Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 15 Припинення дії

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Умови припинення терміну дії Меморандуму узгоджуватимуться Сторонами шляхом ведення переговорів.

Для підтвердження вищевикладеного Організація Об'єднаних Націй та Уряд України підписали цей Меморандум про взаєморозуміння.

Учинено в м.

Нью-Йорк 3 липня 2014 року в 2-х примірниках англійською мовою.

ЗаУряд УкраїниЮрій СергєєвПостійний представник Українипри ООН

ЗаОрганізацію Об'єднаних НаційАмира ХагЗаступник Генерального Секретаряз питань польової підтримки

Додаток "A"

Національний контингент, наданий Урядом

1 - Вимоги

1. Уряд погоджується направити національний контингент починаючи з 1 липня 2013 року:

Підрозділ

Чисельність

Можливості

авіаційна група 56 овз

38

Всього

38

Примітка: Уряд може направити додатковий персонал у якості Національного командного елементу або підрозділу національної підтримки за власний рахунок. У цьому разі ООН не здійснює оплату за цей персонал, ротацію й самозабезпечення та не має фінансових зобов'язань.

2 - Відшкодування витрат

2. Уряду відшкодовується:

a) витрати на національний контингент встановлюються у розмірі 1028 доларів США щомісячно на одного військовослужбовця контингенту;

b) витрати на форму одягу, спорядження і екіпірування встановлюються у розмірі 68 доларів США щомісячно на одного військовослужбовця. Рекомендовані вимоги до комплекту спорядження військовослужбовця, зазначені у Додатку 1;

c) витрати на особисту зброю і боєприпаси встановлюються у розмірі 5 доларів США щомісячно на одного військовослужбовця;

d) надбавка за фахівців у розмірі 303 доларів США щомісячно з розрахунку 25% від загальної чисельності вертолітного підрозділу.

3. Національний контингент буде отримувати безпосередньо від Місії щоденну виплату в розмірі 1,28 долара США і додатково відпускні на відпочинок із розрахунку 10,50 доларів США щоденно до 15 днів протягом кожних 6 місяців служби в Місії.

3.

Загальні умови для національного контингенту

4. Уряд забезпечить відповідність національного контингенту, який направляється до ОООНКІ, вимогам ООН щодо військових звань, досвіду роботи, фізичної підготовки, спеціалізації, знання мов. Національний контингент повинен вміти користуватися обладнанням, яке направляється до ОООНКІ, і пройти ті процедури, які встановлює ООН щодо медичного забезпечення, вакцинації, переміщень, відпусток тощо.

5. Протягом періоду перебування в ОООНКІ Уряд відповідає за виплату окладів, щомісячних виплат та інших надбавок національному контингенту, відповідно до національних стандартів.

6. ООН передає Уряду всю необхідну інформацію, що стосується забезпечення національного контингенту, включаючи питання відповідальності за втрату чи пошкодження майна ООН і висування претензій щодо компенсації у зв'язку зі смертю чи хворобою під час перебування в Місії або втрати особистого майна. Претензії щодо компенсації у зв'язку зі смертю або втратою працездатності розглядатимуться відповідно до Резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 18.12.1997 № 52/177. Інструкції щодо подання на розгляд претензій стосовно компенсації у зв'язку зі смертю або втратою працездатності детально описані в Резолюції від 17.09.1997 № А/52/369.

7. Додатковий персонал, чисельність якого перевищує встановлену цим Меморандумом норму, є національною відповідальністю і на нього не поширюється здійснення компенсаційних виплат або підтримка з боку ООН. Він може направлятися в ОООНКІ за попередньою згодою ООН, якщо це буде вважатися необхідним для виконання національних завдань, наприклад, обслуговування засобів зв'язку з Урядом. Цей персонал буде частиною контингенту і отримає правовий статус учасників ОООНКІ. Проте держава-контрибутор не отримає відшкодування за даний персонал з боку ООН. ООН не бере на себе будь-які фінансові зобов'язання або відповідальність за цей персонал. Відшкодування додатковому персоналу за надання послуг будуть вираховані із загальної суми, яка виплачуватиметься державі-контрибутору.

8.

Особи, розміщені на вимогу ООН для виконання спеціальних завдань на обмежений проміжок часу, повинні бути оформлені додатковою угодою до цього Меморандуму.

9. Наданий Урядом національний цивільний персонал, який працює як частина військового персоналу, прирівнюється до військового персоналу, як зазначено в Меморандумі.

10. Основні адміністративні та фінансові угоди щодо забезпечення військового та іншого персоналу повинні бути викладені у вказівках для держави-контрибутора в Додатку "G" до цього Меморандуму.

Додаток 1до Додатка "A"

КОМПЛЕКТ СПОРЯДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ - ВИМОГИ, РЕКОМЕНДОВАНІ МІСІЄЮ

З метою відповідності оперативним вимогам надається такий перелік предметів. Спеціальні вимоги Операції будуть обговорюватися та погоджуватися під час обговорення цього Меморандуму.

Предмети форми одягу

Кількість

Польова куртка, легка

2

Сорочка з довгим рукавом

4

Пуловер

1

Пояс, лямки

1

Страховочне кріплення

1

Носовичок

6

Майка

4

Труси

4

Рушник

2

Берці польові

2 пари

Носки (літні та зимові)

4 пари

Чоботи

1 пара

Дощовий плащ

1

Екіпірування

Кількість

Шолом (каска)

1

Бронежилет

1

Рюкзак

1

Фляга

1

Зубна щітка

1

Протимоскітна сітка

1

Дорожня сумка

1

Компас

1

Аптечка

1

Насесер (свисток, дзеркало)

1

Ліхтарик

1

Засоби захисту органів слуху

1 пара(альтернатива 6 пар вушних тампонів)

Спальний мішок з двома вкладишами

1

Казанок і чашка

1

Ніж, ложка і виделка

1

Рекомендовані предмети

Кількість

Спортивний одяг та обладнання

Додаток "B"

ОСНОВНЕ ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНІКА, що надає Україна ОООНКІ - вертолітний підрозділ - Україна

1 - Вимоги

Метод відшкодування: Мокрий лізинг

Починаючи з 17 липня 2013 року

Коефіцієнти:

впливу навколишнього середовища

1,80%

інтенсивності операцій

1,90%

ворожих дій/вимушеного покидання

1,50%

додаткового транспортування

2,50%

Обладнання та техніка

Кількість, шт

Місячна норма (без коефіцієнтів)в дол.

США

Місячна норма (включаючи коефіцієнти) в дол. США

Загальна сума відшкодувань (включаючи коефіцієнти)

Автомобілі забезпечення (військового призначення)

Автомобіль технічного обслуговування (важкий)

1

2,454.00

2,574.47

2,574.47

Підсума:

2,574.47

Обладнання аеродромного забезпечення

Льотна форма (без льотних курток) (спеціальний випадок)

16

50.24

52.10

833.60

Підсума:

833.60

VHF/UHF обладнання

Приймачі базових станцій повітря-земля

2

683.00

717.37

1,434.74

Підсума:

1,434.74

Супутникове забезпечення

Переносна наземна станція - INMARSAT категорії A

1

275.00

286.15

286.15

Підсума:

286.15

Всього:

5,128.96

Примітка: 1 х "Автомобіль технічного обслуговування (тяжкий)" має включати в себе генератор для запуску Мі-24.

2. Загальні умови використання основного обладнання і техніки

1. Основне обладнання та техніка, що забезпечуються згідно з цим Меморандумом, залишаються власністю Уряду.

2. Основне обладнання та техніка, розміщені на короткий період для виконання спеціальних завдань, не повинні входити до цього Меморандуму або мають бути обговорені та погоджені окремо в додатках до цього Меморандуму.

3. Відшкодування за основне обладнання та техніку виплачуватиметься в повному обсязі до припинення дії Місії і після цього буде зменшене до 50% до тих пір, поки це обладнання та техніка не будуть вивезені з території Місії.

4. Щоб відповідати нормам експлуатаційної надійності, контингент має право на перевищення узгоджених величин на 10% і має можливість розгортати та переміщати надлишок обладнання і техніки разом з контингентом. ООН бере на себе витрати на розгортання, передислокацію, фарбування і перефарбування, але Уряд не отримує відшкодування (сухий/мокрий лізинг) за перевищення цієї кількості.

5. Витрати, пов'язані з підготовкою зазначеного обладнання та техніки відповідно до додаткових стандартів, визначених ООН для розгортання Місії (такі, як фарбування, нанесення маркування ООН, підготовка до тропічних умов), є відповідальністю ООН. Так само витрати на повернення обладнання в державу по завершенні Місії (наприклад, перефарбування в національний колір) - відповідальність ООН. Витрати будуть оцінені і відшкодовані після подання запиту на відшкодування на основі списку обладнання, що міститься у цьому Меморандумі. Витрати на фарбування і перефарбування будуть оцінені та відшкодовані після подання запиту на основі затвердженого переліку обладнання, що міститься у цьому Меморандумі. Витрати на фарбування і перефарбування понесені після 1 липня 2001 року будуть відшкодовані відповідно до стандартних норм фарбування і перефарбування обладнання та техніки, зазначених у цьому Меморандумі. Вартість ремонтів не відшкодовується, якщо обладнання забезпечується за умовами мокрого лізингу, оскільки вартість ремонту входить у вартість утримання техніки згідно із ставками мокрого лізингу.

3. Процедури перевірки та контролю

6. Основна мета процедур перевірки та контролю полягає в тому, щоб переконатися, що умови, зазначені в цьому Меморандумі, виконуються, і в разі необхідності вжити відповідних заходів. ООН несе відповідальність разом з керівництвом контингенту або уповноваженими представниками України за те, щоб обладнання та техніка, надані Урядом, відповідали стандартам ОООНКІ і надавалися відповідно до Додатка "D" до цього Меморандуму.

7. ООН має право перевіряти стан, умови та якість обладнання і техніки, що надаються в Місію. Уряд визначить особу, яка буде відповідальною контактною особою за перевірку та контроль.

8. Процес перевірки та контролю здійснюється за принципом "розсудливості". В ході цього процесу встановлюється: чи Уряд та ООН дотримуються всіх умов цього Меморандуму, а також береться до уваги період, коли цей Меморандум ще не був підписаний. Головний принцип "розсудливості" полягає у визначенні того, чи майно, надане Урядом та ООН, виконує свої функції без додаткових витрат з боку Уряду та ООН, окрім тих, що зазначені в цьому Меморандумі.

9. Результати процесу контролю використовуватимуться в якості основи для консультативних дискусій, за можливості, на найнижчому рівні з метою усунення невідповідностей чи вживання заходів щодо виправлення положення, включаючи здійснення коригування узгоджених критеріїв відшкодування збитків. Крім того, в залежності від ступеня невиконання умов цього Меморандуму, Сторони можуть переглянути розмір внеску.

10. Процес перевірки основного обладнання та техніки включає такі види інспекцій:

a) інспекція після прибуття:

Інспекція основного обладнання повинна проводитися негайно після прибуття до Місії і завершитися протягом місяця. ООН в ході обговорень разом з державою-контрибутором вибирає час і місце проведення. Якщо на момент підписання цього Меморандуму обладнання і техніка вже знаходяться в районі Місії, перша інспекція починається тоді, коли керівництво Місії та контингенту спільно погодять дату, і завершиться через місяць з цього дня.

Держава-контрибутор може попросити ООН надати консультації щодо питань перевірки основного обладнання. Зазвичай перед розгортанням ООН організовує перевірку основного обладнання на території держави-контрибутора.

b) поточна інспекція:

Здійснюється представниками ООН відповідно до вимог у період перебування підрозділів в Місії. Основне обладнання буде перевірятися в межах категорій і груп, зазначених цим Меморандумом.

Інспекція також перевіряє, чи сервісне обслуговування відповідає експлуатаційним вимогам, визначеним у Додатку "E" до цього Меморандуму.

c) інспекція після повернення:

Ця інспекція проводиться безпосередньо визначеними представниками ООН в період, коли контингент або його частина залишає Місію для того, щоб переконатися, що вивозиться саме те обладнання, яке надавалося Урядом, і перевірити його стан відповідно до положень мокрого лізингу.

d) інші інспекції та звіти:

Додатковий контроль або інспекція виконуються на вимогу Командувача Сил/комісара поліції, начальника відділу з питань підтримки Місії або Центральних установ ООН. Можуть проводитися інспекції для проведення стандартної оперативної звітності.

ООН може подати запит на проведення візиту в державі-контрибуторі перед тим, як розпочинати розгортання, щоб допомогти Уряду підготуватися до розгортання і перевірити придатність основного обладнання, техніки і предметів самозабезпечення.

4. Перевезення

11. ООН, узгодивши питання з Урядом, організовує та покриває витрати на розміщення, переміщення обладнання та техніки контингенту з місця завантаження до місця розвантаження в районі проведення Місії або безпосередньо, або, у разі надання транспорту Урядом, згідно з процедурами, визначеними в Листах про допомогу. Для держав з закритим виходом в море або держав, з яких вантаж буде перевозитися по автомобільній або залізничній дорозі до місця проведення Місії, портом завантаження/розвантаження буде вважатися узгоджений пункт перетину кордону.

12. Держава-контрибутор несе відповідальність за транспортування, постачання запчастин і дрібного обладнання, що має відношення до основного обладнання та заміну обладнання згідно з національними вимогами. Щомісячне обслуговування та його грошовий розмір вже включає в себе 2% надбавку за транспортування. Окрім цього, розмір надбавки збільшується пропорційно до відстані. На кожні 500 миль (800 км) розмір надбавки збільшується на 0,25%, за винятком перших 500 миль (800 км) від місця завантаження в державі до місця розвантаження в районі Місії. Для держав з закритим виходом в море або держав, з яких вантаж буде перевозитися по автомобільній або залізничній дорозі до місця проведення Місії, портом завантаження/розвантаження буде вважатися узгоджений пункт перетину кордону.

13. Окреме відшкодування за перевезення запасних частин не передбачається, за винятком обслуговування, обумовленого в договорі за умовами мокрого лізингу.

14. Витрати, пов'язані з ротацією обладнання, для проведення обслуговування відповідно до оперативних вимог не будуть відшкодовуватися ООН.

15. ООН несе відповідальність за витрати на внутрішні перевезення основного обладнання та техніки від початкового пункту до пункту завантаження/розвантаження. ООН може організувати перевезення лише основного обладнання до (з) місця відправлення, однак держава-контрибутор несе відповідальність за решту обладнання. Відшкодування витрат на внутрішні перевезення державі-контрибутору здійснюється за запитом, надісланим відповідно до Листа про допомогу, заздалегідь до здійснення перевезення, але тільки основного обладнання.

16. ООН несе відповідальність за витрати на транспортування, розміщення і переміщення обладнання і його резервів, кількість яких зазначена у цьому Меморандумі. У разі якщо держава-контрибутор розміщує обладнання, кількість якого перевищує зазначену в цьому Меморандумі на 10%, то додаткові витрати здійснюються за рахунок держави-контрибутора.

17. Якщо ООН підписує договір про репатріацію обладнання і перевізник перевищує льготний період 14 днів після очікуваної дати прибуття вантажу, то держава-контрибутор отримує відшкодування відповідно до договору сухого лізингу за кожен день з дня очікуваного прибуття по день фактичного прибуття.

5. Фактори зношування в Місії

18. До норм відшкодування за основне обладнання будуть застосовуватися фактори зношування в Місії, описані в Додатку "F" до цього Меморандуму.

6. Втрата або пошкодження

19. Під час здійснення відшкодування за втрату або пошкодження майна повинні розрізняти об'єктивну випадковість і злочинні дії/вимушене покидання:

a) Об'єктивна випадковість. У разі такого типу інциденту норми сухого і мокрого лізингу включають фактор об'єктивної випадковості (не зі своєї вини) пошкодження. У такому разі не передбачено жодних компенсацій.

b) Ворожі дії / вимушене покидання:

(i) У разі втрати або пошкодження майна внаслідок злочинних дій або вимушеного покидання держава-контрибутор бере на себе відповідальність за кожну одиницю обладнання, якщо їх загальна вартість на міжнародному ринку нижча - 250,000 доларів США.

(ii) У разі втрати або пошкодження внаслідок злочинних дій або вимушеного покидання ООН бере на себе відповідальність за кожну одиницю обладнання, якщо її вартість на міжнародному ринку дорівнює або перевищує 250,000 доларів США або якщо їх загальна вартість дорівнює чи перевищує 250,000 доларів США.

20. Якщо обладнання надано за умовами мокрого лізингу, то метод калькуляції відшкодування за пошкодження відповідає компенсації за ремонт. Якщо вартість ремонту пошкодженого обладнання перевищує 75% від прийнятної ринкової вартості, таке обладнання вважається повністю втраченим.

21. ООН не здійснює відшкодування у разі, якщо втрата або пошкодження обладнання сталися через необережність чи неправомірне виконання своїх обов'язків національним контингентом, що було встановлено комісією з розслідування, скликаною уповноваженим представником ООН, і її результати затверджено відповідним офіційним представником ООН.

7. Втрати і пошкодження під час перевезення

22. Відповідальність за втрату або пошкодження обладнання під час перевезення несе Сторона, що його здійснювала. Відповідальність за пошкодження покладається лише в разі отримання суттєвих пошкоджень. Суттєві пошкодження - це такі пошкодження, вартість ремонту яких становить 10% і більше від розумної ринкової вартості одиниці товару.

8. Обладнання спеціального призначення

23. Відшкодування за втрату або пошкодження обладнання спеціального призначення буде прирівнюватися до відшкодування за основне обладнання, якщо інше не буде зазначено в цьому Меморандумі.

9. Відповідальність за пошкодження основного обладнання і техніки, що належить іншій державі-контрибутору

24. Основне обладнання може бути надано ООН однією державою-контрибутором і може використовуватися, за запитом ООН, іншою державою-контрибутором. В цьому разі діють такі умови:

a) необхідно проводити підготовку учасників Місії для того, щоб вони мали відповідну кваліфікацію під час користування обладнанням спеціального призначення (наприклад БТР). За проведення цієї підготовки і її фінансування несе відповідальність ООН. Процедури організації і проведення такої підготовки узгоджуються між ООН і обома державами-контрибуторами шляхом переговорів. Результати переговорів повинні бути відображені у відповідному меморандумі;

b) до основного обладнання, що надається ООН однією державою-контрибутором для користування іншій, слід ставиться з належною акуратністю й обережністю. Держава-користувач несе відповідальність (через ООН) за будь-яке пошкодження, завдане основному обладнанню й техніці внаслідок необережності і неправомірного виконання своїх обов'язків її національним контингентом;

c) будь-який інцидент, що спричинив пошкодження, має бути розслідуваний згідно з правилами і положеннями ООН.

Додаток 1до додатку B

ОООНКІ - Україна - Авіаційний додаток - Спеціальний випадок

Розрахунки ООН

Найменування

Розумна ринкова вартість за од. дол.

Термін придатності

Основна вартість

Фактор випадковості

Ставка сухого лізингу за од./компл.

Ставка мокрого лізингу за од./компл.

За од./за місяць

%

%

Ставка

Комбінезон (льотний) комплект з 2-х од.

290

1

0.00

0.00%

0.10%

$0.02

24.19

24.19

Перчатки льотні

22

1

0.00

0.00%

0.10%

$0.00

1.84

1.84

Льотна сумка

44

3

0.00

0.00%

0.10%

$0.00

1.23

1.23

Туфлі льотні

40

1

0.00

0.00%

0.10%

$0.00

3.34

3.34

Вушні заглушки

2

1

0.00

0.00%

0.10%

$0.00

0.17

0.17

Сонцезахисні окуляри

38

3

0.00

0.00%

0.10%

$0.00

1.06

1.06

Льотний шолом

1,100

5

0.00

0.00%

0.10%

$0.09

18.43

18.43

Комплект спец. льотного одягу (без льотної куртки)

1,536

3 роки-2

0.00

0.00%

0.10%

$0.13

50.24

50.24

Примітка

1. Згідно з попереднім погодженням для Спеціального випадку для льотного одягу. Льотні куртки не постачаються і тому не враховуються у таблиці розрахунків вартості.

2. Позначено "3 роки" як середнє значення терміну придатності, оскільки терміни придатності для різних найменувань одягу різні.

Визначення:

GFMV: Розумна ринкова вартість

<< | >>
Законодавчий акт: "МЕМОРАНДУМ про взаєморозуміння між Урядом України та Організацією Об'єднаних Націй щодо надання ресурсів до складу Операції ООН у Кот-д'Івуарі". ООН. 2014

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 15 Припинення дії

- АОВЦСЄ - Всесвітній поштовий союз - Всесвітня медична асоціація - Всесвітня митна організація - Всесвітня організація інтелектуальної власності - Всесвітня організація охорони здоров'я - Всесвітня психіатрична асоціація - Всесвітня туристична організація - Гаазька конференція з міжнародного приватного права - ГУАМ - Дунайська Комісія - Економічний Союз Бенілюкс - Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) - Інтернет-корпорація з призначення доменних імен та номерів (ICANN) - Ліга арабських держав - Ліга Націй - Міжнародна асоціація академій наук (МААН) - Міжнародна асоціація органів страхового нагляду (МАОСН (IAIS)) - Міжнародна Асоціація Повітряного Транспорту (IATA) - Міжнародна гідрографічна організація (МГО) - Міжнародна комісія з цивільного стану (СІЕС) - Міжнародна конфедерація вільних профспілок - Міжнародна морська організація - Міжнародна організація виноградарства та виноробства (МОВВ) - Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) - Міжнародна організація міграції (МОМ) - Міжнародна організація по боротьбі з відмиванням грошей (FATF) - Міжнародна організація праці - Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) - Міжнародна організація цивільної оборони (ICDO) - Міжнародна торговельна палата - Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) - Міжнародне агентство з питань відновлюваної енергії (IRENA) - Міжнародне епізоотичне бюро - Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) - Міжнародний валютний фонд - Міжнародний військовий трибунал - Міжнародний інститут уніфікації приватного права (УНІДРУА) - Міжнародний комітет Червоного Хреста та Червоного напівмісяця - Міжнародний союз (асоціація) суддів - Міжнародний союз автомобільного транспорту - Міжнародний союз електрозв'язку - Міжнародний союз залізниць - Міжнародний союз патентної кооперації - Міжнародні правові акти ООН - Міжнародні суди - НАТО - Національна Асоціація членів комісій з регулювання комунальних підприємств - Об'єднаний інститут ядерних досліджень - Організація економічного співробітництва та розвитку - Організація об'єднаних націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) - Організація співробітництва залізничних шляхів (железных дорог) (ОСЖД) - Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) - Рада економічної взаємодопомоги (РЕВ) - Рада з Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (IASB) - Рада Митного Співробітництва - Світова організація торгівлі (СОТ) - Співдружність незалежних держав (СНД) - Фундаментальне міжнародне право - Чорноморське Економічне Співробітництво (ЧЕС) - Чорноморський Банк Торгівлі та Розвитку (ЧБТР) -