Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 16

Інформація актуальна на 27.04.2017
завантажити документ, актуальний на поточний час

Поправки

1. До цієї Конвенції можуть бути внесені поправки відповідно до однієї з процедур, передбачених у наведених нижче пунктах.

2.

Поправки після розгляду в Організації:

a. Будь-яка Сторона може запропонувати поправку до цієї Конвенції. Запропонована поправка подається Генеральному секретарю, який розсилає її Сторонам і членам Організації не менше ніж за шість місяців до її розгляду. Пропозиція про внесення поправки до додатка 1 піддається процедурі відповідно до статті 6 до розгляду згідно із цією статтею.

b. Запропонована й розіслана таким чином поправка передається на розгляд Комітету. Сторони, незалежно від того, чи є вони членами Організації, чи ні, мають право брати участь у роботі Комітету з розгляду й схвалення поправки.

c. Поправки схвалюються більшістю у дві третини голосів Сторін, які присутні й голосують у Комітеті, за умови, що під час голосування присутня щонайменше одна третина Сторін.

d. Поправки, схвалені відповідно до підпункту "c", надсилаються Генеральним секретарем Організації Сторонам для прийняття.

e. Поправка вважається прийнятою в таких випадках:

i. Поправка до статті цієї Конвенції вважається прийнятою в дату, на яку дві третини Сторін повідомили Генеральному секретарю про її прийняття.

ii. Поправка до додатка вважається прийнятою після закінчення дванадцяти місяців після дати схвалення або такої іншої дати, яку визначить Комітет. Однак, якщо до цієї дати більше однієї третини Сторін повідомлять Генеральному секретарю про свої заперечення стосовно поправки, вона вважається не прийнятою.

f. Поправка набирає чинності при дотриманні таких умов:

i. Поправка до статті цієї Конвенції набирає чинності для Сторін, що заявили про її прийняття, через шість місяців після дати, у яку вона вважається прийнятою відповідно до рубрики "i" підпункту "e".

ii.

Поправка до додатка 1 набирає чинності для всіх Сторін через шість місяців після дати, у яку вона вважається прийнятою, за винятком будь-якої Сторони, яка:

1) повідомила про своє заперечення стосовно поправки відповідно до рубрики "ii" підпункту "e" й не відкликала такого заперечення;

2) до набрання чинності такою поправкою повідомила Генеральному секретарю про те, що поправка набере для неї чинності лише після додаткового повідомлення про її прийняття, або

3) зробила заяву під час передачі на зберігання свого документа про ратифікацію, прийняття чи затвердження цієї Конвенції або приєднання до неї про те, що поправки до додатка 1 наберуть для неї чинності лише після повідомлення Генеральному секретарю про прийняття нею таких поправок.

iii. Поправка до додатка, іншого, ніж додаток 1, набирає чинності для всіх Сторін через шість місяців після дати, в яку вона вважається прийнятою, за винятком тих Сторін, які повідомили про своє заперечення стосовно поправки відповідно до рубрики "ii" підпункту "e" й не відкликали такого заперечення.

g. i. Сторона, що повідомила про заперечення відповідно до підрубрики 1 рубрики "ii" підпункту "f" або рубрики "iii" підпункту "f", згодом може повідомити Генеральному секретарю про те, що вона приймає поправку. Така поправка набирає чинності для цієї Сторони через шість місяців після дати повідомлення про її прийняття або з дати набрання чинності поправкою, залежно від того, яка дата настане пізніше.

ii. Якщо Сторона, що зробила повідомлення або заяву, зазначені відповідно в підрубриці 2 рубрики "ii" підпункту "f" або в підрубриці 3 рубрики "ii" підпункту "f", повідомить Генеральному секретарю про прийняття нею поправки, така поправка набирає чинності для цієї Сторони через шість місяців після дати повідомлення про її прийняття або з дати набрання чинності поправкою, залежно від того, яка дата настане пізніше.

3.

Поправка шляхом скликання Конференції:

a. На прохання Сторони, підтримане не менше ніж однією третиною Сторін, Організація скликає Конференцію Сторін для розгляду поправок до цієї Конвенції.

b. Поправка, схвалена такою Конференцією більшістю у дві третини Сторін, що присутні й беруть участь у голосуванні, надсилається Генеральним секретарем усім Сторонам для її прийняття.

c. Якщо Конференція не прийме іншого рішення, поправка вважається прийнятою й набирає чинності згідно з процедурами, зазначеними відповідно в підпунктах "e" й "f" пункту 2 цієї статті.

4. Сторона, що відмовилася прийняти поправку до додатка, не вважається Стороною тільки для цілей застосування цієї поправки.

5. Додання нового додатка пропонується і схвалюється та набирає чинності відповідно до процедури, що застосовується до поправки до статті цієї Конвенції.

6. Будь-яке передбачене цією статтею повідомлення або заява надсилається в письмовому вигляді Генеральному секретарю.

7. Генеральний секретар інформує Сторони й членів Організації:

a) про будь-яку поправку, яка набирає чинності, і про дату набрання нею чинності взагалі й для кожної Сторони окремо, а також

b) про будь-яке повідомлення або заяву, зроблені відповідно до цієї статті.

<< | >>
Законодавчий акт: Міжнародна конвенція про контроль над шкідливими протиобростаючими системами на суднах "Офіційний переклад. Міжнародна морська організація. 2001

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 16

- АОВЦСЄ - Всесвітній поштовий союз - Всесвітня медична асоціація - Всесвітня митна організація - Всесвітня організація інтелектуальної власності - Всесвітня організація охорони здоров'я - Всесвітня психіатрична асоціація - Всесвітня туристична організація - Гаазька конференція з міжнародного приватного права - ГУАМ - Дунайська Комісія - Економічний Союз Бенілюкс - Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) - Інтернет-корпорація з призначення доменних імен та номерів (ICANN) - Ліга арабських держав - Ліга Націй - Міжнародна асоціація академій наук (МААН) - Міжнародна асоціація органів страхового нагляду (МАОСН (IAIS)) - Міжнародна Асоціація Повітряного Транспорту (IATA) - Міжнародна гідрографічна організація (МГО) - Міжнародна комісія з цивільного стану (СІЕС) - Міжнародна конфедерація вільних профспілок - Міжнародна морська організація - Міжнародна організація виноградарства та виноробства (МОВВ) - Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) - Міжнародна організація міграції (МОМ) - Міжнародна організація по боротьбі з відмиванням грошей (FATF) - Міжнародна організація праці - Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) - Міжнародна організація цивільної оборони (ICDO) - Міжнародна торговельна палата - Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) - Міжнародне агентство з питань відновлюваної енергії (IRENA) - Міжнародне епізоотичне бюро - Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) - Міжнародний валютний фонд - Міжнародний військовий трибунал - Міжнародний інститут уніфікації приватного права (УНІДРУА) - Міжнародний комітет Червоного Хреста та Червоного напівмісяця - Міжнародний союз (асоціація) суддів - Міжнародний союз автомобільного транспорту - Міжнародний союз електрозв'язку - Міжнародний союз залізниць - Міжнародний союз патентної кооперації - Міжнародні правові акти ООН - Міжнародні суди - НАТО - Національна Асоціація членів комісій з регулювання комунальних підприємств - Об'єднаний інститут ядерних досліджень - Організація економічного співробітництва та розвитку - Організація об'єднаних націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) - Організація співробітництва залізничних шляхів (железных дорог) (ОСЖД) - Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) - Рада економічної взаємодопомоги (РЕВ) - Рада з Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (IASB) - Рада Митного Співробітництва - Світова організація торгівлі (СОТ) - Співдружність незалежних держав (СНД) - Фундаментальне міжнародне право - Чорноморське Економічне Співробітництво (ЧЕС) - Чорноморський Банк Торгівлі та Розвитку (ЧБТР) -