Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 29.03.2018 № 458 "Про затвердження Положення про конкурсну комісію з відбору радників у процесі приватизації об’єктів державної власності". Фонд державного майна. 2018

Документ актуальний на 10.05.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

29.03.2018  № 458

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

18 квітня 2018 р.

за № 471/31923

{Наказ втратив чинність на підставі Наказу Фонду державного майна № 839 від 19.05.2021}

Про затвердження Положення про конкурсну комісію з відбору радників у процесі приватизації об’єктів державної власності

Відповідно до частини другої статті 19 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» та згідно з пунктом 11 Порядку залучення радників у процесі приватизації об’єктів державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 878, з метою впорядкування роботи конкурсної комісії з відбору радників у процесі приватизації об’єктів великої приватизації НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про конкурсну комісію з відбору радників у процесі приватизації об’єктів державної власності, що додається.

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Фонду державного майна України від 06 лютого 2017 року № 176 «Про затвердження Положення про конкурсну комісію з відбору радників у процесі приватизації об’єктів державної власності», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 28 лютого 2017 року за № 272/30140.

3. Управлінню конкурентного продажу та біржової діяльності Департаменту підготовки та продажу об’єктів приватизації Фонду державного майна України забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5.

Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

В. о. Голови Фонду

В. Трубаров


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ

Фонду державного майна України

29.03.2018  № 458

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

18 квітня 2018 р.

за № 471/31923

ПОЛОЖЕННЯ

про конкурсну комісію з відбору радників у процесі приватизації об’єктів державної власності

I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Це Положення визначає порядок роботи конкурсної комісії з відбору радників у процесі приватизації об’єктів великої приватизації для надання послуг з підготовки до приватизації та продажу таких об’єктів (далі - конкурсна комісія).

2. Метою цього Положення є забезпечення конкурентності, справедливості, неупередженості, послідовності та високого професійного рівня в підготовці і проведенні конкурсів з відбору радників відповідно до Порядку залучення радників у процесі приватизації об’єктів державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 878 (далі - Порядок залучення радників у процесі приватизації).

3. Терміни, що використовуються у цьому Положенні, вживаються у значеннях, наведених у Порядку залучення радників у процесі приватизації.

II. СКЛАД ТА ПОРЯДОК СТВОРЕННЯ КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ

1. Конкурсна комісія створюється у кількості 5 осіб. До складу конкурсної комісії входять три представники Фонду державного майна України (далі - Фонд) та по одному представнику від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства фінансів України.

2. Фонд направляє до Мінекономрозвитку та Мінфіну письмові запити щодо надання кандидатур до складу конкурсної комісії.

3. У десятиденний строк з дати одержання запиту Фонду Мінфін та Мінекономрозвитку направляють до Фонду відомості про кандидатури до складу конкурсної комісії (прізвища, імена та по батькові, посади, контактні телефони, факси, електронні адреси).

4. Склад конкурсної комісії, кандидатури голови комісії, заступника голови та відповідального секретаря затверджуються наказом Фонду.

Голова комісії та відповідальний секретар призначаються із числа працівників Фонду.

5. До роботи конкурсної комісії Фонд може залучати представників інших центральних органів виконавчої влади, представників підприємства, консультантів, фахівців та експертів з правом дорадчого голосу.

6. На час роботи в конкурсній комісії за її членами зберігаються місце роботи (посада) та середній заробіток згідно із законодавством України.

III. ЗАВДАННЯ ТА ФУНКЦІЇ КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ

1. Основними завданнями конкурсної комісії є:

визначення максимальних строків для підготовки радником об’єкта приватизації до продажу;

визначення додаткових завдань раднику з урахуванням особливостей об’єкта приватизації, крім завдань, що визначені пунктом 4 Порядку залучення радників у процесі приватизації;

проведення конкурсу з відбору радника та визначення його переможця;

розгляд документів та матеріалів з відбору радника міжнародною організацією та прийняття рішення щодо схвалення чи відхилення кандидатури, яку міжнародна організація запропонувала обрати радником.

2. Основними функціями конкурсної комісії є:

затвердження інформаційного повідомлення про проведення конкурсу;

затвердження проекту договору про надання послуг радника;

розгляд наданої претендентами конкурсної документації;

визнання претендентів учасниками конкурсу за результатами розгляду підтвердних документів;

проведення експертної оцінки конкурсних пропозицій учасників відповідно до критеріїв, визначених пунктом 5 Порядку залучення радників у процесі приватизації, з урахуванням поданої учасником конкурсу інформації та публічної інформації;

розгляд документів та матеріалів з відбору радників міжнародною організацією;

перевірка дотримання принципів конкурентності, рівноправності, загальнодоступності, гласності, прозорості при здійсненні відбору радників міжнародною організацією;

перевірка відповідності особи, яку міжнародна організація запропонувала обрати радником, критеріям, за якими здійснюється конкурсний відбір радників;

визначення переможця конкурсного відбору;

ведення протоколів усіх засідань комісії та подання їх до Фонду;

прийняття рішення про визнання конкурсу таким, що не відбувся.

3. Члени конкурсної комісії не мають права:

вести поза межами засідань комісії переговори з учасниками конкурсу;

мати майнові та немайнові стосунки з учасниками конкурсу.

4. Усі члени конкурсної комісії повинні дотримуватися законодавства України, цього Положення та не розголошувати інформації про учасників, їх кількість та їх конкурсні пропозиції (до затвердження переможця).

5. Членом конкурсної комісії не може бути особа, яка має особисту або ділову заінтересованість щодо результатів конкурсу та визначення переможця.

IV. ПОРЯДОК РОБОТИ КОМІСІЇ

1. Конкурсна комісія розпочинає роботу з дати затвердження наказу про її утворення.

2. Керує діяльністю конкурсної комісії та організовує її роботу голова конкурсної комісії.

Голова конкурсної комісії:

ініціює засідання конкурсної комісії;

головує на засіданнях конкурсної комісії;

дає розпорядження та доручення, обов’язкові для виконання членами комісії;

організовує підготовку матеріалів для подання на розгляд конкурсної комісії;

забезпечує після проведення конкурсу передачу Фонду документації щодо його проведення;

представляє конкурсну комісію у відносинах з установами та організаціями.

За відсутності голови конкурсної комісії його обов’язки виконує заступник голови конкурсної комісії.

3. Відповідальний секретар конкурсної комісії:

забезпечує підготовку матеріалів для розгляду конкурсною комісією;

забезпечує виконання доручень голови конкурсної комісії;

за дорученням голови конкурсної комісії забезпечує відправлення повідомлень (поштою, зокрема електронною, телефоном, телефаксом) усім членам конкурсної комісії про її засідання не пізніше ніж за три робочі дні до дати його проведення;

реєструє членів конкурсної комісії, присутніх на її засіданні, а також інших осіб, що беруть участь у її роботі;

забезпечує підготовку, ведення та оформлення протоколів засідань конкурсної комісії.

4. Робота конкурсної комісії здійснюється у формі засідань, місце проведення яких визначає її голова.

5. Усі рішення конкурсної комісії приймаються шляхом поіменного усного голосування (тільки "за" або "проти"), результати якого заносяться до відповідного протоколу.

6. Засідання конкурсної комісії є правоможним за умови участі в ньому не менш як двох третин складу її членів.

7. Члени конкурсної комісії мають рівне право голосу при прийнятті рішень. Рішення конкурсної комісії приймаються простою більшістю голосів присутніх членів конкурсної комісії. У разі рівного розподілу голосів голос голови конкурсної комісії є вирішальним.

8. За результатами засідань конкурсної комісії складаються протоколи, які підписуються всіма членами конкурсної комісії, присутніми на засіданні. Оригінали протоколів передаються Фонду для врахування та вжиття заходів відповідно до Порядку залучення радників у процесі приватизації.

9. Члени конкурсної комісії зобов’язані брати участь у діяльності конкурсної комісії, виконувати розпорядження і доручення голови конкурсної комісії.

10. Конкурсна комісія має право заслуховувати на засіданнях пояснення учасників щодо їх конкурсних пропозицій, а також роз’яснення фахівців та експертів, залучених до роботи конкурсної комісії.

11. Якщо член конкурсної комісії, який представляє Мінфін чи Мінекономрозвитку, не бере участі у двох засіданнях поспіль, Фонд може звернутись до Мінекономрозвитку чи Мінфіну з проханням надати іншу кандидатуру до складу конкурсної комісії. Після надходження відповідних пропозицій Мінекономрозвитку чи Мінфіну Фонд своїм наказом вносить зміни до складу конкурсної комісії. Мінфін та Мінекономрозвитку можуть за власною ініціативою у разі необхідності змінити кандидатуру свого представника у складі конкурсної комісії. Про зміну свого представника Мінфін та Мінекономрозвитку у такому разі мають попередити Фонд письмово не менше ніж за три робочі дні до засідання конкурсної комісії.

12. У разі якщо засідання конкурсної комісії не відбулося з причини відсутності кворуму, воно переноситься на інший день. Конкурсні пропозиції учасниками конкурсу повторно не надаються.

13. Діяльність конкурсної комісії припиняється наказом Фонду.

Директор Департаменту

підготовки та продажу

об’єктів приватизації

Фонду державного майна

України

В. Герц

Про затвердження Положення про конкурсну комісію з відбору радників у процесі приватизації об'єктів державної власності

Наказ; Фонд державного майна від 29.03.2018 № 458

Втрата чинності від 15.06.2021, підстава — z0726-21

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0471-18

Законодавство України

станом на 25.09.2023

втратив чинність


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 18.05.2018 — 2018 р., № 38, стор. 162, стаття 1360, код акта 90122/2018

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Фонд державного майна:

  1. НАКАЗ від 27.01.2023 № 138 "Про затвердження Змін до Типового договору про проведення електронних аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації між організатором аукціону та оператором електронного майданчика". Фонд державного майна. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 02.03.2023 № 417 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Фонду державного майна України від 17 лютого 2023 року № 300". Фонд державного майна. 2023 рікк
  3. НАКАЗ від 17.02.2023 № 300 "Про затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів великої приватизації на електронних аукціонах". Фонд державного майна. 2023 рікк
  4. НАКАЗ від 22.02.2023 № 343 "Про визнання таким, що втратив чинність, нормативно-правового акта". Фонд державного майна. 2023 рікк
  5. НАКАЗ від 16.03.2023 № 512 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Фонду державного майна України від 27 лютого 2023 року № 378". Фонд державного майна. 2023 рікк
  6. НАКАЗ від 27.02.2023 № 378 "Про внесення змін до Положення про регіональне відділення Фонду державного майна України". Фонд державного майна. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 10.03.2023 № 470 "Про затвердження Порядку надання переможцем електронного аукціону з продажу об’єкта великої приватизації коментарів та пропозицій до проєкту договору купівлі-продажу". Фонд державного майна. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 21.03.2023 № 554 "Про затвердження Типового договору про конфіденційність інформації про об’єкт великої приватизації між організатором аукціону та оператором електронного майданчика". Фонд державного майна. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 21.03.2023 № 551 "Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності". Фонд державного майна. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 16.03.2023 № 511 "Про внесення змін до наказу Фонду державного майна України від 27 лютого 2004 року № 377 та визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 27 лютого 2004 року № 376". Фонд державного майна. 2023 рікк
  11. НАКАЗ від 02.05.2023 № 803 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких нормативно-правових актів". Фонд державного майна. 2023 рікк
  12. НАКАЗ від 16.05.2023 № 900 "Про затвердження Змін до Положення про порядок рецензування звітів про оцінку майна та майнових прав рецензентами, що працюють у штаті Фонду державного майна України, його регіональних відділень та представництв". Фонд державного майна. 2023 рікк
  13. НАКАЗ від 14.06.2023 № 1094 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Фонду державного майна України від 25 травня 2023 року № 941". Фонд державного майна. 2023 рікк
  14. НАКАЗ від 25.05.2023 № 941 "Про затвердження Положення щодо впровадження в апараті Фонду державного майна України та його регіональних відділеннях механізмів заохочення викривачів та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції»". Фонд державного майна. 2023 рікк
  15. НАКАЗ від 27.06.2023 № 1155 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Фонду державного майна України від 08 червня 2023 року № 1017". Фонд державного майна. 2023 рікк
  16. НАКАЗ від 08.06.2023 № 1017 "Про внесення змін до наказу Фонду державного майна України від 22 березня 2021 року № 453". Фонд державного майна. 2023 рікк
  17. НАКАЗ від 31.05.2023 № 968 "Про затвердження Критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади в особливий період". Фонд державного майна. 2023 рікк
  18. НАКАЗ від 25.07.2023 № 1329 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 23 серпня 2000 року № 1774". Фонд державного майна. 2023 рікк
  19. НАКАЗ від 22.09.2023 № 1685 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Фонду державного майна України від 01 вересня 2023 року № 1543". Фонд державного майна. 2023 рікк
  20. НАКАЗ від 20.09.2023 № 1668 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до наказу Фонду державного майна України від 04 вересня 2023 року № 1561". Фонд державного майна. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -