Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 25 - Вирішення суперечок

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

25.1 Будь-яке спірне питання, що стосується Угоди про фінансування та не може бути вирішено впродовж шести місяців шляхом консультацій між сторонами, як зазначено у статті 21 цих Загальних умов, може, на прохання сторін, вирішуватися за допомогою третейського суду.

25.2 В такому випадку, кожна зі сторін повинна призначити третейського суддю впродовж 30 діб з дня подання прохання про арбітражний розгляд суперечки.

У випадку неспроможності виконати цю умову, будь-яка зі сторін може звернутися до Генерального секретаря Постійної Палати Третейського Суду (м. Гаага) з проханням призначити другого третейського суддю. Два призначені арбітри, у свою чергу, впродовж 30 днів повинні призначити третього суддю. Якщо вони цього не можуть зробити, то будь-яка зі сторін може звернутися до Генерального секретаря Постійної Палати Третейського Суду (м. Гаага) з проханням призначити третього третейського суддю.

25.3 Якщо третейськими суддями не буде прийняте інше рішення, то для вирішення суперечки має застосовуватися процедура, що визначена в Диспозитивних нормах Постійної Палати Третейського Суду щодо арбітражного розгляду справ, сторонами яких є міжнародні організації та країни. Рішення повинні прийматися впродовж трьох місяців більшістю третейських суддів.

25.4 Кожна зі сторін зобов'язана вжити всіх необхідних заходів для виконання рішень третейських суддів.

ДОДАТОК II ДО УГОДИ ПРО ФІНАНСУВАННЯ № ENPI/2011/22827

ТЕХНІЧНІ ТА АДМІНІСТРАТИВНІ ПОЛОЖЕННЯ

Країна-бенефіціар / регіон

Україна

Орган, від якого надійшов запит

Уряд України

Стаття бюджету

Рядок бюджету 19 08 01 03

Назва

Рамкова програма на підтримку угод між Україною та Європейським СоюзомЄвропейський інструмент сусідства і партнерства (ЄІСП)Річний план дій (РПД) на 2011 рік

Загальна вартість

30 млн.

євро

Метод надання допомоги / метод управління

Проектний підхідЦентралізоване управління, спільне управління

Код ДАК

15110

Сектор

Галузева державна політика та адміністративне управління

1. ОПИС ПРОГРАМИ

Віддаючи належне розпочатим масштабним реформам в Україні, ЄС та Україна ініціювали у березні 2007 року переговори стосовно Угоди про асоціацію. Ця Угода про асоціацію передбачає зміцнення відносин між Україною та ЄС в усіх сферах співробітництва. Створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (далі - ПВЗВТ) є однією з найголовніших її складових. Переговори між Україною та ЄС щодо створення ПВЗВТ було розпочато після вступу України до Світової організації торгівлі у 2008 році.

У грудні 2011 року Україна та ЄС оголосили про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію та ПВЗВТ. 30 березня 2012 року сторони парафували текст Угоди про асоціацію.

З метою підготовки тексту Угоди про асоціацію та сприяння її впровадженню після набрання чинності було розроблено Порядок денний асоціації Україна - ЄС (вступив у дію 24 листопада 2009 року), який замінив План дій Україна - ЄС в рамках Європейської політики сусідства (прийнятий у 2005 році). Порядок денний асоціації став новим практичним інструментом, який зосереджений на чітко визначених пріоритетах співробітництва. Перелік пріоритетних напрямків Порядку денного асоціації Україна - ЄС на період 2011 - 2012 рр. був погоджений 20 травня 2011 року на засіданні Спільного Комітету старших посадових осіб з оцінки імплементації Порядку денного асоціації Україна - ЄС.

План дій Україна - ЄС у сфері свободи, безпеки та правосуддя у новій редакції впроваджується з 2006 року (див. документ 8ЕС (2006) 588 від 3 травня 2005 року). У 2011 році було прийнято Повідомлення ЄС щодо співпраці у сфері правосуддя та внутрішніх справ у рамках Східного партнерства (див. документ СОМ (2011) 564 від 29 вересня 2011 року).

Майбутня Угода про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення ПВЗВТ, потребує проведення важливих реформ в усіх державних установах, оскільки на них буде покладено виконання нових зобов'язань.

