Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

НАКАЗ від 20.07.2018 № 1361 "Про затвердження нормативно-правових актів щодо проведення атестації та присвоєння кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичним експертам та позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів". МОЗ України. 2018

Документ актуальний на 29.11.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.07.2018  № 1361

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

22 жовтня 2018 р.

за № 1191/32643

Про затвердження нормативно-правових актів щодо проведення атестації та присвоєння кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичним експертам та позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів

Відповідно до статті 71 Основ законодавства України про охорону здоров’я, статей 8, 16, 17 Закону України «Про судову експертизу», абзацу вісімдесят сьомого підпункту 8 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267, та з метою належної організації роботи з атестації працівників установ, в яких проводяться судово-медичні експертизи, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити такі, що додаються:

1) Положення про експертно-кваліфікаційні комісії установ, в яких проводяться судово-медичні експертизи;

2) Порядок проведення атестації працівників установ, в яких проводяться судово-медичні експертизи, для присвоєння (підтвердження) кваліфікації судового експерта;

3) Порядок позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів працівникам установ, в яких проводяться судово-медичні експертизи;

4) Порядок присвоєння кваліфікаційних класів судово-медичних експертів працівникам установ, в яких проводяться судово-медичні експертизи.

2.

Медичному департаменту (Гаврилюк А.О.) забезпечити подання цього наказу у встановленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Визнати такими, що втратили чинність:

1) наказ Міністерства охорони здоров’я України від 18 лютого 1997 року № 52 «Про затвердження Положення про експертно-кваліфікаційні комісії бюро судово-медичної експертизи», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10 квітня 1997 року за № 118/1921;

2) наказ Міністерства охорони здоров’я України від 31 жовтня 1995 року № 199 «Про затвердження Положення про кваліфікаційні класи судових експертів бюро судово-медичної експертизи», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 21 грудня 1995 року за № 463/999.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Лінчевського О.В.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

В.о. Міністра

У. Супрун

ПОГОДЖЕНО:

Голова Спільного представницького

органу репрезентативних всеукраїнських

об’єднань профспілок на національному рівні

Керівник Секретаріату

Спільного представницького органу

сторони роботодавців на національному рівні

Виконавчий Віце-президент

Конфедерації роботодавців України

Г.В. Осовий

Р. Іллічов

О. Мірошниченко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства

охорони здоров’я України

20 липня 2018 року № 1361

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

22 жовтня 2018 р.

за № 1191/32643

ПОЛОЖЕННЯ

про експертно-кваліфікаційні комісії установ, в яких проводяться судово-медичні експертизи

1. Це Положення визначає організаційні засади, завдання та порядок діяльності експертно-кваліфікаційних комісій (далі - ЕКК), що діють при установах, в яких проводяться судово-медичні експертизи (далі - Установа).

2. Основним завданнями ЕКК є визначення рівня професійної підготовленості працівників Установ шляхом їх атестації з метою присвоєння (підтвердження) кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичним експертам та позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів.

3. Атестація працівників Установи з метою присвоєння (підтвердження) кваліфікації судового експерта проводиться відповідно до Порядку проведення атестації працівників установ, в яких проводяться судово-медичні експертизи, для присвоєння (підтвердження) кваліфікації судового експерта, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 20 липня 2018 року № 1361.

4. Позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів проводиться відповідно до Порядку позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів працівникам установ, в яких проводяться судово-медичні експертизи, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 20 липня 2018 року № 1361.

5. Атестація судових експертів з метою присвоєння (підтвердження) кваліфікаційного класу судово-медичного експерта проводиться відповідно до Порядку присвоєння кваліфікаційних класів судово-медичних експертів працівникам установ, в яких проводяться судово-медичні експертизи, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 20 липня 2018 року № 1361.

6. Персональний склад ЕКК затверджується наказом Установи.

Склад ЕКК формується з голови, заступника голови, секретаря та членів ЕКК (усього не менш, ніж 11 осіб).

До складу ЕКК входять фахівці та/або наукові працівники, які мають кваліфікацію судового експерта та стаж практичної роботи за спеціальністю не менше п’яти років. Серед них має бути фахівець з процесуальних питань судової експертизи.

7. До участі в засіданні ЕКК запрошуються не менше двох фахівців з тієї експертної спеціальності (кваліфікаційного класу), з якої ЕКК проводить атестацію з метою присвоєння (підтвердження) кваліфікації судового експерта та/або присвоєння (підтвердження) кваліфікаційного класу судово-медичного експерта, або розглядає питання щодо позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів.

У разі розгляду питання щодо присвоєння (підтвердження) кваліфікації судового експерта та/або присвоєння (підтвердження) кваліфікаційного класу судово-медичного експерта, або питання щодо позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів з експертної спеціальності, фахівців з якої недостатньо в Установі, до складу ЕКК можуть залучатись фахівці інших Установ та/або наукові працівники, які мають кваліфікацію судового експерта відповідної експертної спеціальності (за згодою).

8. Члени ЕКК беруть участь у роботі комісії на громадських засадах. На час їх роботи у цій комісії за ними зберігається основне місце роботи (посада) і середній заробіток.

9. Голова ЕКК:

організовує роботу ЕКК;

забезпечує скликання та проведення ЕКК;

визначає дату, час і місце проведення ЕКК.

У разі відсутності голови ЕКК, його обов’язки покладаються на заступника.

10. Особи, які входять до складу ЕКК, зобов’язані:

вивчити матеріали, подані до ЕКК;

брати участь у засіданнях ЕКК;

брати участь у прийнятті рішень шляхом голосування.

11. Формою роботи ЕКК є засідання.

Засідання ЕКК проводяться за потреби, але не рідше одного разу у квартал.

Засідання ЕКК проводить її голова, а у разі його відсутності або проведення його атестації - заступник голови.

Засідання ЕКК є правомочним, якщо в ньому беруть участь не менше двох третин її складу та не менше двох фахівців тієї експертної спеціальності, з якої комісія проводить атестацію щодо присвоєння (підтвердження) кваліфікації судового експерта та/або присвоєння (підтвердження) кваліфікаційного класу судово-медичного-експерта, або розглядає питання щодо позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів.

12. Атестація осіб, які входять до складу ЕКК, та розгляд питання щодо позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів у них, відбувається на загальних підставах. У цьому випадку вони не беруть участі у голосуванні.

13. Організаційне забезпечення діяльності ЕКК, підготовка матеріалів для розгляду, оголошення порядку денного, а також ведення діловодства покладаються на секретаря ЕКК.

Матеріали справ атестованих осіб та працівників Установи, стосовно яких розглядалися питання щодо позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів, підлягають зберіганню відповідно до законодавства.

14. Особа, яка підлягає атестації, до початку атестації має право заявити відвід члену ЕКК, якщо вона має сумнів у його об’єктивності.

За наявності обставин, які можуть вплинути на об’єктивність та неупередженість члена ЕКК, він зобов’язаний заявити самовідвід.

Питання про заявлений відвід (самовідвід) вирішується іншими членами ЕКК відкритим голосуванням без участі члена ЕКК, щодо якого вирішується питання відводу (самовідводу).

15. ЕКК за результатами атестації приймає рішення простою більшістю голосів присутніх на засіданні її членів.

Якщо до складу ЕКК входить безпосередній керівник працівника Установи, він не бере участь у голосуванні.

16. Матеріально-технічне, фінансове та інформаційне забезпечення діяльності ЕКК покладається на Установу, при якій діє ЕКК.

17. ЕКК використовує бланк і печатку Установи, при якій вона діє.

В.о. директора

Медичного департаменту

А. Гаврилюк

Про затвердження нормативно-правових актів щодо проведення атестації та присвоєння кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичним експертам та позбавлення кваліфікації судового експерта і кваліфікаційних класів судово-медичних експертів

Наказ; МОЗ України від 20.07.2018 № 1361

Прийняття від 20.07.2018

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/z1191-18

Законодавство України

станом на 21.09.2023

чинний


Публікації документа

  • Офіційний вісник України від 13.11.2018 — 2018 р., № 87, стор. 58, стаття 2896, код акта 92090/2018

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

МОЗ України:

  1. НАКАЗ від 10.01.2023 № 43 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 20 грудня 2022 року № 2296". МОЗ України. 2023 рікк
  2. НАКАЗ від 17.01.2023 № 94 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 2022 року № 2373". МОЗ України. 2023 рікк
  3. НАКАЗ від 19.01.2023 № 103 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 2022 року № 2374". МОЗ України. 2023 рікк
  4. НАКАЗ від 25.01.2023 № 139 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 03 січня 2023 року № 8". МОЗ України. 2023 рікк
  5. хімічних речовин. МОЗ України. 2023 рікк
  6. НАКАЗ від 03.01.2023 № 8 "Про затвердження Порядку проведення оцінки ризиків, пов’язаних із впливом небезпечних хімічних речовин та Граничних біологічних величин хімічних речовин". МОЗ України. 2023 рікк
  7. НАКАЗ від 03.02.2023 № 208 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 13 січня 2023 року № 77". МОЗ України. 2023 рікк
  8. НАКАЗ від 13.01.2023 № 77 "Про затвердження Змін до Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення". МОЗ України. 2023 рікк
  9. НАКАЗ від 03.02.2023 № 209 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 13 січня 2023 року № 81". МОЗ України. 2023 рікк
  10. НАКАЗ від 13.01.2023 № 81 "Про затвердження Мінімальних вимог до охорони здоров’я та безпеки працівників, які піддаються впливу електромагнітних полів". МОЗ України. 2023 рікк
  11. вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу. МОЗ України. 2023 рікк
  12. до. МОЗ України. 2023 рікк
  13. НАКАЗ від 04.01.2023 № 16 "Про затвердження Порядку ведення Реєстру декларацій про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу, в електронній системі охорони здоров’я". МОЗ України. 2023 рікк
  14. НАКАЗ від 21.02.2023 № 342 "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 31 січня 2023 року № 188". МОЗ України. 2023 рікк
  15. НАКАЗ від 31.01.2023 № 188 "Про затвердження Змін до Гігієнічних регламентів хімічних речовин у повітрі робочої зони". МОЗ України. 2023 рікк
  16. НАКАЗ від 28.02.2023 № 419 "Про затвердження Критеріїв, за якими здійснюється визначення підприємства, установи та організації, які мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері охорони здоров’я". МОЗ України. 2023 рікк
  17. гранично допустимої концентрації мутагенів у повітрі робочої зони. МОЗ України. 2023 рікк
  18. НАКАЗ від 03.02.2023 № 201 "Про затвердження Переліку речовин, продуктів, виробничих процесів, побутових та природних факторів, мутагенних для людини та Гігієнічних регламентів гранично допустимої концентрації мутагенів у повітрі робочої зони". МОЗ України. 2023 рікк
  19. до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України. МОЗ України. 2023 рікк
  20. відпуску лікарських засобів і медичних виробів з аптек та їхніх структурних підрозділів. МОЗ України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -