Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

ПОСТАНОВА від 18.12.2018 № 1965 "Про затвердження Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу". Нацком.енергетики. 2018

Документ актуальний на 03.01.2019
завантажити документ, актуальний на поточний час

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

ПОСТАНОВА

18.12.2018  № 1965

Про затвердження Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу

{Із змінами, внесеними згідно з Постановами Національної комісії, що здійснює

державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

№ 2161 від 25.11.2020

№ 1700 від 06.10.2021

№ 352 від 26.03.2022 - враховуючи зміни, внесені Постановами

Національної комісії, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

№ 407 від 26.04.2022, № 1138 від 13.09.2022}

{Із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює

державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

№ 1407 від 10.11.2022}

Відповідно до законів України "Про ринок електричної енергії" та "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Затвердити Методику (порядок) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу, що додається.

2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 12 лютого 2013 року № 115 "Про затвердження Методики розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж" (із змінами).

3.

Встановити на період до 31 грудня 2024 року для всіх операторів систем розподілу питому вартість приєднання 1 кВт потужності, визначену згідно з СОУ-Н МЕВ 45.2-37472933-44:2016 "Укрупнені показники вартості будівництва підстанцій напругою від 6 кВ до 150 кВ та ліній електропередавання напругою від 0,38 кВ до 150 кВ. Норми", затвердженими наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 04 травня 2011 року № 101, як усереднений показник вартості створення 1 кВт потужності на рівні 3,48 тис. грн/кВт (без податку на додану вартість).

{Пункт 3 із змінами, внесеними згідно з Постановами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2161 від 25.11.2020, № 1407 від 10.11.2022}

4. Ця постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування в офіційному друкованому виданні - газеті "Урядовий кур'єр", крім абзаців четвертого-шістнадцятого пункту 5.3 глави 5 Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу, які набирають чинності з 31 грудня 2020 року.

Голова НКРЕКП

О. Кривенко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Постанова Національної комісії,

що здійснює

державне регулювання

у сферах енергетики

та комунальних послуг

18 грудня 2018 року № 1965

(у редакції постанови НКРЕКП

25.11.2020 № 2161)

{Дію Методики, крім пункту 1.5 глави 1 та глави 6 Методики, зупинено на період дії в Україні воєнного стану до прийняття НКРЕКП окремого рішення на підставі Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуги № 352 від 26.03.2022 - враховуючи зміни, внесені Постановами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 407 від 26.04.2022, № 1138 від 13.09.2022}

МЕТОДИКА (ПОРЯДОК)

формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу

1. Загальні положення

1.1. Ця Методика встановлює порядок формування (розрахунку) плати за приєднання електроустановок замовників до електричних мереж системи передачі та системи розподілу, збільшення величини дозволеної до використання потужності електроустановок замовника, підвищення рівня надійності електрозабезпечення електроустановок замовника, зміни ступеня напруги в точці приєднання, зміни схеми живлення електроустановок замовника (з однофазної на трифазну) та/або зміни точки забезпечення потужності та застосовується оператором системи передачі та операторами системи розподілу для розрахунку плати за приєднання електроустановок до власних електричних мереж.

{Пункт 1.1 глави 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

1.2. У цій Методиці терміни вживаються в таких значеннях:

базовий період - завершений період часу терміном в один календарний рік з 01 січня минулого календарного року до 31 грудня (включно) минулого календарного року, що передує поточному року, в якому розраховуються ставки плати за стандартне та нестандартне приєднання потужності на розрахунковий період;

міська місцевість - адміністративна територія міських поселень (міста та селища міського типу);

розрахунковий період - календарний рік з 01 січня до 31 грудня включно, на який встановлюються ставки плати за стандартне приєднання та ставки плати за нестандартне приєднання потужності;

сільська місцевість - адміністративна територія, за винятком території міст та селищ міського типу;

територіальна одиниця оператора системи розподілу - комплекс електричних мереж, призначених для розподілу та трансформації електричної енергії, включаючи лінії електропередавання (ЛЕП), підстанції (ПС), трансформаторні підстанції (ТП) та розподільчі пункти (РП), що розташовані в межах відповідного структурного підрозділу оператора системи розподілу.

Інші терміни вживаються в цій Методиці у значеннях, наведених у Законі України «Про ринок електричної енергії», Кодексі системи передачі, затвердженому постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року № 309 (далі - Кодекс системи передачі), та Кодексі систем розподілу, затвердженому постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року № 310 (далі - Кодекс систем розподілу).

1.3. Ставки плати за стандартне приєднання та ставки плати за нестандартне приєднання потужності щорічно розраховуються, затверджуються та оприлюднюються НКРЕКП на своєму офіційному вебсайті до початку розрахункового періоду.

Ставки плати за лінійну частину приєднання розраховуються та затверджуються НКРЕКП для всіх операторів систем розподілу відповідно до цієї Методики з урахуванням укрупнених показників вартості будівництва електричних мереж, затверджених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики в електроенергетичному комплексі.

Ставки плати за нестандартне приєднання потужності застосовуються для територіальної одиниці оператора системи розподілу, де розташований об'єкт замовника.

1.4. Розрахунок ставок на стандартне приєднання проводиться без урахування витрат, понесених під час надання послуги з приєднання, за якою здійснювалось улаштування розвантажувальних трансформаторних пунктів, окрім трансформаторних пунктів, які забезпечують покриття дефіциту потужності виключно для потреб замовника приєднання.

{Пункт 1.4 глави 1 в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

1.5. Оператор системи передачі та оператори систем розподілу складають станом на останнє число звітного кварталу наростаючим підсумком з початку базового періоду звіт щодо надання ними послуг з приєднання за формою, наведеною в додатку 1 до цієї Методики, та подають до НКРЕКП до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, скорочену форму звіту (графи 1-63 та 109-125) та до 01 лютого повну форму звіту за базовий період.

У звіті щодо стану надання оператором системи передачі та операторами систем розподілу послуг з приєднання відображається інформація про:

замовників, яким надано послуги з приєднання у звітному кварталі;

замовників, для яких триває процедура надання послуги з приєднання;

замовників, яким повернено заяви про приєднання (відмовлено у наданні послуги з приєднання);

замовників, які звернулись із заявою про приєднання до оператора системи передачі та операторів систем розподілу у звітному кварталі.

Оператори систем розподілу щороку до 01 лютого надають до НКРЕКП інформацію про місячний обсяг трансформації електричної енергії на напругу 6(10)20 кВ для трансформаторних підстанцій (ПС) основної мережі напругою 35-110 (154) кВ відповідно до територіальних одиниць оператора системи розподілу (за формою, наведеною в додатку 2 до цієї Методики) та розрахунок дефіциту або профіциту коштів щодо надходжень та витрат, пов'язаних з наданням послуг з приєднання, який виконується за формулами 5 та 14 цієї Методики.

Оператор системи передачі та оператори систем розподілу надають до НКРЕКП документи (їх копії) та інформацію (дані, відомості, звітність, проєктну документацію, виконавчу документацію тощо) щодо наданих у базовому періоді послуг з приєднання електроустановок замовників до електричних мереж (завершених приєднань) у вигляді, обсягах та у строки, встановлені НКРЕКП, для подальшого аналізу величини дефіциту або профіциту коштів щодо надходжень та витрат, пов'язаних з наданням послуг з приєднання, з метою оцінки обґрунтованості їх економічного рівня.

Оператор системи передачі та оператори систем розподілу відповідають за достовірність даних, зазначених ними у формах звітності та в документах.

Оператори систем розподілу та оператор системи передачі мають право надавати скориговані дані, зазначені ними у формах звітності та в інформації, передбаченій у цьому пункті, виключно після проведення НКРЕКП відповідного заходу державного контролю. В інших випадках НКРЕКП не приймає до розгляду скориговані дані, надані операторами систем розподілу та оператором системи передачі.

{Пункт 1.5 глави 1 в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

1.6. Плата за приєднання може бути одним із джерел фінансування, передбачених інвестиційною програмою оператора системи передачі або оператора системи розподілу, заходів з розвитку електричних мереж.

Розвиток електричних мереж оператора системи передачі або оператора системи розподілу, що пов'язаний з наданням послуг з приєднання, має узгоджуватись з планами комплексної забудови відповідної території.

Закупівля робіт, товарів та послуг, необхідних для надання послуг з приєднання (будівництво, реконструкція та/або технічне переоснащення об'єктів електроенергетики (до точки приєднання електроустановок замовника)), здійснюється оператором системи передачі або оператором системи розподілу на конкурентних засадах в установленому законодавством порядку.

1.7. Облік доходів та витрат з приєднання електроустановок замовників здійснюється окремо за кожним приєднанням. Кошти, отримані оператором системи передачі або оператором системи розподілу як плата за приєднання, обліковуються на окремому поточному рахунку та використовуються для розвитку електричних мереж з метою приєднання електроустановок замовників та за іншими напрямками, узгодженими з НКРЕКП.

1.8. Плата за стандартне приєднання розраховується згідно з главою 3 цієї Методики.

У випадку приєднання електроустановок замовника за схемою електрозабезпечення І та ІІ категорії надійності електропостачання для визначення відстані, відповідно до якої визначається тип приєднання (стандартне або нестандартне приєднання), приймається сумарна найкоротша відстань по прямій лінії, що сумарно не перевищує 300 метрів від точки приєднання електроустановок замовника до найближчих двох точок в існуючих (діючих) електричних мережах (повітряна лінія, трансформаторна підстанція або розподільний пункт) оператора системи розподілу (ступеня напруги, що відповідає ступеню напруги в точці приєднання), від яких буде забезпечуватись електрозабезпечення електроустановок замовника за І та ІІ категорією надійності електропостачання.

1.9. Плата за нестандартне приєднання розраховується згідно з главами 4 та 5 цієї Методики.

У випадку приєднання електроустановок замовника за схемою електрозабезпечення І або ІІ категорії надійності електропостачання для визначення відстані, відповідно до якої здійснюється розрахунок плати за лінійну частину приєднання при нестандартному приєднанні, що здійснюється за процедурою «під ключ», приймається сумарна найкоротша відстань по прямій лінії від точки приєднання електроустановок замовника до найближчих двох точок в існуючих (діючих) електричних мережах (повітряна лінія, трансформаторна підстанція або розподільний пункт) оператора системи розподілу (ступеня напруги, що відповідає ступеню напруги в точці приєднання), від яких буде забезпечуватись електрозабезпечення електроустановок замовника за І або ІІ категорією надійності електропостачання.

1.10. Плата та ставки за стандартне та нестандартне приєднання розраховується за цією Методикою без урахування ПДВ.

2. Вартість приєднання електроустановок до електричних мереж

2.1. Вартість приєднання електроустановок до електричних мереж оператора системи передачі та оператора системи розподілу складається з фактичних капітальних витрат.

2.2. До фактичних капітальних витрат належать:

розроблення та узгодження з іншими заінтересованими сторонами проєктної документації на будівництво, реконструкцію та/або технічне переоснащення електричних мереж зовнішнього електрозабезпечення електроустановок замовника (до точки приєднання електроустановок замовника);

здійснення заходів щодо відведення земельних ділянок для розміщення об'єктів електроенергетики;

експертиза проєктів;

будівельно-монтажні (включно з ввідним пристроєм та комутаційним ввідним апаратом (комутаційними ввідними апаратами)) та пусконалагоджувальні роботи.

2.3. Вартість проєктної документації визначається на підставі актів виконаних робіт, що складені відповідно до вимог ДСТУ Б Д.1.1-7:2013 «Правила визначення вартості проєктних робіт та експертизи проєктів будівництва».

2.4. Вартість здійснення заходів щодо відведення земельних ділянок для розміщення об'єктів енергетики визначається на підставі актів виконаних робіт, пов'язаних з відведенням земельних ділянок, та включає:

витрати на розробку проєкту землеустрою;

інші документально підтвердженні платежі, вимога щодо оплати яких визначена законодавством.

2.5. Вартість будівельно-монтажних та пусконалагоджувальних робіт визначається з урахуванням:

при виконанні робіт господарським способом використовуються норми часу на виконання робіт працівниками згідно з ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва» з урахуванням фактичної заробітної плати персоналу оператора системи передачі або розподілу;

при виконанні робіт підрядним способом використовується ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва» та Порядок розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об'єктів, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 20 жовтня 2016 року № 281 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11 листопада 2016 року за № 1469/29599, виходячи з фактично виконаних обсягів робіт і вартості фактично використаних матеріалів.

3. Плата за стандартне приєднання

3.1. Плата за стандартне приєднання Пст розраховується за формулою

(1)

де

Р замовл

-

потужність, замовлена до приєднання електроустановок замовника, кВт;

-

ставка плати за стандартне приєднання, тис. грн/кВт, яка диференціюється за такими індексами:

к

-

категорія надійності електропостачання згідно з Правилами улаштування електроустановок (далі - ПУЕ), заявлена замовником;

н

-

індекс рівня напруги в точці приєднання (0,4(0,23); 6(10)20);

ф

-

схема електрозабезпечення (однофазна або трифазна);

місц

-

місцезнаходження електроустановок замовника (міська, сільська місцевість).

3.2. Ставки плати за стандартне приєднання Cстк.н.ф.місц встановлюються НКРЕКП на розрахунковий період та розраховуються за формулою

(2)

де

-

питома вартість приєднання 1 кВт потужності електроустановок замовника, яка розраховується за формулою

(3)

{Абзац четвертий пункту 3.2 глави 3 в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

де

-

фактичні капітальні витрати (без ПДВ), понесені під час надання послуги за i-те стандартне приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) для міської за першим та другим ступенями стандартного приєднання та сільської місцевості за першим та другим ступенями стандартного приєднання, (значення за рядками графи 80 додатка 1 до цієї Методики), тис. грн (без ПДВ);

{Абзац п'ятий пункту 3.2 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

фактичні капітальні витрати (без ПДВ), понесені під час надання послуги за i-те стандартне приєднання, за яким здійснювалось улаштування розвантажувальних трансформаторних пунктів, окрім трансформаторних пунктів, які забезпечують покриття дефіциту потужності виключно для потреб замовника приєднання, для міської місцевості за першим та другим ступенями стандартного приєднання та сільської місцевості за першим та другим ступенями стандартного приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді), тис. грн (без ПДВ);

{Пункт 3.2 глави 3 доповнено новим абзацом шостим згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

величина замовленої до приєднання потужності i-того стандартного приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) для міської та сільської місцевості за першим та другим ступенями стандартного приєднання, (значення відповідних рядків графи 12 додатка 1 до цієї Методики) крім приєднань, зазначених у пункті 1.4 глави 1 цієї Методики, кВт;

{Абзац сьомий пункту 3.2 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

Кк

-

коефіцієнт категорії надійності електропостачання (додаток 3 до цієї Методики);

{Абзац восьмий пункту 3.2 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

Кн

-

коефіцієнт ступеня напруги в точці приєднання (0,4 (0,23), 6(10)20 кВ) (додаток 4 до цієї Методики);

{Абзац дев'ятий пункту 3.2 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

Кф

-

коефіцієнт схеми електрозабезпечення (додаток 5 до цієї Методики);

{Абзац десятий пункту 3.2 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

коефіцієнт категорії надійності електропостачання i-того стандартного приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) (додаток 3 до цієї Методики);

{Абзац одинадцятий пункту 3.2 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

коефіцієнт ступеня напруги в точці приєднання (0,4 (0,23), 6(10)20 кВ) i-того стандартного приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) (додаток 4 до цієї Методики);

{Абзац дванадцятий пункту 3.2 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

коефіцієнт схеми електрозабезпечення i-того стандартного приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) (додаток 5 до цієї Методики);

{Абзац тринадцятий пункту 3.2 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

коефіцієнт прогнозного індексу зміни цін виробників промислової продукції на розрахунковий період у відношенні до базового періоду. Розмір індексу затверджується відповідною постановою Кабінету Міністрів України про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на розрахунковий період (мінімальний);

-

коефіцієнт оптимізації коштів щодо витрат, пов'язаних з наданням послуг зі стандартних приєднань електроустановок замовників до електричних мереж за базовий період для міської та сільської місцевості, який розраховується за формулою

(4)

де

-

фактичні капітальні витрати, понесені під час надання послуги за j-те стандартне приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) для міської та сільської місцевості за першим та другим ступенями стандартного приєднання, по яких проводився аналіз відповідно до пункту 3.7 цієї глави з урахуванням результатів аналізу, тис. грн (без ПДВ);

-

фактичні капітальні витрати, понесені під час надання послуги за j-те стандартне приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) для міської та сільської місцевості за першим та другим ступенями стандартного приєднання (значення за рядками графи 80 додатка 1 до цієї Методики), по яких проводився аналіз відповідно до пункту 3.7 цієї глави, тис. грн (без ПДВ).

{Абзац вісімнадцятий пункту 3.2 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

3.3. Різниця між обсягом надходження коштів від надання послуг зі стандартних приєднань та фактичними витратами на приєднання ΔВмісц визначається окремо для міської та сільської місцевості за першим та другим ступенями стандартного приєднання за формулою

(5)

де

-

сума коштів, що надійшли як плата за стандартне приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) для міської та сільської місцевості за першим та другим ступенями стандартного приєднання (сумарне значення за рядками графи 25 додатка 1 до цієї Методики), тис. грн (без ПДВ);

{Абзац третій пункту 3.3 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

сума фактичних капітальних витрат, понесених під час надання послуг зі стандартних приєднань (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) та підтверджених актами виконаних робіт для міської та сільської місцевості за першим та другим ступенями стандартного приєднання (сумарне значення за рядками графи 80 додатка 1 до цієї Методики), тис. грн (без ПДВ).