Майбутня Угода також передбачає вдосконалення вкрай важливих координаційних функцій, а також ключових горизонтальних систем державного управління, таких як система формування державної політики, система розвитку людських ресурсів, система адміністративних процедур та система управління державними фінансами. У Повідомленні про Східне партнерство Європейською Комісією була запропонована Програма всеохоплюючої інституційної розбудови (Програма СІВ). Ця Програма враховує перспективу укладення Угод про асоціацію між ЄС та країнами - членами Східного партнерства і має на меті сприяти впровадженню майбутніх Угод про асоціацію, у тому числі створенню ПВЗВТ, зокрема, шляхом вирішення вищезазначених питань.

22 листопада 2010 року у ході Саміту Україна - ЄС було представлено План дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. Він визначає умови, які Україна повинна виконати для запровадження безвізового режиму до короткострокових поїздок українських громадян до країн Європейського Союзу, а також містить низку критеріїв, у тому числі щодо управління міграцією.

Від часу започаткування Програми СІВ Україна та ЄС досягли значних успіхів у підготовці до її впровадження. Зокрема, Рамковий документ щодо програми Всеохоплюючої інституційної розбудови, підписаний восени 2010 року, визначає чотири пріоритетні галузі, а саме: а) процес управління та реалізації Угоди про асоціацію, включаючи ПВЗВТ; б) санітарні та фітосанітарні заходи; в) контроль за державною допомогою (у разі прийняття Закону України "Про державну допомогу"); г) міграційна політика. Нацдержслужба разом із зацікавленими центральними органами виконавчої влади України розробили Плани інституційних реформ (ПІР) у вищезазначених галузях. Підтримка впровадження окремих заходів, передбачених цими Планами, буде надаватись у рамках Програми СІВ.

Узгодженість цієї Рамкової програми з програмними документами ЄС визначається Стратегічним документом для України на період 2007 - 2013 рр., який передбачає наступні пріоритети щодо України: (i) підтримка демократичного розвитку та належного управління; (ii) підтримка удосконалення нормативно-правової бази та зміцнення потенціалу органів державної влади; (iii) підтримка розвитку інфраструктури.

Національна індикативна програма на період 2011 - 2013 роки підтверджує завдання, обумовлені курсом України на поступове наближення до правил внутрішнього ринку ЄС, та наголошує на їхній важливості. В якості її пріоритетних напрямів визначено належне управління та верховенство права (у тому числі проведення реформи системи державного управління), сприяння підготовці до виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС (включаючи створення ПВЗВТ) та сталий розвиток. Таким чином, безпосередні проекти, які планується фінансувати у рамках цієї Рамкової програми, визначатимуться у межах вищенаведених пріоритетних напрямів.

Запропонована Рамкова програма має на меті вирішити проблеми у пріоритетних секторах, підтримати впровадження інституційних реформ у рамках програми СІВ, включаючи можливі додаткові заходи, на основі використання механізму Twinning. Крім того, програма передбачає надання технічної допомоги з метою впровадження інших супровідних заходів, які сприятимуть впровадженню Порядку денного асоціації Україна - ЄС.

Тісна співпраця та відповідальність з боку органів державної влади України є важливою передумовою для дієвого впровадження програм допомоги ЄС, що сприяють досягненню відповідних цілей державної політики України. Політичний діалог між Україною і ЄС у відповідних сферах співпраці відіграє важливу роль в процесі підготовки та впровадження секторальних програм допомоги, в тому числі програм бюджетної підтримки. Існує необхідність подальшого інтегрування програм допомоги ЄС у процес правового наближення між Україною та ЄС, що відображатиме перехід від технічної допомоги до співпраці, яка ґрунтується на сприянні впровадженню відповідної галузевої державної політики на основі програм секторальної допомоги ЄС. В останні роки при виконанні Порядку денного асоціації Україна - ЄС спостерігався недостатній адміністративний потенціал та розуміння законодавства ЄС зі сторони України, що суттєво перешкоджало економічної інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС.

Запропонований захід спрямований на посилення потенціалу органів державної влади України з метою вирішення питань, які виникають у процесі євроінтеграції. У сферах, щодо яких переговори з Урядом України визначили необхідність впровадження програми секторальної підтримки, можливе також надання технічної підтримки, включаючи розбудову інституційної спроможності. Така допомога буде спрямована на створення умов для впровадження відповідних галузевих реформ, і за необхідності, на розробку відповідних стратегій і планів відповідно до принципу "Відповідальність" Паризької декларації щодо підвищення ефективності зовнішньої допомоги, до якої Україна приєдналася у квітні 2007 року.

Запропонований захід допоможе Україні посилити свій адміністративний потенціал для координації діяльності донорів, розробити чи доопрацювати пріоритетні загальнодержавні стратегії галузевого розвитку, а також посилити спроможність державних органів України для ефективного виконання завдань, визначених Порядком денним асоціації Україна - ЄС, Угодою про асоціацію та ПВЗВТ. Передбачається надання підтримки Урядові України для покращення ефективності державного управління, включаючи посилення спроможності об'єднань громадян.

Ця Програма враховує попередній досвід роботи та результати, досягнуті поточними проектами технічної допомоги, незалежно від того, чи фінансуються вони Європейською Комісією чи іншими донорами. Інструменти надання допомоги в рамках цієї Програми обирались з урахуванням останнього позитивного досвіду виконання проектів Twinning, а також успішного використання додаткової технічної допомоги для підтримки програм секторальної підтримки.

Аналіз перших завершених проектів Twinning вказує на необхідність забезпечити чіткий зв'язок програми Twinning з Порядком денним асоціації Україна - ЄС. Кожен новий проект має бути інтегрованим у загальне "середовище реформування" відповідного сектору. Це означає, що реформи чи підготовка до їх впровадження мають бути започаткованими до моменту запуску відповідного проекту Twinning чи проекту технічної допомоги. Такий підхід гарантуватиме досягнення результатів за проектом і виконання рекомендацій, зокрема, щодо удосконалення законодавства.

Як свідчить досвід останніх років, існує чіткий взаємозв'язок між галузями, визначеними як пріоритетні Порядком денним асоціації Україна - ЄС - відповідальними міністерствами та іншими органами виконавчої влади, які є найбільш активними у поданні заявок на проведення проектів Twinning чи надання допомоги в інших формах. У цьому контексті проекти Twinning, зазвичай, визначаються як компоненти більш масштабної галузевої програми підтримки чи як підготовчі проекти для детальнішого визначення майбутньої галузевої програми. Таким чином, кожен з таких проектів може доповнювати інші поточні чи майбутні проекти у відповідних галузях, в тому числі й проекти допомоги, які плануються у рамках даної Рамкової програми.

1.1. Цілі

Загальна мета:

Дієве підвищення потенціалу державних органів України стосовно підготовки та виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення ПВЗВТ, проведення діалогу з візових питань, виконання Плану дій з лібералізації візового режиму, а також щодо досягнення цілей, передбачених Порядком денним асоціації Україна - ЄС.

Завдання:

- підтримка процесу інституційної розбудови визначеного переліку ключових державних органів, які відіграють провідну роль у підготовці та виконанні майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення ПВЗВТ, проведення діалогу з візових питань та виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України шляхом надання цілеспрямованої допомоги з розвитку потенціалу;

- розбудова потенціалу відповідних державних органів України, необхідного для ефективного виконання зобов'язань, визначених Порядком денним асоціації Україна - ЄС;

- здійснення підготовчих заходів, проведення моніторингу, оцінювання та аудиту, які необхідні для своєчасного та ефективного започаткування та надання допомоги ЄС у пріоритетних сферах відповідно до Порядку денного асоціації Україна - ЄС.

1.2. Очікувані результати

Основними результатами цієї Рамкової програми є:

- подальший поступ України у виконанні зобов'язань, передбачених Порядком денним асоціації, успішне впровадження реформ шляхом посилення співпраці Україна - ЄС та збільшення допомоги ЄС в пріоритетних секторах;

- посилення потенціалу державних органів України щодо стратегічного планування, формування державної політики та управління державними фінансами відповідно до Програми економічних реформ та пріоритетів правового наближення з ЄС;

- відібрані органи державної влади мають адміністративний потенціал, необхідні людські та фінансові ресурси для розширення співпраці з ЄС шляхом укладення нових угод та виконання взятих зобов'язань;

- допомога Україні в рамках річної програми Європейського інструменту сусідства і партнерства (ЄІСП) у пріоритетних сферах є обґрунтованою і своєчасною, впровадження відповідних проектів є предметом моніторингу та оцінки.

1.3. Заходи

Для досягнення цих результатів передбачається вжити наступних заходів:

1. Підтримка виконання Програми СІВ (Компонент 1)

Цей компонент спрямовано на підтримку ефективного управління загальним процесом інституційної реформи у чотирьох сферах Програми СІВ від розробки проектів до їх впровадження, а також на забезпечення моніторингу та звітування про результати Програми СІВ та досягань в інших пріоритетних сферах, визначених Порядком денним асоціації Україна - ЄС.

Цей компонент включатиме наступні заходи:

- підвищення ефективності управління проектами, у тому числі в державних органах - учасниках Програми СІВ. Ця діяльність поширюватиметься на інші державні органи, які працюють в пріоритетних напрямках співпраці, визначених Порядком денним асоціації Україна - ЄС;

- забезпечення моніторингу виконання Програми СІВ та оцінки впливу, підвищення рівня поінформованості та надання інформації щодо Програми та її здобутків;

- забезпечення стабільної діяльності Координатора Програми СІВ з точки зору методології, кадрового потенціалу та загальної координації Програми.

2. Підтримка впровадження відібраних заходів, передбачених Планами інституційних реформ (Компонент 2).

Цей компонент надаватиме підтримку інституційному розвитку державних органів, задіяних у рамках Програми СІВ, у процесі виконання ними відповідних Планів інституційних реформ.

В рамках цієї Рамкової програми передбачається зосередитись, в основному, на двох пріоритетних напрямках Програми СІВ, які представляють горизонтальний і вертикальний (галузевий) рівні здійснення реформ, а саме: управління та процес впровадження Угоди про асоціацію та ПВЗВТ; санітарні та фітосанітарні заходи.

Нижче наведено огляд основних заходів у рамках кожної пріоритетної сфери Програми СІВ і відповідного Плану інституційної реформи:

2.1 Процес управління та реалізації Угоди про асоціацію та ПВЗВТ:

- розвиток і дієве функціонування інституційної системи координації процесу впровадження Угоди про асоціацію та ПВЗВТ, включаючи механізм підготовки та виконання відповідних державно-політичних рішень;

- посилення інституційної спроможності державних установ, задіяних у процесі управління та виконання Угоди про асоціацію та ПВЗВТ (стратегічне управління, процедури, людський та технічний потенціал);

- забезпечення моніторингу та оцінки ходу виконання Угоди про асоціацію та ПВЗВТ, включаючи надання допомоги у проведенні оцінки впливу та підвищенні рівня поінформованості різних цільових груп щодо співпраці Україна - ЄС.

2.2 Санітарні та фітосанітарні (СФС) заходи (безпечність харчових продуктів):

- наближення законодавства України у сфері безпечності харчових продуктів до законодавства ЄС, у тому числі приведення системи технічних регламентів, дозволів і сертифікатів на харчові продукти до стандартів ЄС;

- створення та забезпечення дієвого функціонування правової та інституційної системи у сфері СФС заходів;

- навчання державних службовців з питань впровадження нового законодавства та використання сучасних методів контролю безпечності харчових продуктів;

- підтримка впровадженню принципів відкритості, відповідальності, прозорості державної політики у сфері безпечності харчових продуктів, залучення зацікавлених сторін до її розроблення, моніторингу, впровадження та оцінки ризиків.

2.3 Контроль за державною допомогою:

- сприяння розвитку та забезпечення функціонування інституційної та правової системи у сфері контролю за державною допомогою;

- розвиток системи моніторингу державної допомоги та контролю в Україні;

- розбудова кадрового та технічного потенціалу відповідних державних органів;

- створення реєстру державної допомоги, у тому числі інформаційно-технологічної системи для збору та обробки відповідних даних у реєстрі.

2.4 Міграційна політика:

- розбудова потенціалу, необхідного для ефективного управління міграційними процесами в Україні;

- вдосконалення законодавчої та нормативної бази стосовно мігрантів, шукачів притулку та біженців відповідно до стандартів ЄС, міжнародних стандартів і практик;

- розбудова потенціалу відповідних державних органів, необхідного для досягнення відповідних показників, визначених Планом дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

3. Підтримка виконання Порядку денного асоціації Україна - ЄС (Компонент 3).

Своєчасне та економічно-обґрунтоване виконання Україною зобов'язань у рамках Порядку денного асоціації Україна - ЄС вимагає виконання наступних завдань:

- зміцнення адміністративного потенціалу органів державної влади шляхом підвищення здатності державних службовців розуміти та застосовувати принципи ЄС, а також шляхом приведення інституційних структур у відповідність до вимог, що випливають з двосторонніх угод. У разі необхідності, адміністративний потенціал буде посилено шляхом обміну досвідом, надання підтримки з питань підвищення ефективності роботи та інституційної розбудови. За потреби, ця діяльність може також включати надання консультацій з питань правового наближення до стандартів ЄС;

- підтримка галузевих стратегій, які ґрунтується на відповідних принципах ЄС. Це, зокрема, стосується галузей, які відіграються важливу роль для досягнення цілей, визначених двосторонніми угодами або в яких Україна наразі прагне здійснити глибокі реформи. Виконання цього завдання передбачає надання технічної допомоги ЄС, а також впровадження галузевих програм допомоги за участю інших донорів;

- забезпечення системного підходу щодо адаптації законодавства України до законодавства ЄС, допомога у своєчасному прийнятті необхідного переліку наближеного законодавства відповідно до вимог двосторонніх угод;

- забезпечення розбудови потенціалу для вдосконалення системи управління державними фінансами, у тому числі системи середньострокового бюджетного планування і державних закупівель. Ця сфера має особливе значення у контексті поточних та майбутніх програм підтримки секторальної політики з використанням механізму бюджетної підтримки;

- підвищення рівня відповідальності та чесності державних службовців шляхом підтримки антикорупційних заходів та подальшого проведення судової реформи, спрямованої на забезпечення незалежності та ефективності роботи судових органів;

- підготовка заходів, пов'язаних з впровадженням проектів допомоги, їх моніторингом, оцінкою та аудитом в пріоритетних сферах, узгоджених з органами державної влади України.

2. МІСЦЕ ТА СТРОКИ ВПРОВАДЖЕННЯ

2.1. Місце впровадження

Проекти Twinning впроваджуватимуться в українських органах влади та, за необхідності, на обласному рівні у відповідних пілотних органах чи установах.

Місце впровадження проектів технічної допомоги буде визначено після розробки концепцій відповідних проектів.

2.2. Строки впровадження

Період виконання Угоди визначається відповідно до положень Статті 5 Особливих умов.

3. ВПРОВАДЖЕННЯ

3.1 Організаційна схема та розподіл обов'язків

З огляду на комплексний характер, ця Рамкова програма буде впроваджуватися згідно з наступними формами впровадження:

1. Впровадження Європейською Комісією

Програма буде впроваджуватися Європейським Союзом через Представництво ЄС в Україні.

Усі контракти та платежі здійснюються Європейською Комісією від імені Бенефіціара.

Основним методом впровадження проектів за цією Рамковою програмою є централізоване управління. Для всіх Компонентів програми можуть використовуватись контракти про надання послуг, контракти за програмою Twinning та грантові контракти. Додатково до цього для компоненту 2, відповідно до Керівних принципів Програми СІВ, можуть бути передбачені контракти на постачання товарів.

Усі угоди, пов'язані з провадженням цієї Рамкової програми, мають укладатись і виконуватись згідно з прийнятими та опублікованими Європейською Комісією процедурами і нормативними документами, що регулюють проведення зовнішньої діяльності, чинними на момент початку відповідної процедури.

Основні критерії відбору та визначення отримувачів грантів викладено у Практичному посібнику з процедур укладання контрактів для зовнішньої діяльності Європейської Комісії. Максимальна частка співфінансування грантів зі сторони ЄС становить 80%. Фінансування зі сторони ЄС у повному обсязі може застосовуватись лише у випадках, передбачених Статтею 253 Виконавчих правил Фінансового регламенту, що застосовується до бюджету (Регламент Комісії (ЄК, Євроатом) № 2342/2002 від 23 грудня 2002 року), коли фінансування у повному обсязі є необхідним для виконання даного заходу.

Грант може бути надано для заходу, який вже розпочався, якщо тільки заявник може обґрунтувати потребу у започаткуванні заходу до призначення гранту, відповідно до Статті 112 Фінансового регламенту, що застосовується до загального бюджету.

2. Впровадження міжнародною організацією

В окремих випадках та на основі потреб і вимог бенефіціара, одна або більше Стандартних угод про фінансування можуть бути підписані з міжнародними організаціями (МО) з метою виконання Рамкової програми відповідно до Статті 53d Фінансового регламенту. У цьому випадку методом впровадження буде спільне управління.

Після аналізу пріоритетних галузей, визначених Порядком денним Асоціації Україна - ЄС та Рамковим документом щодо програми Всеохоплюючої інституційної розбудови, наступні міжнародні організації розглядаються для спільного управління:

Міжнародні організації

Очікувані сфери професійної спеціалізації

1.

Організація економічної співпраці та розвитку (ОЕСР), Програма SIGMA

Горизонтальні аспекти державного управління (формування та впровадження державної політики, державні фінанси, державні закупівлі, державна служба, адміністративні процедури)

2.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН

Санітарні та фіто-санітарні норми, в тому числі підтримка у зміцненні потенціалу відповідних державних органів

3.

Світова організація торгівлі

Зміцнення потенціалу у сфері економічної інтеграції в тому числі контроль за державною допомогою

4.

Рада Європи

Законодавство про вибори, державне управління на місцевому рівні, правова допомога з питань конституційної реформи, протидії корупції, функціонування мас-медіа)

Беручи до уваги принцип права власності, Європейська Комісія зберігає за собою право змінювати організацію (організації), зазначену (зазначені) вище або обсяг делегування без обов'язкової поправки до фінансової угоди. У цьому випадку, ЄК радиться з Бенефіціаром щодо такої зміни та повідомляє йому назву нової організації та/або обсяг делегованих їй завдань.

3.2 Звітність

Не застосовується

3.3 Бюджет

Загальна вартість цієї Рамкової програми оцінюється в розмірі 30 млн. євро, з яких 30 млн. євро підлягає фінансуванню із загального бюджету Європейського Союзу в рамках Національного плану дій для України на 2011 рік.

Орієнтовний розподіл бюджету включатиме: компоненти 1 та 2 (Програма СІВ) - 20 млн. євро компонент 3 (Підтримка виконання Порядку денного Асоціації Україна - ЄС) - 9,5 млн. євро, асигнування на моніторинг/оцінювання/переклад та заходи із забезпечення публічності - 0,5 млн. євро. Кожен проект, який фінансуватиметься в рамках вищезазначених компонентів, передбачатиме також власне асигнування на оцінювання, аудит і забезпечення публічності. Якщо кошти одного компоненту не будуть використані, вони можуть бути спрямовані на інший компонент.

В рамках реалізації кожного плану інституційних реформ програми СІВ, якщо Уряд України буде спроможний забезпечити внесок не менше 20% від загальної вартості відповідного обладнання, ЄС забезпечить максимальний внесок у розмірі 80% для закупівлі обладнання, яке сприятиме впровадженню норм ЄС.

Що стосується проектів Twinning, то державні органи - виконавці проектів мають чітко зазначити у бюджеті проекту Twinning свій внесок у натуральній формі до спільного фінансування заходів. Що стосується проектів технічної допомоги, то українські бенефіціари, як правило, мають забезпечити належну роботи проекту та його експертів (внесок у натуральній формі).

3.4 Зобов'язання Бенефіціара

Установи, які представляють країну-бенефіціара та беруть участь у виконанні цієї Рамкової програми, зобов'язуються докласти максимум зусиль для створення сприятливих умов для діяльності експертів та забезпечення високого рівня співпраці. Це, серед іншого, включає надання доступу до приміщень в установах бенефіціара в обсязі, необхідному для виконання проекту, виділення офісних приміщень відповідного рівня та площею приблизно 6 квадратних метрів на одного експерта, що працює за договором (надаються безкоштовно Партнером за проектом), інших засобів, необхідних для виконання заходів за проектом (меблів, телефонного обладнання та ліній місцевого та міжнародного зв'язку, підключення до мережі Інтернет), а також персоналу, необхідного для виконання завдань і заходів, передбачених проектом.

4. МОНІТОРИНГ ТА ОЦІНКА

4.1 Моніторинг

Європейська Комісія може здійснювати моніторинг, орієнтований на результат (МОР), залучаючи для цього незалежних консультантів. Моніторинг здійснюється починаючи з шостого місяця виконання заходів за проектом і закінчується не пізніше, ніж за 6 місяців до завершення строку виконання проекту.

Стосовно Програми СІВ моніторинг здійснюватиметься на рівні відповідних Планів інституційної реформи, в рамках яких Українська сторона зобов'язується створити наглядові комітети (один на план). Комітети очолюватимуться органом державної влади - головним виконавцем Плану. До їх складу входитимуть зацікавлені органи державної влади України, представники Європейської Комісії, інших донорів, які надають співфінансування, а також представники громадськості у якості спостерігачів. Засідання комітетів відбуватимуться регулярно для моніторингу впровадження Програми СІВ на підставі періодичних звітів.

Що стосується складової цієї Рамкової програми, яка впроваджується через програму Twinning, загальний супровід процесу підготовки проектів та їх погодження здійснюватиме Група з координації програми Twinning (ГКПТ)-1. ГКПТ проводитиме наради принаймні двічі на рік.

4.2 Оцінювання

a) Європейська Комісія може проводити (шляхом залучення зовнішніх консультантів) незалежні оцінювання наступних типів:

- проміжне оцінювання;

- заключне оцінювання на початку стадії закриття програми;

- оцінювання після закриття програми;

b) Бенефіціар та Європейська Комісія аналізують висновки і рекомендації проміжного оцінювання та спільно приймають рішення щодо наступних дій та будь-яких необхідних поправок, в тому числі, якщо необхідно, зміни Програми/проекту. Звіти інших оцінювань та моніторингових місій будуть надані Бенефіціару для інформації з метою врахування рекомендацій, сформульованих за результатами таких місій.

c) Європейська Комісія інформує Бенефіціара принаймні за один місяць до дат, передбачених для зовнішніх місій. Бенефіціар дієво та ефективно співпрацює з експертами з питань моніторингу та/або оцінювання, зокрема, забезпечує їх усією необхідною інформацією та документацією, а також надає доступ до відповідних приміщень та місць впровадження проектної діяльності.

Крім того, кожен з проектів, що впроваджуватимуться в межах цієї Рамкової програми, підлягатиме фінансовому аудиту як передбачено стандартними процедурами, відповідно до яких для проведення такого аудиту кожен проект має включити до бюджету відповідні кошти.

5. ІНФОРМАЦІЙНА ПІДТРИМКА ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПУБЛІЧНОСТІ

Належної інформаційної підтримки та забезпечення публічності Рамкової програми планується досягти шляхом широкого розповсюдження досягнень і результатів проектів, які фінансуватимуться за даною Програмою (за рахунок фінансування у рамках кожного проекту), а також шляхом висвітлення ходу виконання проектів Twinning на міжнародному рівні, для чого буде передбачено окремий бюджет.

Уряд України та органи державної влади - виконавці проектів мають вжити необхідних заходів для забезпечення публічності того, що проекти здійснюються за фінансової підтримки ЄС. Ці заходи повинні відповідати чинним правилам щодо забезпечення публічності зовнішніх дій, викладених і опублікованих Європейською Комісією на вебсайті Генерального Директорату "Євродопомога" за адресою: http:ec.europa.eu/europeaid/work/visibility/index_en.htm.

Додаткова допомога Бенефіціару (Бенефіціарам) у плануванні та впровадженні заходів інформаційної підтримки та забезпечення публічності надаватиметься у рамках поточних і майбутніх проектів за фінансування ЄС.

<< | >>
Законодавчий акт: "УГОДА про фінансування Рамкової програми на підтримку угод між Україною та Європейським Союзом". Європейський Союз. 2012

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 25 - Вирішення суперечок