із забезпечення інформаційної взаємодії та публічності, стосується фінансових заходів (компонент 2).

____________-2 Після прийняття Закону України "Про основні засади державної регіональної політики".

Компонент 1b: Розбудова потенціалу

• Вдосконалення системи розбудови потенціалу зацікавлених органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, інших організацій та установ, використовуючи професійно-орієнтовану соціальну мережу та застосовуючи довгостроковий індивідуальний підхід (навчання, тренінги, оновлення навчальних планів, підготовка інструкторів, атестація інструкторів, розроблення модуля обов'язкового навчання персоналу місцевих органів виконавчої влади в Україні, управління проектним циклом тощо);

• Підтримка систематизації та інституціоналізації тренінгів;

• Підтримка аналітичних центрів, заходів із створення професійно-орієнтованої соціальної мережі, підвищення рівня поінформованості з питань регіонального розвитку та децентралізації.

Компонент 2: Фінансова підтримка (14 млн. євро):

• Другий компонент підтримує фінансування затверджених стратегій регіонального та місцевого розвитку через конкурс проектів;

• Заохочуватиметься принцип спільного фінансування центральними чи місцевими органами виконавчої влади.

Орієнтовний графік проведення заходів

1-й рік

2-й рік

3-й рік

4-й рік

Компонент 1a: Інституційна підтримка

Підтримка Міжвідомчої комісії з питань регіонального розвитку при Кабінеті Міністрів України

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Підтримка процесу оновлення та реалізації узгоджених стратегій національного та регіонального розвитку (складання оперативних планів, бюджетів), забезпечення відбору/розроблення, реалізації/фінансування, моніторингу/оцінки проектів

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Підтримка у вдосконаленні статистичного базису та показників

Х

Х

Х

Х

Х

Підтримка у створенні бази підготовки проектів, та організацій, що сприяють виконанню місцевих і регіональних проектів, на всіх етапах

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Підтримка організаційного процесу Державного фонду регіонального розвитку;

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Підтримка в управлінні та освоєнні коштів за компонентом 2, з особливою увагою щодо відповідності правилам, нормам і системам ЄС

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Заходи із забезпечення інформаційної взаємодії та публічності, стосується фінансових заходів (компонент 2).

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Компонент 1b: Розбудова потенціалу

Вдосконалення системи розбудови потенціалу зацікавлених сторін, використовуючи професійно-орієнтовану соціальну мережу та застосовуючи довгостроковий індивідуальний підхід

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Підтримка систематизації та інституціоналізації тренінгів

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Підтримка аналітичних центрів, заходам із створення професійно-орієнтованої соціальної мережі, підвищення рівня поінформованості з питань регіонального розвитку та децентралізації

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Компонент 2: Конкурс заявок (14 млн. євро):

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

На конкурс проектів передбачається 14 млн. євро

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

Х

2. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ТА ТЕРМІН ВИКОНАННЯ

2.1. Місцезнаходження

Програма охопить всі регіони України. Проектна група та експерти базуватимуться в Києві, Україна.

За компонентом 2 регіони, що відповідають встановленим вимогам, будуть визначені у рекомендаціях для заявників.

2.2. Термін виконання

Термін виконання Угоди відповідатиме встановленому у Статті 5 Особливих умов.

3. ВИКОНАННЯ ПРОЕКТУ

3.1 Організаційна схема та розподіл обов'язків

Проект буде реалізовуватись Європейською Комісією через Представництво ЄС в Україні Усі договори укладаються і платежі здійснюються Європейською Комісією від імені Бенефіціара.

3.2 Звітність

Зацікавлені сторони за компонентом 2 програми (конкурс проектів) подаватимуть звіти відповідно до правил, визначених у договорах про надання грантів.

3.3 Бюджет програми

Загальна вартість програми орієнтовно складає 20 млн. євро, з яких 20 млн. євро фінансуватимуться із загального бюджету Європейського Союзу.

Для проектів відібраних в рамках конкурсу проектних пропозицій з боку українських партнерів-3, надаватиметься співфінансування з різних джерел, залучаючи, наприклад: державні, регіональні, місцеві чи приватні кошти.

____________-3 Вимоги до українських партнерів визначатимуться в керівництві для аплікантів відповідно до процедур, визначених у Практичному посібнику з процедур укладання договорів на виконання зовнішніх дій ЄК

Категорії

Внесок ЄС

Внесок Уряду

<Інші>

Разом

у тис. євро

у тис. євро

у тис. євро

у тис. євро

Компонент 1:Інституційна підтримка та розбудова потенціалу

6000

6000

Компонент 2: Конкурс заявок

14000

14000

РАЗОМ

20000

20000

За компонентом 1 відповідно до положень Практичного посібника з процедур укладання договорів на виконання зовнішніх дій ЄК буде проведено міжнародний обмежений тендер, за результатами якого буде укладено договір на надання послуг. Компонент 2 буде реалізовуватись за допомогою договорів про надання грантів, які укладатимуться у рамках конкурсу проектів відповідно до процедур, визначених у Практичному посібнику з процедур укладання договорів на виконання зовнішніх дій ЄК.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі, як основний бенефіціар цієї програми, надасть офісні приміщення з розрахунку орієнтовно 6 квадратних метрів на кожного експерта, що постійно працює за проектом у рамках компоненту 1. У приміщенні будуть надані необхідні меблі та лінії зв'язку (принаймні одну стаціонарну телефонну лінію з апаратами та надання консультанту технічної можливості підключитись до мережі Інтернет), а також електро-, тепло- та водопостачання, а також послуги з прибирання та утримання приміщень.

Якщо кошти, передбачені для фінансування одного компонента, не будуть використані, вони можуть бути спрямовані на реалізацію іншого компонента. Ці кошти також можуть бути використані на проведення заходів з оцінки, аудиту та моніторингу.

4. МОНІТОРИНГ ТА ОЦІНКА

4.1 Моніторинг

Починаючи з 6-го місяця діяльності за проектом Європейська Комісія може проводити моніторинг орієнтований на результат (МОР) через незалежних експертів, який буде завершено не пізніше, ніж за б місяців до закінчення періоду практичної реалізації проекту.

4.2 Оцінка

a) За допомогою незалежних експертів Європейська Комісія проводитиме незалежні оцінки а саме:

- середньострокову проміжну оцінку - можливо;

- кінцеву оцінку - на початку завершального етапу;

- заключну оцінка проекту - можливо.

b) Бенефіціар та Європейська Комісія проаналізують висновки та рекомендації, складені за результатами проміжної оцінки й приймуть спільне рішення щодо подальших дій та необхідних коригувань, включаючи, якщо буде зазначено, переорієнтування проекту. Бенефіціару будуть надані звіти попередніх місій з оцінки та моніторингу, таким чином, щоб були враховані усі рекомендації, підготовлені за такими місіями.

c) Європейська Комісія має повідомляти Бенефіціара про запланований захід принаймні за 10 днів до дати початку запланованої місії. Бенефіціар має забезпечити ефективну та продуктивну співпрацю з експертами, що проводитимуть моніторинг та/або оцінку й, серед іншого, надати їм усю необхідну інформацію та документацію, а також доступ до приміщень і заходів проекту.

4.3 Аудит

По відношенню до дій, які будуть визначені за цією Рамковою програмою, проводитимуться перевірки витрачання коштів, як передбачається стандартними процедурами. Відповідно до цих процедур, для проведення аудиту за кожним заходом має виділятись відповідний бюджет. Аудит окремих заходів буде виконуватись, виходячи з оцінки ризиків.

5. ДОДАТКИ

Додаток 1 - Логічна схема

Додаток 1

Логічна схема - Підтримка сталого регіонального розвитку II

Логічне обґрунтування

Показники досягнення, що об'єктивно можуть перевірятись

Джерела та засоби перевірки

Припущення

Загальні цілі

Сприяння вирівнювання соціального, економічного та територіального розвитку країни

Скорочення розриву у розвитку між регіонами та усередині регіонів, які використовуються у Звіті ЄС з економічного, соціального та територіального гуртування

- Офіційна статистика Державної служби статистики- "Моніторинг регіонів" складений Мінекономрозвитку;- складений Міністерством "рейтинг регіонів"

Конкретна мета

Посилення потенціалу органів влади України та інших зацікавлених сторін, необхідного для розроблення та реалізації ефективної політики регіонального розвитку

- зацікавлені органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування інші організації та установи які мають достатній потенціал для розробки та реалізації ефективної політики регіонального розвитку;- кількість зацікавлених осіб, що пройшли навчання, кількість інструкторів;- оновлення та реалізація державної та регіональних стратегій та планів по їх виконанню;- розроблені та реалізовані нові фінансові інструменти регіонального розвитку;- встановлені зв'язки між обмеженими ресурсами та пріоритетами/потребами розвитку;- покращено участь громадськості у діяльності з планування регіонального розвитку.

- оцінка потенціалу;- офіційні статистичні дані відповідних навчальних закладів;- освоєння коштів Державного фонду регіонального розвитку;- веб-сторінки відповідних міністерств/регіональних рад/обласних адміністрацій;- юридичні відділи відповідних міністерств/обласних адміністрацій;- державний та місцеві бюджети, спрямовані на соціально-економічний розвиток регіонів;- звіти, підготовлені громадськими організаціями.

Готовність і здатність органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування фінансувати розвиток у своїх регіонах, зокрема, у найменш розвинутих.

Очікувані результати

1. Розроблення Урядом політики регіонального розвитку та правових і адміністративних інструментів, необхідних для її реалізації та фінансування.

- функціонування Державного фонду регіонального розвитку;- кількість проектів, що фінансуються з фонду, бюджет фонду;- створення Міжвідомчої комісії з питань регіонального розвитку, кількість проведених нарад;- регулярний моніторинг та оцінка звітів;- кількість людей/організацій/неурядових організацій, залучених до роботи із стратегіями / планів виконання

- офіційні журнали/веб-сторінки обласних рад та адміністрацій;- рішення обласних рад та адміністрацій;- звіти з моніторингу та оцінки;- незалежний аналіз стратегічних документів;- офіційні канали зв'язки між обласними адміністраціями та державними органами влади;- публікації;- програма заходів, список учасників, протоколи

Підтримка органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування України принципу відповідальності за стратегічні документи. Готовність та здатність органів влади України змінити існуючу систему реалізації та фінансування програм регіонального розвитку.Прихильність державних органів влади України та органів місцевого самоврядування (на національному, регіональному та місцевому рівнях) курсу на розроблення та реалізацію удосконаленої політики регіонального розвитку.

2. Розроблення та схвалення сучасної Державної стратегії регіонального розвитку до 2020 року, а також плану дій щодо її виконання.

- Схвалення стратегії/плану заходів.

- рішення Уряду, веб-сторінка Міністерства економічного розвитку і торгівлі;- зміст стратегії/плану заходів.

3. Реалізація проектів регіонального розвитку.

- Кількість реалізованих та профінансованих проектів;- Прихильність місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування обраному курсу, що підтверджується спільним фінансуванням проектів регіонального розвитку в їхніх регіонах на рівні не менше 10%;

- Регіональні та місцеві бюджети;- звіти з моніторингу та оцінки.

4. Вдосконалення системи розбудови потенціалу, створення та функціонування професійно-орієнтованої соціальної мережі з питань регіонального розвитку.

- значні покращення, про що свідчить оцінка потенціалу;- створено широку професійно-орієнтовану соціальну мережу з питань регіонального розвитку, що об'єднує понад 500 осіб з усіх регіонів України;- оновлення навчальних планів/програм підготовки фахівців-практиків з питань регіонального розвитку;- підготовка до 2014 року рекомендацій з питань впровадження навчальних модулів в українську систему професійної підготовки.

- оцінка потенціалу;- статистичні дані мережі регіонального розвитку;- навчальні плани;- кількість учасників у мережах;- кількість учасників у тренінгах;- звіти від навчальних організацій, плани проведення тренінгів.

Заходи

- Які основні заходи мають бути проведені для досягнення очікуваних результатів, в якій послідовності?  - (згрупуйте заходи відповідно до результатів);

Засоби:

Витрати:

- Підтримка Координаційної міжвідомчої комісії з питань регіонального розвитку при Кабінеті Міністрів України з метою сприяння досягненню згоди серед основних зацікавлених сторін у сфері регіонального та місцевого розвитку та надання консультацій відповідно до потреб;

Технічна допомога, консультації, дослідження, навчальні тури, семінари

Компонент 1 ТД: 6 млн. євро

- Підтримка процесу модернізації та реалізації, узгодження державної стратегії регіонального розвитку та регіональних стратегій (складання оперативних планів, бюджетів), забезпечення відбору/розроблення, реалізації/фінансування, моніторингу/оцінки проектів;- підтримка розроблення програм для депресивних регіонів відповідно доСт. 11 Закону "Про стимулювання розвитку регіонів";- Підтримка у вдосконаленні статистичної бази та показників;- Підтримка у створенні бази підготовки проектів, та організацій, що сприяють виконанню місцевих і регіональних проектів, на всіх етапах (тобто місцевих і регіональних органів влади, недержавних організацій, таких як неурядові організації, кооперативи, профспілки, регіональні та місцеві асоціації підприємств тощо);- Підтримка керівництва Державного фонду регіонального розвитку;- Підтримка в управлінні та освоєнні коштів за компонентом 2, з особливою увагою відповідності правилам, нормам та системам ЄС;- Заходи із забезпечення інформаційної взаємодії та публічності, стосується фінансових заходів (компонент 2).Компонент 1b: Розбудова потенціалу- Вдосконалення системи розбудови потенціалу зацікавлених сторін, використовуючи контактні мережі та застосовуючи довгостроковий індивідуальний підхід (індивідуальне навчання, тренінги, оновлення навчальних планів, підготовка інструкторів, атестація інструкторів, розроблення модуля обов'язкового навчання персоналу регіональних і місцевих адміністрацій в Україні, управління проектним циклом тощо);- Підтримка систематизації та інституціоналізації тренінгів.

Компонент 2: Фінансова підтримка (14 млн. євро):- Другий компонент підтримує фінансування планів регіонального та місцевого розвитку через конкурс щодо подання заявок;- Заохочуватиметься принцип спільного фінансування місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування.

Конкурс щодо подання заявок

Компонент 2: Фінансова підтримка: 14 млн.

<< | >>
Законодавчий акт: "УГОДА про фінансування програми "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні"". Європейський Союз. 2012

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 25 - Вирішення суперечок