{Абзац четвертий пункту 3.3 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

3.4. Для розрахунку ставок плати за стандартне приєднання та величини дефіциту або профіциту коштів щодо надходжень та витрат, пов'язаних з наданням послуг зі стандартних приєднань, оператор системи розподілу формує розширений звіт за формою, наведеною в додатку 1 до цієї Методики (з урахуванням граф 64-108), із зазначенням фактичних витрат (без ПДВ) на приєднання електроустановок замовників, які за ознаками відповідають першому та другому ступеням стандартного приєднання, та пояснювальну записку, що містить обґрунтування витрат.

{Пункт 3.4 глави 3 в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

3.5. У випадку ненадання оператором системи розподілу інформації щодо фактичних витрат (без ПДВ) на приєднання НКРЕКП затверджує для такого оператора системи розподілу ставки плати за стандартне приєднання виходячи з наявної інформації попередніх періодів на рівні найнижчих величин відповідних ставок плати за стандартне приєднання серед усіх інших операторів систем розподілу.

У разі ненадання операторами систем розподілу даних для розрахунку ставок плати за стандартне приєднання у вигляді та обсягах, установлених НКРЕКП, розрахунок ставок плати за стандартне приєднання проводиться на підставі даних, скоригованих НКРЕКП згідно з цією Методикою.

Для новоствореного оператора системи розподілу НКРЕКП затверджує ставки плати за стандартне приєднання на рівні середнього значення за величинами відповідних ставок плати за стандартне приєднання всіх інших операторів систем розподілу.

{Пункт 3.5 глави 3 в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

3.6. НКРЕКП розглядає та перевіряє надані операторами систем розподілу вихідні дані для розрахунку та пояснювальні записки, що містять обґрунтування розрахунків, здійснює розрахунок значення ставок плати за стандартне приєднання та встановлює на наступний розрахунковий період для кожного оператора системи розподілу ставки плати за стандартне приєднання.

3.7. З метою визначення величини дефіциту або профіциту коштів щодо надходжень та витрат, пов'язаних з наданням послуг зі стандартних приєднань, на економічно обґрунтованому рівні НКРЕКП здійснює перевірку та аналіз наданих операторами систем розподілу відповідно до пункту 1.5 глави 1 цієї Методики вихідних даних, зокрема шляхом аналізу актів виконаних робіт та проєктної документації, пов'язаних із наданням у базовому періоді послуг з приєднання до електричних мереж електроустановок замовників, що відповідають критеріям стандартного приєднання.

Проведення ОСР розрахунку дефіциту або профіциту коштів щодо надходжень та витрат, пов'язаних з наданням послуг з приєднання, на виконання вимог пункту 1.5 глави 1 цієї Методики має здійснюватися без застосування коефіцієнта оптимізації коштів.

{Пункт 3.7 глави 3 доповнено новим абзацом згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

3.8. Розрахунок коефіцієнта оптимізації коштів щодо витрат, пов'язаних з наданням послуг зі стандартних приєднань електроустановок замовників до електричних мереж за базовий період, окремо проводиться НКРЕКП для міської та сільської місцевості на підставі аналізу актів за виконаними договорами про приєднання.

Додатково проводиться окремий аналіз по кошторисах виконаних приєднань господарським і підрядним способами з найбільшими витратами:

по п’ять кошторисів для стандартних приєднань для міської та сільської місцевостей, виконаних підрядним способом;

по п’ять кошторисів для стандартних приєднань для міської та сільської місцевостей, виконаних господарським способом.

Вартісні показники на матеріали та обладнання враховуються із застосуванням коефіцієнта 1,1 для всього переліку матеріалів та обладнання, використаних під час надання послуг з приєднань.

У разі придбання обладнання/матеріалів, по яких відсутні цінові показники, граничні ціни визначаються виходячи з вартості складових обладнання в разі можливості такого аналізу або на підставі цінових показників на обладнання зі схожими технічними характеристиками.

Результати аналізу застосовуються пропорційно до кожного напряму для визначення фактичних капітальних витрат, понесених під час надання послуг зі стандартного приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено в базовому періоді) для міської та сільської місцевості за першим та другим ступенями стандартного приєднання, за якими проводився аналіз.

{Главу 3 доповнено новим пунктом згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

4. Плата за нестандартне приєднання до електричних мереж систем розподілу

4.1. Розрахунок плати за нестандартне приєднання до електричних мереж оператора системи розподілу передбачає:

складову плати за приєднання потужності (ураховуючи потужність, що створюється), яка визначається як добуток величини замовленої до приєднання потужності та ставки плати за нестандартне приєднання потужності;

складову плати за створення електричних мереж лінійної частини приєднання.

4.2. Для розрахунку ставок плати за нестандартне приєднання потужності та дефіциту або профіциту коштів щодо надходжень та витрат, пов'язаних з наданням послуг з нестандартних приєднань, оператор системи розподілу формує розширений звіт за формою, наведеною в додатку 1 до цієї Методики (з урахуванням граф 64-108), із зазначенням фактичних витрат (без ПДВ) на приєднання електроустановок замовників, які за ознаками відповідають нестандартним приєднанням, та пояснювальну записку, що містить обґрунтування витрат та розрахунків коефіцієнтів завантаження трансформаторних підстанцій основної мережі напругою 35-110 (154) кВ оператора системи розподілу, розрахованих відповідно до вимог глави 5 цієї Методики (для кожної територіальної одиниці оператора системи розподілу).

{Пункт 4.2 глави 4 в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

4.3. У випадку ненадання оператором системи розподілу інформації щодо фактичних витрат (без ПДВ) на приєднання НКРЕКП затверджує для такого оператора системи розподілу ставки плати за нестандартне приєднання потужності виходячи з наявної інформації попередніх періодів усіх операторів систем розподілу на рівні найнижчих величин відповідних ставок плати за нестандартне приєднання потужності серед усіх інших операторів систем розподілу.

У разі ненадання операторами систем розподілу даних для розрахунку ставок плати за нестандартне приєднання потужності у вигляді та обсягах, установлених НКРЕКП, розрахунок ставок плати за нестандартне приєднання потужності проводиться на підставі даних, скоригованих НКРЕКП згідно з цією Методикою.

Для новоствореного оператора системи розподілу НКРЕКП затверджує ставки плати за нестандартне приєднання потужності на рівні середнього значення за величинами відповідних ставок плати за нестандартне приєднання потужності всіх інших операторів систем розподілу.

{Пункт 4.3 глави 4 в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

4.4. НКРЕКП розглядає та перевіряє надані операторами систем розподілу вихідні дані для розрахунку ставок плати за нестандартне приєднання потужності та пояснювальні записки, здійснює розрахунок значення ставок плати за нестандартне приєднання потужності та встановлює на наступний розрахунковий період для кожного оператора системи розподілу ставки плати за нестандартне приєднання потужності (для кожної територіальної одиниці оператора системи розподілу).

4.5. З метою визначення величини дефіциту або профіциту коштів щодо надходжень та витрат, пов'язаних з наданням послуг з нестандартних приєднань, на економічно обґрунтованому рівні НКРЕКП здійснює перевірку та аналіз наданих оператором системи передачі та операторами систем розподілу відповідно до пункту 1.5 глави 1 цієї Методики вихідних даних, зокрема шляхом аналізу актів виконаних робіт та проєктної документації, пов'язаних із наданням у базовому періоді послуг з приєднання до електричних мереж електроустановок замовників, які відповідають критеріям нестандартного приєднання, окрім приєднань, розрахунок плати за приєднання для яких виконувався без застосування цієї Методики.

Проведення оператором системи розподілу розрахунку дефіциту або профіциту коштів щодо надходжень та витрат, пов'язаних з наданням послуг з приєднання, згідно з пунктом 1.5 глави 1 цієї Методики має здійснюватися без застосування коефіцієнта оптимізації коштів.

{Пункт 4.5 глави 4 в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

4.6. Якщо замовник на підставі отриманих технічних умов на нестандартне приєднання забезпечив розроблення та узгодження з оператором системи розподілу та іншими заінтересованими сторонами проєктної документації на будівництво електричних мереж лінійної частини приєднання, сума витрат замовника, пов'язаних з виконанням проєктних робіт, виключається із загальної величини плати за нестандартне приєднання.

Підставою виключення суми витрат замовника, пов'язаних з виконанням проєктних робіт суб'єктом господарювання, який має право на здійснення відповідного виду діяльності згідно з вимогами законодавства, є акт виконаних робіт на проєктування, що підтверджує виконання проєктних робіт у повному обсязі на підставі укладеного договору на виконання проєктно-вишукувальних робіт, додатком до якого є кошторис.

У разі незгоди з вартістю виконання проєктних робіт оператор системи розподілу або замовник має право звернутися за висновком до державної експертної організації щодо підтвердження/спростування зазначеної вартості в акті виконаних робіт, про що письмово повідомляє замовника або оператора системи розподілу відповідно.

4.7. За умови забезпечення замовником виконання проєктної документації лінійної частини приєднання плата за нестандартне приєднання до електричних мереж оператора системи розподілу передбачає:

складову плати за приєднання потужності (ураховуючи потужність, що створюється), яка визначається як добуток величини замовленої до приєднання потужності та ставки плати за нестандартне приєднання потужності;

складову плати за створення електричних мереж лінійної частини приєднання, що визначається згідно з кошторисом, який є невід'ємною частиною відповідної проєктної документації, розробленої замовником з урахуванням вимог Кодексу систем розподілу.

5. Порядок формування плати за нестандартне приєднання електроустановок до електричних мереж

5.1. Плата за нестандартне приєднання «під ключ» Пвст розраховується за формулою

(6)

де

Рзаявл

-

потужність, заявлена до приєднання електроустановок замовника;

-

ставка плати за нестандартне приєднання потужності електроустановок, тис. грн/кВт (без ПДВ), визначається за формулами 7 та 10 цієї Методики, встановлюється НКРЕКП та диференціюється за такими індексами:

к

-

категорія надійності електропостачання згідно з ПУЕ, заявлена замовником;

н

-

індекс рівня напруги в точці приєднання (0,4 (0,23); 6 (10)20; 27 (35); (110 (154));

зтт

-

індекс завантаження трансформаторних підстанцій основної мережі напругою 35 - 110(154) кВ оператора системи розподілу в межах територіальної одиниці оператора системи розподілу;

місц

-

місцезнаходження електроустановок замовника (міська, сільська місцевість);

св

-

індекс типу електроустановки, що приєднується (с- електроустановка, призначена для споживання електричної енергії; в- електроустановка, призначена для виробництва електричної енергії);

-

ставка плати за створення електричних мереж лінійної частини приєднання визначається за формулою 13 цієї Методики, встановлюється НКРЕКП та диференціюється за такими індексами:

л

-

індекс типу лінії електропередавання (повітряна або кабельна);

н

-

індекс рівня напруги в точці приєднання (0,4 (0,23); 6 (10)20; 27 (35); (110 (154));

зем

-

індекс розташування точки приєднання у відношенні до земельної ділянки замовника;

lм

-

відстань по прямій лінії від найближчої (найближчих) точки (точок) в існуючих (діючих) електричних мережах (повітряна лінія, трансформаторна підстанція або розподільний пункт) оператора системи розподілу (ступеня напруги, що відповідає ступеню напруги в точці приєднання) до точки приєднання електроустановок замовника, м.

5.2. Ставка плати за нестандартне приєднання потужності Снстк.н.зтт.місц.с для електроустановок, призначених для споживання електричної енергії, встановлюються НКРЕКП на розрахунковий період та розраховуються за формулою

(7)

де

-

питома вартість приєднання 1 кВт потужності електроустановок замовника, яка розраховується за формулою

(8)

де

-

сума фактичних капітальних витрат (без ПДВ), понесених під час надання послуги за i-те нестандартне приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді), (значення за рядками графи 80 додатка 1 до цієї Методики), тис. грн (без ПДВ);

{Абзац п'ятий пункту 5.2 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

Рі

-

величина замовленої до приєднання потужності i-того нестандартного приєднання за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді (значення відповідних рядків графи 12 додатка 1 до цієї Методики), кВт;

{Абзац шостий пункту 5.2 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

Кк

-

коефіцієнт категорії надійності електропостачання (додаток 3 до цієї Методики);

{Абзац сьомий пункту 5.2 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

коефіцієнт категорії надійності електропостачання i-того нестандартного приєднання за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді (додаток 3 до цієї Методики);

{Абзац восьмий пункту 5.2 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

Кн

-

коефіцієнт ступеня напруги в точці приєднання (110(154)/35/20(10)6/0,4(0,23) кВ) (додаток 4 до цієї Методики);

{Абзац дев'ятий пункту 5.2 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

коефіцієнт ступеня напруги в точці i-того нестандартного приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) (110(154)/35/20(10)6/0,4(0,23) кВ) (додаток 4 до цієї Методики);

{Абзац десятий пункту 5.2 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

коефіцієнт, що враховує місцезнаходження електроустановок замовника (міська або сільська місцевість), визначається згідно з додатком 6 до цієї Методики;

{Абзац одинадцятий пункту 5.2 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

коефіцієнт прогнозного індексу зміни цін виробників промислової продукції на розрахунковий період у відношенні до базового періоду. Розмір індексу затверджується відповідною постановою Кабінету Міністрів України про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на розрахунковий період (мінімальний);

-

коефіцієнт завантаження трансформаторних підстанцій у межах територіальної одиниці і основної мережі напругою 35-110(154) кВ оператора системи розподілу, який розраховується за формулою 11 цієї Методики;

-

коефіцієнт завантаження трансформаторних підстанцій i-того нестандартного приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) з урахуванням типу електроустановки (споживання або виробництво електричної енергії);

-

коефіцієнт оптимізації коштів щодо витрат, пов'язаних з наданням послуг з нестандартних приєднань електроустановок замовників до електричних мереж за базовий період, який розраховується за формулою

(9)

де

-

сума фактичних капітальних витрат (без ПДВ), понесених під час надання послуги за j-те нестандартне приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді), тис. грн (без ПДВ) (з урахуванням результатів аналізу), по яких проводився аналіз відповідно до пункту 4.5 глави 4 цієї Методики;

-

сума фактичних капітальних витрат (без ПДВ), понесених під час надання послуги за j-те нестандартне приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді), тис. грн (без ПДВ) (значення за рядками графи 80 додатка 1 до цієї Методики), по яких проводився аналіз відповідно до пункту 4.5 глави 4 цієї Методики.

{Абзац вісімнадцятий пункту 5.2 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

5.3. Ставка плати за нестандартне приєднання потужності Снстк.н.зтт.місц.в для електроустановок, призначених для виробництва електричної енергії, встановлюються НКРЕКП на розрахунковий період та розраховуються за формулою

(10)

Якщо величина виразу (1 - КіЗТТ) становить менше 0,25 (у тому числі з від'ємним значенням), вона приймається рівною 0,25.

5.4. Коефіцієнт завантаження трансформаторних підстанцій у межах територіальної одиниці i КіЗТТ основної мережі напругою 35 - 110(154) кВ оператора системи розподілу визначається з урахуванням вихідних даних згідно з додатком 7 до цієї Методики за формулою

{Абзац перший пункту 5.4 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

(11)

де

1,2

-

коефіцієнт, що враховує нерівномірність добового графіка навантажень трансформаторних підстанцій;

Wiтр.35-110(154)кВ

-

максимальний за останні три роки сумарний місячний обсяг трансформації електричної енергії на напругу 6(10)20 кВ для трансформаторних підстанцій у межах територіальної одиниці і основної мережі оператора системи розподілу напругою 35-110 (154) кВ, МВт•год. Для трансформаторних підстанцій j напругою 110(154)/35/20(10)6 кВ за сумарний місячний обсяг трансформації електричної енергії приймається вся трансформована електрична енергія на напрузі 6(10)20 кВ для трансформаторних підстанцій 110(154)/10 (20)6 кВ та на напрузі 35 кВ та 10(20)6кВ для трансформаторних підстанцій 110(154)/35/10(20)6 кВ як за підстанцією напругою 110(154)/35/20(10)6 кВ, так і трансформована електрична енергія за трансформаторними підстанціями 35/20(10)6 кВ, що за схемою нормального режиму живляться від підстанції j напругою 110(154)/35/20(10)6 кВ, та розраховується за формулою

{Абзац четвертий пункту 5.4 глави 5 в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

(12)

де

-

місячний обсяг трансформації електричної енергії для трансформаторних підстанцій відповідної напруги в межах територіальної одиниці i, МВт•год;

-

сумарний місячний обсяг трансформації електричної енергії за трансформаторними підстанціями 35/20(10)6 кВ, що за схемою нормального режиму живляться від підстанції напругою 110(154)/35/20(10)6 кВ та належать до і-их територіальних одиниць, МВт•год;

N

-

кількість годин у місяці максимального місячного обсягу електричної енергії для трансформаторних підстанцій у межах територіальної одиниці i основної мережі оператора системи розподілу напругою 35 - 110(154) кВ;

0,7

-

коефіцієнт резервування потужності, що враховує вимоги щодо безперебійного забезпечення електричною енергією користувачів системи розподілу, електроустановки яких приєднані до трансформаторних підстанцій основної мережі оператора системи розподілу напругою 35 - 110(154) кВ, та нерівномірність навантаження трансформаторних підстанцій основної мережі оператора системи розподілу напругою 35 - 110(154) кВ у межах територіальної одиниці i;

cos (f) = 0,97

-

коефіцієнт потужності;

{Абзац десятий пункту 5.4 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

загальна номінальна потужність усіх трансформаторів для трансформаторних підстанцій у межах територіальної одиниці i, безпосередньо приєднаних до електричних мереж високої напруги, без урахування трансформаторів, що задіяні в повторній трансформації (на кінець базового періоду), МВА.

{Абзац одинадцятий пункту 5.4 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

Якщо розрахований за формулою 9 цієї Методики коефіцієнт завантаження трансформаторної підстанції у межах територіальної одиниці i основної мережі напругою 35 - 110(154) кВ оператора системи розподілу становить більше 1, такий коефіцієнт завантаження трансформаторної підстанції приймається рівним 1.

Для оператора системи розподілу, у якого відсутні у власності або користуванні трансформаторні підстанції основної мережі напругою 35 - 110(154) кВ, КіЗТТ у межах відповідної територіальної одиниці такого оператора системи розподілу приймаються рівними відповідним коефіцієнтам завантаження трансформаторних підстанцій у межах територіальної одиниці основної мережі напругою 35 - 110(154) кВ суміжного оператора системи розподілу, до електричних мереж якого приєднані електричні мережі оператора системи розподілу, у якого відсутні у власності або користуванні трансформаторні підстанції основної мережі напругою 35 - 110(154) кВ.

5.5. Ставка плати за створення електричних мереж лінійної частини приєднання Слінл.н.зем визначається з урахуванням укрупнених показників вартості за формулою

(13)

де

-

вартість будівництва лінії(й) електропередавання на відповідних ступенях напруги, визначена згідно з СОУ-Н МЕВ 45.2-37472933-44:2016 "Укрупнені показники вартості будівництва підстанцій напругою від 6 кВ до 150 кВ та ліній електропередавання напругою від 0,38 кВ до 150 кВ. Норми", затвердженими наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 04 травня 2011 року № 101, наведена в додатку 8 до цієї Методики, тис. грн/км (без ПДВ);

{Абзац третій пункту 5.5 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

Кінд

-

коефіцієнт прогнозного індексу зміни цін виробників промислової продукції на розрахунковий період у відношенні до 2018 року. Розмір індексу затверджується відповідною постановою Кабінету Міністрів України про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на розрахунковий період (мінімальний);

Кзем

-

коефіцієнт, що враховує розташування точки приєднання у відношенні до земельної ділянки замовника. У разі розташування точки приєднання на межі земельної ділянки замовника Кзем = 1, у разі розташування точки приєднання на земельній ділянці замовника Кзем = 0,95.

{Пункт 5.6 глави 5 виключено на підставі Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

5.6. Різниця між обсягом надходження коштів від надання послуг з нестандартних приєднань та фактичними витратами на приєднання ΔмВнст визначається за формулою

(14)

де

-

сума коштів, що надійшли як плата за нестандартне приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді), (сумарне значення за рядками графи 25 додатка 1 до цієї Методики), тис. грн (без ПДВ);

{Абзац третій пункту 5.6 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

-

сума фактичних капітальних витрат, понесених під час надання послуг з нестандартних приєднань (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено у базовому періоді) та підтверджених актами виконаних робіт, (сумарне значення за рядками графи 80 додатка 1 до цієї Методики), тис. грн (без ПДВ).

{Абзац четвертий пункту 5.6 глави 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

5.7. Розрахунок коефіцієнта оптимізації (Копт нст) коштів щодо витрат, пов'язаних з наданням послуг з нестандартних приєднань електроустановок замовників до електричних мереж за базовий період, проводиться НКРЕКП на підставі аналізу актів за виконаними договорами про нестандартне приєднання.

Окремо проводиться аналіз по п’яти кошторисах нестандартних приєднань з найбільшими витратами, виконаних господарським і підрядним способами.

Вартісні показники на матеріали та обладнання враховуються із застосуванням коефіцієнта 1,1 для всього переліку матеріалів та обладнання, використаних під час надання послуг з приєднань.

У разі придбання обладнання/матеріалів, по яких відсутні цінові показники, граничні ціни визначаються виходячи з вартості складових обладнання в разі можливості такого аналізу або на підставі цінових показників на обладнання зі схожими технічними характеристиками.

Результати аналізу застосовуються пропорційно до кожного напряму для визначення фактичних капітальних витрат, понесених під час надання послуг із нестандартного приєднання (за об'єктами замовників, приєднання яких завершено в базовому періоді) для міської та сільської місцевості, за якими проводився аналіз.

{Главу 5 доповнено новим пунктом згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1700 від 06.10.2021}

5.8. Плата за нестандартне приєднання «під ключ» для електроустановок, призначених для зберігання енергії, визначається за формулою

(15)

{Главу 5 доповнено новим пунктом згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1407 від 10.11.2022}

6. Плата за приєднання до електричних мереж системи передачі

6.1. Плата за приєднання до електричних мереж оператора системи передачі визначається згідно з кошторисом, який є невід'ємною частиною відповідної проєктної документації, розробленої з урахуванням вимог Кодексу системи передачі.

6.2. Якщо за результатами проведення закупівлі товарів, робіт і послуг з будівництва, реконструкції та/або технічного переоснащення об'єктів електроенергетики на конкурентних засадах змінилась вартість виконання будівельно-монтажних робіт порівняно із узгодженою проєктною документацією, оператор системи передачі та замовник вносять зміни до договору про приєднання щодо зміни величини вартості надання послуги з приєднання електроустановок до електричних мереж.

{Методика в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2161 від 25.11.2020}

Директор Департаменту

із регулювання відносин

у сфері енергетики

А. Гудаченко


Додаток 1

до Методики (порядку) формування

плати за приєднання до системи

передачі та системи розподілу»,

що має ознаки регуляторного акта

ЗВІТ

з моніторингу надання ОСП/ОСР послуг з приєднання

{Додаток 1 в редакції Постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2161 від 25.11.2020, № 1700 від 06.10.2021}

Додаток 2

до Методики (порядку)

формування плати за приєднання

до системи передачі та системи розподілу

ІНФОРМАЦІЯ

про помісячний обсяг трансформації електричної енергії на напругу 6(10)20 кВ для трансформаторних підстанцій (ПС) основної мережі напругою 35-110(154) кВ відповідно до територіальних одиниць оператора системи розподілу (ОСР)

{Додаток в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2161 від 25.11.2020}


Додаток 3

до Методики (порядку)

формування плати за приєднання

до системи передачі та системи розподілу

КОЕФІЦІЄНТ

категорії надійності електропостачання Кк

Категорія надійності

I

II

III

1,3

1,2

1,0

{Додаток в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2161 від 25.11.2020}


Додаток 4

до Методики (порядку)

формування плати за приєднання

до системи передачі та системи розподілу

КОЕФІЦІЄНТ

ступеня напруги в точці приєднання Кн

Ступінь напруги в точці приєднання

0,4(0,23) кВ

6(10)20 кВ

35 кВ

110(154) кВ

1

0,874

0,724

0,341

{Додаток в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2161 від 25.11.2020}


Додаток 5

до Методики (порядку)

формування плати за приєднання

до системи передачі та системи розподілу

КОЕФІЦІЄНТ

схеми електрозабезпечення Кф

{Додаток в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2161 від 25.11.2020}


Додаток 6

до Методики (порядку)

формування плати за приєднання

до системи передачі та системи розподілу

КОЕФІЦІЄНТ,

що враховує місцезнаходження електроустановок замовника Кмісц

Місцевість

Міська місцевість

1

Сільська місцевість

0,98

{Додаток в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2161 від 25.11.2020}


Додаток 7

до Методики (порядку)

формування плати за приєднання

до системи передачі та системи розподілу

ВИХІДНІ ДАНІ

для розрахунку коефіцієнта завантаження трансформаторних підстанцій (ПС) основної мережі напругою 35-110(154) кВ відповідно до територіальних одиниць оператора системи розподілу (ОСР)

{Додаток в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2161 від 25.11.2020}


Додаток 8

до Методики (порядку)

формування плати за приєднання

до системи передачі та системи розподілу

ВАРТІСТЬ

будівництва ліній електропередавання на відповідних ступенях напруги (на 2018 рік) Внукр

,

тис. грн/км

(без ПДВ)

ЛЕП 0,4(0,23) кВ

ЛЕП 6(10)20 кВ

ЛЕП 35 кВ

ЛЕП 110(154) кВ

ПЛ

712,98

619,96

1361,19

1941,73

КЛ

1562,18

2131,10

3906,47

__________

Примітки:

1. Для розподілу електричної енергії на ступені напруги 0,4(0,23) кВ у межах міст та для приєднання багатоквартирних будинків та багатоповерхових будівель використовуються кабельні лінії (КЛ) електропередавання.

2. У випадках забудови сільської місцевості, а також індивідуальних житлових будинків у межах міст рекомендовано використовувати повітряні лінії (ПЛ) електропередавання.

3. Нове будівництво повітряних лінії напругою 20(10)6 кВ та 0,4(0,23) кВ виконується ізольованим проводом.

{Додаток в редакції Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2161 від 25.11.2020}

Про затвердження Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу

Постанова; Нацком.енергетики, ком.послуг від 18.12.2018 № 1965

Редакція від 15.11.2022, підстава — v1407874-22

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/v1965874-18

Законодавство України

станом на 27.09.2023

чинний


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f480243n363.xlsx від 16.05.22 16:40, 23 кб
  • Сигнальний документ — f480243n364.doc від 16.05.22 16:40, 41 кб
  • Сигнальний документ — f480243n365.doc від 16.05.22 16:40, 29 кб
  • Сигнальний документ — f480243n366.doc від 16.05.22 16:40, 38 кб

Публікації документа

  • Урядовий кур'єр від 21.12.2018 — № 242

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Нацком.енергетики:

  1. ПОСТАНОВА від 13.01.2021 № 42 "Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 14 січня 2020 року № 92". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 13.01.2021 № 41 "Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 14 січня 2020 року № 89". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  3. ПОСТАНОВА від 13.01.2021 № 40 "Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 14 січня 2020 року № 77". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  4. ПОСТАНОВА від 11.01.2021 № 16 "Про затвердження Змін до Порядку формування цін на універсальні послуги". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 15.01.2021 № 46 "Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 26 квітня 2019 року № 641". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 30.01.2021 № 127 "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2458". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  7. ПОСТАНОВА від 30.01.2021 № 126 "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2456". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  8. ПОСТАНОВА від 30.01.2021 № 125 "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2020 року № 2772". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  9. ПОСТАНОВА від 30.01.2021 № 124 "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2020 року № 2770". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  10. ПОСТАНОВА від 30.01.2021 № 127 "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2458". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  11. ПОСТАНОВА від 30.01.2021 № 126 "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2456". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  12. ПОСТАНОВА від 30.01.2021 № 125 "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2020 року № 2772". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  13. ПОСТАНОВА від 30.01.2021 № 124 "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2020 року № 2770". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  14. ПОСТАНОВА від 03.02.2021 № 138 "Про затвердження Змін до Порядку встановлення, перегляду та припинення дії «зеленого» тарифу на електричну енергію для суб’єктів господарської діяльності, споживачів електричної енергії, у тому числі енергетичних кооперативів, та приватних домогосподарств, генеруючі установки яких виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  15. ПОСТАНОВА від 05.02.2021 № 189 "Про внесення зміни до Правил ринку". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  16. ПОСТАНОВА від 03.02.2021 № 143 "Про затвердження Змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 07 липня 2016 року № 1234". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  17. ПОСТАНОВА від 03.02.2021 № 175 "Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 12 червня 2018 року № 374". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  18. ПОСТАНОВА від 10.02.2021 № 218 "Про затвердження Змін до деяких постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  19. ПОСТАНОВА від 03.02.2021 № 173 "Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 29 березня 2019 року № 450". Нацком.енергетики. 2021 рікк
  20. ПОСТАНОВА від 17.02.2021 № 254 "Про подання фінансової звітності суб’єктами господарювання у сферах енергетики та комунальних послуг до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг". Нацком.енергетики. 2021 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -