Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

РІШЕННЯ від 26.12.2017 № 670 "Про затвердження Інструкції з оформлення в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, матеріалів про адміністративні правопорушення". НКРЗІ. 2017

Документ актуальний на 10.10.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЗВ’ЯЗКУ ТА ІНФОРМАТИЗАЦІЇ

РІШЕННЯ

26.12.2017  № 670

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

22 січня 2018 р.

за № 94/31546

Про затвердження Інструкції з оформлення в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, матеріалів про адміністративні правопорушення

Відповідно до статті 18 Закону України «Про телекомунікації», статті 14 Закону України «Про радіочастотний ресурс України», статей 243, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, затвердженого Указом Президента України від 23 листопада 2011 року № 1067, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Інструкцію з оформлення в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, матеріалів про адміністративні правопорушення, що додається.

2. Затвердити Зміни до деяких нормативно-правових актів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, що додаються.

3. Департаменту державного нагляду в установленому порядку подати це рішення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Рішення набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

В.о.

Голови НКРЗІ

О. Скляров


ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Національної комісії,

що здійснює державне

регулювання у сфері зв'язку

та інформатизації

26.12.2017  № 670

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

22 січня 2018 р.

за № 94/31546

ІНСТРУКЦІЯ

з оформлення в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, матеріалів про адміністративні правопорушення

I. Загальні положення

1. Ця Інструкція, розроблена відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП), визначає порядок складання уповноваженими на те посадовими особами НКРЗІ протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 144-148-5, 164 (у частині, що стосується порушення порядку провадження господарської діяльності в галузі зв'язку), 188-7 КУпАП, порядок розгляду справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушеннями законодавства про телекомунікації, поштовий зв'язок та радіочастотний ресурс України (статті 144, 145, 147, 148-1-148-5 і 188-7 КУпАП), і подання органам, уповноваженим розглядати справи про адміністративні правопорушення, протоколів та матеріалів про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 146, 148, 164 КУпАП.

2. Протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 144-148-5, 164 (у частині, що стосується порушення порядку провадження господарської діяльності в галузі зв'язку), 188-7 КУпАП, складаються уповноваженими на те посадовими особами НКРЗІ.

3. НКРЗІ розглядає справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушеннями законодавства про телекомунікації, поштовий зв'язок та радіочастотний ресурс України (статті 144, 145, 147, 148-1-148-5 і 188-7 КУпАП).

Від імені НКРЗІ розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення мають право Голова, члени НКРЗІ та уповноважені НКРЗІ посадові особи.

II. Оформлення протоколу про адміністративне правопорушення

1. Протокол про адміністративне правопорушення (додаток 1) складається при виявленні факту вчинення особами адміністративного правопорушення з урахуванням обставин, передбачених статтею 247 КУпАП, які виключають провадження в справі про адміністративне правопорушення. Зміст протоколу повинен відповідати статті 256 КУпАП.

2. Якщо правопорушення вчинено кількома особами, протокол про адміністративне правопорушення складається на кожну особу окремо. У разі вчинення однією особою кількох окремих адміністративних правопорушень протокол складається щодо кожного з вчинених правопорушень.

3. Протокол про адміністративне правопорушення складається українською мовою. Не допускаються закреслення чи виправлення відомостей, що заносяться до протоколу, а також унесення додаткових записів після того, як протокол підписаний особою, щодо якої він складений.

4. У протоколі про адміністративне правопорушення при його складанні обов’язково вказується частина відповідної статті КУпАП, згідно з якою настає адміністративна відповідальність.

5. При викладенні обставин правопорушення у протоколі вказуються місце та час вчинення правопорушення, його суть, які саме протиправні дії чи бездіяльність вчинила особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, та які положення законодавства порушено, інші відомості, необхідні для вирішення справи.

6. Якщо є свідки правопорушення і потерпілі, до протоколу вносяться їхні прізвища, імена, по батькові, а також адреси місць проживання.

7. Уповноважена НКРЗІ посадова особа зобов’язана ознайомити особу, яка притягається до адміністративної відповідальності, зі змістом статті 63 Конституції України та з її правами й обов’язками, передбаченими статтею 268 КУпАП, про що робиться відмітка у протоколі. Про обізнаність з вищевказаним особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, ставить у протоколі свій підпис, а у разі відмови поставити підпис про це робиться відповідний запис у протоколі, який засвідчується підписом уповноваженої НКРЗІ посадової особи.

8. Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право надати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, які вносяться до протоколу і засвідчуються підписом зазначеної особи. Пояснення може додаватись до протоколу окремо, про що робиться запис у протоколі.

У разі відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від надання пояснень за суттю вчиненого правопорушення уповноважена НКРЗІ посадова особа вносить до нього відповідний запис.

9. Протокол підписується уповноваженою НКРЗІ посадовою особою та особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, а також може підписуватися свідками правопорушення і потерпілими за їх наявності.

У разі відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від підписання протоколу уповноважена НКРЗІ посадова особа робить про це відповідний запис.

Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право викласти мотиви своєї відмови від його підписання.

10. До протоколу долучаються копії (фотокопії) документів та інші докази (за наявності), що підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення.

11. Протокол про адміністративне правопорушення складається у двох примірниках, один з яких під розписку вручається особі, щодо якої він був складений.

У разі складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 146 КУпАП, в протоколі зазначається чи був вилучений радіоелектронний засіб або випромінювальний пристрій.

12. Другий примірник складеного протоколу та копії інших матеріалів, що підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення, рекомендованим поштовим відправленням з позначкою «Вручити особисто» надсилається відповідно до Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05 березня 2009 року № 270, протягом 3 робочих днів з дня складання протоколу про адміністративне правопорушення особі, щодо якої його складено, у разі, якщо вказана особа:

відмовляється від отримання другого примірника протоколу;

не з'являється для ознайомлення з протоколом.

У разі направлення другого примірника протоколу уповноважена НКРЗІ посадова особа вносить до першого примірника відповідний запис із зазначенням реквізитів листа, яким його надіслано.

13. У випадку складання протоколів за статтями 144, 145, 147, 148-1-148-5 і 188-7 КУпАП у графі «Протокол подається на розгляд до» слід зазначати прізвище, ім’я, по батькові уповноваженої особи НКРЗІ, яка буде в установленому порядку розглядати справу про адміністративне правопорушення.

У випадку складання протоколів за статтями 146 та 164 КУпАП у графі «Протокол подається на розгляд до» слід зазначити адресу та найменування суду за місцем вчинення адміністративного правопорушення.

У випадку складання протоколів за статтею 148 КУпАП у графі «Протокол подається на розгляд до» слід зазначити адресу та найменування органу Національної поліції за місцем вчинення адміністративного правопорушення.

III. Облік протоколів про адміністративні правопорушення

1. Протокол про адміністративне правопорушення не пізніше наступного робочого дня після його складання реєструється уповноваженою НКРЗІ посадовою особою у журналі реєстрації протоколів про адміністративні правопорушення (додаток 2), сторінки якого повинні бути прошнуровані та пронумеровані, а також скріплені печаткою НКРЗІ.

2. Облік протоколів проводиться в межах кожного календарного року окремо.

3. Журнали реєстрації протоколів про адміністративні правопорушення зберігаються протягом строку, встановленого законодавством.

4. При передачі сформованої справи про адміністративне правопорушення до суду з відповідної справи робиться копія, яка зберігається разом з іншими матеріалами справи в НКРЗІ.

5. Після отримання відомостей про прийняте уповноваженою НКРЗІ посадовою особою, судом або органом Національної поліції рішення у справі про адміністративне правопорушення до журналу реєстрації протоколів про адміністративні правопорушення вносяться відомості про результати розгляду справ: номер та дата винесення постанови, посада, прізвище, ініціали особи, що винесла постанову, зміст постанови.

6. Ведення справи про адміністративне правопорушення забезпечує посадова особа НКРЗІ відповідно до своїх посадових обов’язків.

IV. Розгляд справ про адміністративні правопорушення

1. Справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення.

2. Протокол про адміністративне правопорушення та інші матеріали, що підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення, формуються у справу. Справа про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 146 та 164 КУпАП, разом із супровідним листом НКРЗІ протягом 15 робочих днів з дати складання протоколу про адміністративне правопорушення направляється до місцевого суду за місцем вчинення адміністративного правопорушення. Справа про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 148 КУпАП, разом із супровідним листом НКРЗІ протягом 15 робочих днів з дати складання протоколу про адміністративне правопорушення направляється до органу Національної поліції за місцем вчинення адміністративного правопорушення.

3. Розгляд справ про адміністративні правопорушення за статтями 144, 145, 147, 148-1-148-5 і 188-7 КУпАП здійснюється уповноваженою НКРЗІ посадовою особою у п’ятнадцятиденний строк з дня одержання протоколу про адміністративне правопорушення та інших матеріалів справи.

4. Уповноважена НКРЗІ посадова особа під час підготовки до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує такі питання:

1) чи належить до її компетенції розгляд даної справи;

2) чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення;

3) чи повідомлено належним чином осіб, які беруть участь у розгляді справи, про час і місце її розгляду;

4) чи витребувано необхідні додаткові матеріали;

5) чи підлягають задоволенню клопотання особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, їх законних представників і адвоката.

5. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. За відсутності цієї особи справа розглядається лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

6. По справі про адміністративне правопорушення виноситься одна з таких постанов:

1) про накладення адміністративного стягнення (додаток 3);

2) про закриття справи про адміністративне правопорушення (додаток 4).

Зміст постанови про накладення адміністративного стягнення має відповідати статті 283 КУпАП.

7. Стягнення за адміністративне правопорушення накладається відповідно до статті 33 КУпАП.

8. При вчиненні однією особою двох або більше адміністративних правопорушень адміністративне стягнення накладається за кожне правопорушення окремо.

Якщо особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються однією й тією самою уповноваженою НКРЗІ посадовою особою, стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених.

9. Постанова про закриття справи виноситься при оголошенні усного зауваження та за наявності обставин, передбачених статтею 247 КУпАП.

10. Постанова про накладення адміністративного стягнення оголошується негайно після закінчення розгляду справи. Копія постанови протягом трьох днів вручається або надсилається особі, щодо якої її винесено.

Якщо копія постанови вручається особі, притягнутій до адміністративної відповідальності, особисто, в постанові вказується дата її вручення і ставиться підпис правопорушника.

Якщо копія постанови надсилається, про це робиться відповідна відмітка у справі (частини перша, третя статті 285 КУпАП).

11. Постанова про накладення адміністративного стягнення набирає законної сили після закінчення строку оскарження цієї постанови. Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. В разі недотримання зазначеного строку з поважних причин його за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним(ою) розглядати скаргу (стаття 289 КУпАП).

V. Виконання постанови про накладення адміністративного стягнення

1. Постанова про накладення адміністративного стягнення підлягає виконанню з моменту її винесення, якщо інше не встановлено КУпАП та іншими законами України.

2. Контроль за виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення здійснюється уповноваженою НКРЗІ посадовою особою, яка винесла постанову.

3. У разі несплати особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, штрафу в установлений КУпАП строк постанова про накладення адміністративного стягнення разом із супровідним листом НКРЗІ надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання, роботи особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, або за місцезнаходженням її майна в порядку, установленому Законом України «Про виконавче провадження».

Директор Департаменту

державного нагляду

О. Шнайдер


Додаток 1

до Інструкції з оформлення

в Національній комісії, що здійснює

державне регулювання у сфері

зв’язку та інформатизації,

матеріалів про адміністративні

правопорушення

(пункт 1 розділу ІІ)

ПРОТОКОЛ

про адміністративне правопорушення


Додаток 2

до Інструкції з оформлення

в Національній комісії, що здійснює

державне регулювання у сфері

зв’язку та інформатизації,

матеріалів про адміністративні

правопорушення

(пункт 1 розділу ІІІ)

ЖУРНАЛ

реєстрації протоколів про адміністративні правопорушення

№ з/п

Дата складання протоколу

Номер протоколу

Стаття КУпАП

Дата та місце вчинення правопорушення

Відомості про особу, щодо якої складено протокол (прізвище, ініціали, місце роботи)

Посада, прізвище, ініціали особи, що склала протокол

Номер та дата винесення постанови

Посада, прізвище, ініціали особи, що винесла постанову

Зміст постанови

Примітка

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11


Додаток 3

до Інструкції з оформлення

в Національній комісії, що здійснює

державне регулювання у сфері

зв’язку та інформатизації,

матеріалів про адміністративні

правопорушення

(підпункт 1 пункту 6 розділу IV)

ПОСТАНОВА

про накладення адміністративного стягнення

Додаток 4

до Інструкції з оформлення

в Національній комісії, що здійснює

державне регулювання у сфері

зв’язку та інформатизації,

матеріалів про адміністративні

правопорушення

(підпункт 2 пункту 6 розділу IV)

ПОСТАНОВА

про закриття справи про адміністративне правопорушення

Про затвердження Інструкції з оформлення в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, матеріалів про адміністративні правопорушення

Рішення; НКРЗІ від 26.12.2017 № 670

Прийняття від 26.12.2017

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0094-18

Законодавство України

станом на 02.11.2023

чинний


Документи та файли

  • Сигнальний документ — f472586n92.doc від 31.01.18 14:05, 52 кб
  • Сигнальний документ — f472586n93.doc від 23.05.18 12:35, 41 кб
  • Сигнальний документ — f472586n94.doc від 23.05.18 12:35, 36 кб

Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 09.02.2018 — 2018 р., № 12, стор. 164, стаття 436, код акта 89005/2018

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

НКРЗІ:

  1. РІШЕННЯ від 23.02.2021 № 70 "Про внесення змін до Розрахункових такс за послуги пропуску трафіку до телекомунікаційних мереж операторів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринках послуг пропуску трафіку". НКРЗІ. 2021 рікк
  2. щодо заповнення форми звітності № 1-Т «Сфера телекомунікацій». НКРЗІ. 2021 рікк
  3. РІШЕННЯ від 23.02.2021 № 69 "Про внесення змін до рішення НКРЗІ від 05.04.2016 № 180 «Про затвердження Порядку надання операторами, провайдерами телекомунікацій звітності та інформації і визнання такими, що втратили чинність, рішень НКРЗ від 04.11.2008 № 1189 та від 25.12.2008 № 1283»". НКРЗІ. 2021 рікк
  4. РІШЕННЯ від 23.03.2021 № 107 "Про затвердження Змін до деяких рішень НКРЗІ з питань надання послуг із перенесення абонентських номерів". НКРЗІ. 2021 рікк
  5. РІШЕННЯ від 30.03.2021 № 126 "Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 26 листопада 2019 року № 564". НКРЗІ. 2021 рікк
  6. РІШЕННЯ від 30.03.2021 № 125 "Про внесення змін до Переліку радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, на експлуатацію яких потрібен дозвіл на експлуатацію радіоелектронного засобу або випромінювального пристрою". НКРЗІ. 2021 рікк
  7. РІШЕННЯ від 06.04.2021 № 139 "Про затвердження Форми надання центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, інформації про видані ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України щодо кожного платника рентної плати за користування радіочастотним ресурсом, який обчислює суму рентної плати відповідно до позиції 11 пункту 254.4 статті 254 Податкового кодексу України". НКРЗІ. 2021 рікк
  8. вимірювань параметрів телекомунікаційних мереж. НКРЗІ. 2021 рікк
  9. вимірювань параметрів якості послуг передачі даних та доступу до Інтернету. НКРЗІ. 2021 рікк
  10. вимірювань параметрів якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку. НКРЗІ. 2021 рікк
  11. вимірювань параметрів якості послуг фіксованого телефонного зв’язку. НКРЗІ. 2021 рікк
  12. РІШЕННЯ від 02.03.2021 № 80 "Про внесення змін до Положення про вимірювання параметрів телекомунікаційних мереж з метою здійснення державного нагляду у сфері телекомунікацій". НКРЗІ. 2021 рікк
  13. РІШЕННЯ від 20.07.2021 № 270 "Про внесення змін до Основних вимог до договору про надання телекомунікаційних послуг". НКРЗІ. 2021 рікк
  14. РІШЕННЯ від 10.08.2021 № 299 "Про затвердження Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 03 вересня 2019 року № 403". НКРЗІ. 2021 рікк
  15. РІШЕННЯ від 03.09.2021 № 319 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, від 10 серпня 2021 року № 296". НКРЗІ. 2021 рікк
  16. РІШЕННЯ від 10.08.2021 № 296 "Про внесення змін до Положення про якість телекомунікаційних послуг". НКРЗІ. 2021 рікк
  17. РІШЕННЯ від 17.08.2021 № 302 "Про затвердження Тарифів на роботи (послуги) державного підприємства «Український державний центр радіочастот»". НКРЗІ. 2021 рікк
  18. РІШЕННЯ від 07.09.2021 № 327 "Про врахування висловлених органом державної реєстрації зауважень до рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, від 17 серпня 2021 року № 302". НКРЗІ. 2021 рікк
  19. РІШЕННЯ від 14.09.2021 № 336 "Про внесення змін до Правил надання виробником радіообладнання інформації для споживачів (користувачів) щодо наявності вимог отримання дозволу на експлуатацію радіоелектронних засобів або випромінювальних пристроїв та інших параметрів використання радіочастотного ресурсу України". НКРЗІ. 2021 рікк
  20. РІШЕННЯ від 02.11.2021 № 413 "Про затвердження Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 10 серпня 2021 року № 299". НКРЗІ. 2021 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -