Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 02.08.2018 № 665 "Про затвердження Змін до Порядку призупинення бюджетних асигнувань". Мінфін України. 2018

Документ актуальний на 10.10.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

02.08.2018  № 665

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

28 серпня 2018 р.

за № 968/32420

Про затвердження Змін до Порядку призупинення бюджетних асигнувань

Відповідно до статті 117 Бюджетного кодексу України, Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 375, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Порядку призупинення бюджетних асигнувань, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 15 травня 2002 року № 319, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31 травня 2002 року за № 467/6755 (зі змінами), що додаються.

2. Департаменту державного бюджету забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Департаменту забезпечення комунікацій та організаційно-аналітичної роботи у десятиденний строк з дня державної реєстрації цього наказу в Міністерстві юстиції України забезпечити його оприлюднення на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів України в мережі Інтернет.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників Міністра фінансів України відповідно до розподілу обов’язків.

В.о. Міністра

О. Маркарова

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної аудиторської

служби України

Голова Державної казначейської

служби України

Л.

Гаврилова

Т.Я. Слюз


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

фінансів України

02 серпня 2018 року № 665

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

28 серпня 2018 р.

за № 968/32420

ЗМІНИ

до Порядку призупинення бюджетних асигнувань

1. В абзаці першому пункту 2 слова «розпису бюджету (кошторису)» замінити словами «помісячного розпису асигнувань загального фонду бюджету або помісячного розпису спеціального фонду бюджету (плану асигнувань загального фонду бюджету або плану спеціального фонду бюджету та помісячного плану використання бюджетних коштів закладу вищої освіти, наукової установи або закладу охорони здоров’я)».

2. У пункті 3:

абзац другий після слів «місцевого фінансового органу» доповнити словами «(далі - уповноважений орган)»;

після абзацу другого доповнити новими абзацами третім - п’ятим такого змісту:

«У разі неприйняття рішення про призупинення асигнувань уповноважений орган інформує про це орган, що встановив порушення бюджетного законодавства, із обґрунтуванням причин.

Призупинення бюджетних асигнувань не застосовується за раніше виявлені і усунені розпорядником бюджетних коштів порушення бюджетного законодавства або у разі ведення ним претензійно-позовної роботи, спрямованої на усунення порушення бюджетного законодавства.

Про прийняті за бюджетний період рішення про призупинення бюджетних асигнувань Міністерство фінансів Автономної Республіки Крим та місцеві фінансові органи інформують Міністерство фінансів України до 10 лютого наступного за звітним бюджетним періодом року за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку. Якщо рішення про призупинення бюджетних асигнувань не приймалися, про зазначене інформується Міністерство фінансів України.».

У зв’язку з цим абзац третій вважати абзацом шостим.

3. В абзаці другому пункту 4 слова «плані асигнувань розпорядника бюджетних коштів за скороченою економічною класифікацією видатків бюджету та класифікацією кредитування бюджету» замінити словами «плані асигнувань загального фонду бюджету або плані спеціального фонду бюджету розпорядника бюджетних коштів за скороченою економічною класифікацією видатків бюджету і класифікацією кредитування бюджету та помісячному плані використання бюджетних коштів закладу вищої освіти, наукової установи або закладу охорони здоров’я за відповідними показниками».

4. В абзаці другому пункту 5 слова «назву відповідної бюджетної програми (у разі застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі) або коду тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів» замінити словами «код та назву програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету (код та назву Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів / Тимчасової класифікації видатків та кредитування для бюджетів місцевого самоврядування, які не застосовують програмно-цільового методу)».

5. Пункт 6 викласти у такій редакції:

«6. Рішення про призупинення бюджетних асигнувань є підставою для внесення змін до помісячного розпису асигнувань загального фонду бюджету або помісячного розпису спеціального фонду бюджету (плану асигнувань загального фонду бюджету або плану спеціального фонду бюджету та помісячного плану використання бюджетних коштів закладу вищої освіти, наукової установи або закладу охорони здоров’я) шляхом перенесення бюджетних асигнувань на наступні періоди.».

6. Абзаци другий, третій пункту 7 після слів «загального фонду бюджету» доповнити словами «або помісячного розпису спеціального фонду бюджету».

7. Пункт 8 після слова «відповідному» доповнити словом «уповноваженому».

8. У пункті 9:

абзац перший викласти у такій редакції:

«9. Підставою для відновлення дії бюджетних асигнувань на рахунках розпорядників бюджетних коштів є прийняття рішення про відновлення дії бюджетних асигнувань керівником уповноваженого органу, яким прийнято рішення про призупинення бюджетних асигнувань, за результатами аналізу отриманої інформації про усунення порушення бюджетного законодавства або ведення ним претензійно-позовної роботи, спрямованої на усунення порушення бюджетного законодавства, та підтвердних документів.»;

в абзаці другому цифру «2» замінити цифрою «3».

9. У пункті 10 слова «(плану асигнувань із загального фонду бюджету відповідного розпорядника бюджетних коштів) та» замінити словами «або помісячного розпису спеціального фонду бюджету та плану асигнувань із загального фонду бюджету чи плану спеціального фонду бюджету та помісячного плану використання бюджетних коштів закладу вищої освіти, наукової установи або закладу охорони здоров’я і».

10. Абзаци другий, третій пункту 11 після слів «загального фонду бюджету» доповнити словами «або помісячного розпису спеціального фонду бюджету».

11. Пункт 12 викласти у такій редакції:

«12. У разі неусунення порушення бюджетного законодавства розпорядником бюджетних коштів або невжиття заходів щодо його усунення за наявності незалежних від розпорядника бюджетних коштів обставин у терміни, встановлені у рішенні про призупинення бюджетних асигнувань, керівник уповноваженого органу має право на повторне застосування призупинення бюджетних асигнувань щодо такого розпорядника бюджетних коштів у межах строку, встановленого абзацом другим пункту 3 частини першої статті 117 Бюджетного кодексу України та абзацом першим пункту 2 цього Порядку. Якщо у визначений строк розпорядником бюджетних коштів не усунуто порушення бюджетного законодавства або не вжито заходів щодо його усунення за наявності незалежних обставин, керівник уповноваженого органу має право на застосування іншого заходу впливу за порушення бюджетного законодавства відповідно до законодавства.».

12. У тексті Порядку слова «чи одержувач» в усіх відмінках виключити.

13. Доповнити Порядок новим додатком 2, що додається. У зв’язку з цим додаток 2 вважати додатком 3.

Директор Департаменту

державного бюджету

В. Лозицький


Додаток 2

до Порядку призупинення бюджетних

асигнувань

ІНФОРМАЦІЯ

щодо прийнятих рішень про призупинення бюджетних асигнувань

___________________________________________________________________________

(Міністерство фінансів Автономної Республіки Крим або найменування місцевого фінансового органу)

за __________ рік

№ з/п

Розпорядник бюджетних коштів, яким порушено бюджетне законодавство

Порушення, за яке прийнято рішення про призупинення бюджетних асигнувань

Орган, за поданням якого прийнято рішення про призупинення бюджетних асигнувань (1 - орган Казначейства; 2 - орган Держаудитслужби; 3 - місцевий фінансовий орган; 4 - головний розпорядник бюджетних коштів), із зазначенням назви органу

Підстава для призупинення бюджетних асигнувань (1 - протокол про порушення бюджетного законодавства; 2 - акт ревізії)

Термін застосування рішення про призупинення бюджетних асигнувань (1 - до двох місяців; 2 - від двох до трьох місяців)

Термін усунення порушення бюджетного законодавства (1 - до двох місяців; 2 - від двох до трьох місяців; 3 - більше трьох місяців; 4 - не усунено)

Прийняття рішення про відновлення дії бюджетних асигнувань (1 - прийнято; 2 - не прийнято)

1

2

3

4

5

6

7

8

Про затвердження Змін до Порядку призупинення бюджетних асигнувань

Наказ; Мінфін України від 02.08.2018 № 665

Прийняття від 02.08.2018

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z0968-18

Законодавство України

станом на 21.09.2023

чинний


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 25.09.2018 — 2018 р., № 73, стор. 5, стаття 2455, код акта 91510/2018

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Мінфін України:

  1. НАКАЗ від 04.01.2023 № 5 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України ". Мінфін України. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 13.01.2023 № 23 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 04 січня 2023 року № 6". Мінфін України. 2023 рікк
  3. до. Мінфін України. 2023 рікк
  4. заповнення реєстрів (тимчасового та додаткового) міжнародних поштових та експрес-відправлень і внесення змін до таких реєстрів. Мінфін України. 2023 рікк
  5. заповнення митної декларації М-16. Мінфін України. 2023 рікк
  6. визначення та обладнання центральних (регіональних) сортувальних станцій. Мінфін України. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 04.01.2023 № 6 "Про оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень і затвердження Змін до Порядку заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа". Мінфін України. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 02.01.2023 № 1 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 грудня 2022 року № 430". Мінфін України. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 02.01.2023 № 2 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 грудня 2022 року № 431". Мінфін України. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 17.01.2023 № 26 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 грудня 2022 року № 463". Мінфін України. 2023 рікк
  11. НАКАЗ від 19.01.2023 № 30 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 грудня 2022 року № 468". Мінфін України. 2023 рікк
  12. НАКАЗ від 23.01.2023 № 35 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України ". Мінфін України. 2023 рікк
  13. НАКАЗ від 30.01.2023 № 45 "Про внесення змін до Методики верифікації державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю". Мінфін України. 2023 рікк
  14. НАКАЗ від 26.01.2023 № 43 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 06 січня 2023 року № 10". Мінфін України. 2023 рікк
  15. НАКАЗ від 09.01.2023 № 11 "Про затвердження Методики верифікації державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю". Мінфін України. 2023 рікк
  16. НАКАЗ від 06.01.2023 № 10 "Про внесення зміни у додаток до Порядку підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів". Мінфін України. 2023 рікк
  17. НАКАЗ від 02.02.2023 № 57 "Про внесення змін до Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку". Мінфін України. 2023 рікк
  18. НАКАЗ від 12.01.2023 № 18 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку". Мінфін України. 2023 рікк
  19. НАКАЗ від 13.02.2023 № 85 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів Україні від 26 січня 2023 року № 41". Мінфін України. 2023 рікк
  20. НАКАЗ від 26.01.2023 № 41 "Про особливості складання звітів про виконання паспортів бюджетних програм на 2022 рік та здійснення оцінки ефективності бюджетних програм за 2022 рік". Мінфін України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -