Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

РОЗДІЛ D

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

СТАНДАРТИ УПРАВЛІННЯ БАЛАСТНИМИ ВОДАМИ

Правило D-1

Стандарт заміни баластних вод

1. Судна, які здійснюють заміну баластних вод згідно із цим правилом, виконують це з ефективністю заміни, яка складає щонайменше 95 відсотків за об'ємом баластних вод.

2.

Для суден, які здійснюють заміну баластних вод методом прокачування, прокачування триразового об'єму водяного баласту кожного танка вважається таким, що відповідає стандартові, зазначеному в пункті 1. Прокачування менше триразового об'єму може дозволятися лише в тому разі, коли судно зможе показати, що замінено щонайменше 95 відсотків за об'ємом.

Правило D-2

Стандарт технічних характеристик баластних вод

1. Судна, які здійснюють управління баластними водами згідно із цим правилом, скидають менше 10 життєздатних організмів на один куб.м, мінімальний розмір яких дорівнює чи більше 50 мкм, і менше 10 життєздатних організмів на один мл, мінімальний розмір яких менше 50 мкм і дорівнює чи більше 10 мкм; при цьому концентрація визначальних мікробів не перевищує встановлених концентрацій, описаних у пункті 2.

2. Визначальні мікроби як стандарт здоров'я людини включають:

.1 токсикогенний холерний вібріон (Vibrio cholerae) (O1 і O139) з менше ніж 1 колонієстворюючою одиницею (ксо) на 100 мл або менше 1 ксо на 1 г (сирої ваги) проб зоопланктону;

.2 кишкову паличку (Escherichia coli) - менше 250 ксо на 100 мл;

.3 кишкові ентерококки - менше 100 ксо на 100 мл.

Правило D-3

Вимоги до схвалення систем управління баластними водами

1. За винятком визначеного пунктом 2, системи управління баластними водами, які використовуються для відповідності цій Конвенції, повинні схвалюватися Адміністрацією з урахуванням Посібника, розробленого Організацією.

2.

Системи управління баластними водами, в яких використовуються активні речовини або препарати, що містять одну чи більш активних речовин, для відповідності цій Конвенції схвалюються Організацією на основі процедури, розробленої Організацією. Ця процедура описує схвалення активних речовин і скасування такого схвалення, а також пропонований спосіб їхнього застосування. У разі скасування схвалення використання відповідної активної речовини або речовин забороняється протягом одного року після дати такого скасування.

3. Системи управління баластними водами, які використовуються для відповідності цій Конвенції, повинні бути безпечними для судна, його обладнання й екіпажу.

Правило D-4

Прототип технологій поводження з баластними водами

1. Якщо будь-яке судно до дати, на яку зазначений у правилі D-2 стандарт почав би для нього діяти, бере участь у схваленій Адміністрацією програмі випробувань та оцінки перспективних технологій поводження з баластними водами, то стандарт, зазначений у правилі D-2, не застосовується до цього судна протягом п'яти років з дати, на яку судно повинне було б відповідати такому стандартові.

2. Якщо судно, після дати, на яку зазначений у правилі D-2 стандарт почав для нього діяти, бере участь у схваленій Адміністрацією з урахуванням Посібника, розробленого Організацією, програмі випробувань та оцінки перспективних технологій обробки поводження з баластними водами, які можуть привести до появи технологій поводження, що дозволяють досягти більш високого стандарту, ніж той, який зазначено в правилі D-2, то стандарт, зазначений у правилі D-2, не застосовується до такого судна протягом п'яти років з дати установки такої технології.

3. Під час організації та проведення будь-якої програми випробувань і оцінки перспективних технологій поводження з баластними водами Сторони:

.1 беруть до уваги Посібник, розроблений Організацією, а також

.2 дозволяють участь лише мінімальної кількості суден, необхідної для ефективних випробувань таких технологій.

4.

Протягом періоду випробувань і оцінки система поводження повинна експлуатуватися послідовно й так, як її спроектовано.

Правило D-5

Огляд стандартів Організацією

1. На засіданні Комітету, проведеному не пізніше ніж за три роки до самої ранньої дати, на яку набирає чинності стандарт, викладений у правилі D-2, Комітет проводить огляд, який уключає встановлення того, чи маються належні технології для досягнення стандарту, і оцінку критеріїв, зазначених у пункті 2, а також соціально-економічних наслідків, особливо стосовно потреб країн, що розвиваються, зокрема малих острівних держав, що розвиваються, для їхнього розвитку. Якщо це необхідно, Комітет також проводить періодичні огляди для вивчення застосовних вимог до суден, зазначених у пункті 1 правила B-3, а також будь-якого іншого аспекту управління баластними водами, розглянутого в цьому додатку, зокрема будь-якого Посібника, розробленого Організацією.

2. Під час таких оглядів належних технологій також ураховуються:

.1 міркування безпеки, що стосуються судна й екіпажу;

.2 екологічна прийнятність, тобто спроможність технологій не робити більшого екологічного впливу, ніж той, який вони усувають;

.3 практичність, тобто сумісність з конструкцією й експлуатацією судна;

.4 витратна ефективність, тобто економічність, а також

.5 біологічна ефективність у розумінні вилучення шкідливих і патогенних організмів у баластних водах чи позбавлення їх активності іншим чином.

3. Комітет може створювати групу або групи для проведення огляду (оглядів), описаного (описаних) у пункті 1. Комітет визначає склад, ведення технічне завдання й конкретні питання для розгляду будь-якою такою створеною групою. Такі групи можуть розробляти й рекомендувати для розгляду Сторонами пропозиції стосовно внесення поправок до цього додатка. У формулюванні рекомендацій і прийнятті Комітетом рішень про внесення поправок можуть брати участь лише Сторони.

4. Якщо на основі оглядів, описаних у цьому правилі, Сторони вирішують ухвалити поправки до цього додатка, такі поправки ухвалюються й набирають чинності згідно з процедурами, які містяться у статті 19 цієї Конвенції.

<< | >>
Законодавчий акт: Міжнародна конвенція про контроль суднових баластних вод й осадів та управління ними 2004 року " Офіційний переклад"Сторони цієї Конвенції,. Міжнародна морська організація. 2004

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

РОЗДІЛ D

- АОВЦСЄ - Всесвітній поштовий союз - Всесвітня медична асоціація - Всесвітня митна організація - Всесвітня організація інтелектуальної власності - Всесвітня організація охорони здоров'я - Всесвітня психіатрична асоціація - Всесвітня туристична організація - Гаазька конференція з міжнародного приватного права - ГУАМ - Дунайська Комісія - Економічний Союз Бенілюкс - Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) - Інтернет-корпорація з призначення доменних імен та номерів (ICANN) - Ліга арабських держав - Ліга Націй - Міжнародна асоціація академій наук (МААН) - Міжнародна асоціація органів страхового нагляду (МАОСН (IAIS)) - Міжнародна Асоціація Повітряного Транспорту (IATA) - Міжнародна гідрографічна організація (МГО) - Міжнародна комісія з цивільного стану (СІЕС) - Міжнародна конфедерація вільних профспілок - Міжнародна морська організація - Міжнародна організація виноградарства та виноробства (МОВВ) - Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) - Міжнародна організація міграції (МОМ) - Міжнародна організація по боротьбі з відмиванням грошей (FATF) - Міжнародна організація праці - Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) - Міжнародна організація цивільної оборони (ICDO) - Міжнародна торговельна палата - Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) - Міжнародне агентство з питань відновлюваної енергії (IRENA) - Міжнародне епізоотичне бюро - Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) - Міжнародний валютний фонд - Міжнародний військовий трибунал - Міжнародний інститут уніфікації приватного права (УНІДРУА) - Міжнародний комітет Червоного Хреста та Червоного напівмісяця - Міжнародний союз (асоціація) суддів - Міжнародний союз автомобільного транспорту - Міжнародний союз електрозв'язку - Міжнародний союз залізниць - Міжнародний союз патентної кооперації - Міжнародні правові акти ООН - Міжнародні суди - НАТО - Національна Асоціація членів комісій з регулювання комунальних підприємств - Об'єднаний інститут ядерних досліджень - Організація економічного співробітництва та розвитку - Організація об'єднаних націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) - Організація співробітництва залізничних шляхів (железных дорог) (ОСЖД) - Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) - Рада економічної взаємодопомоги (РЕВ) - Рада з Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (IASB) - Рада Митного Співробітництва - Світова організація торгівлі (СОТ) - Співдружність незалежних держав (СНД) - Фундаментальне міжнародне право - Чорноморське Економічне Співробітництво (ЧЕС) - Чорноморський Банк Торгівлі та Розвитку (ЧБТР) -