Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Розділ 7.01. Повідомлення

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Для цілей Розділу 10.01 Стандартних положень та умов визначаються такі адреси:

Для Позичальника:

"Укрзалізниця"

До уваги: Першого заступника генерального директора Україна, 252034, Київ-34, Вул.

Лисенка 6 Тел.: (380) (44) 223-00-01 Факс: (380) (44) 229-13-41

Для Банку:

Європейський банк розвитку та реконструкції

До уваги: Управління операційного адміністрування Уан екечендж сквер Лондон ЕС2А 2JH Англія Тел: (44) (20) 7338 6000 Факс: (44) (20) 7338 6100

На підтвердження чого Сторони, що діють через їх уповноважених представників, підписали та передали цю Кредитну угоду в шести примірниках у Лондоні, Англія, у вказаний день та рік.

Від "Укрзалізниці": Підпис Ім'я: Анатолій В. Слободян Посада: Генеральний директор Державної Адміністрації залізничного транспорту України Підпис Ім'я: Олег Петренко Посада: Начальник фінансово-економічного управління

Від Банку: Підпис Ім'я: Йоган Бастін (Johan Bastin) Посада: Директор бізнес групи

Додаток 1 - Проект

1. Проект:

Проект має допомогти Позичальнику:

(i) покращити фізичну та економічну життєздатність Транс-Європейського залізничного коридору N 3, який з'єднує Україну та Західну Європу, з метою, крім іншого, підтримувати звичайну швидкість перевезення вантажів на рівні 100 км/г між Києвом та Львовом;

(ii) підтримати розвиток Позичальника згідно з принципами, викладеними у Додатку 3;

(iii) покращити екологічні показники управління діяльностю залізничного транспорту.

2. Компоненти Проекту

Проект включає такі Частини, з врахуванням змін, про які можуть домовитися Банк та Позичальник:

A: Відновлення колій.

Придбання обладнання для технічного обслуговування залізничних колій, призначене для модернізації та підвищення продуктивності методів та практики технічного обслуговування залізничних колій Позичальника, включаючи обладнання для технічного обслуговування колій та інше, відповідно і належно до обсягу та мети Проекту.

B: Закупівля матеріалів.

Закупівля матеріалів для відновлення та технічного обслуговування колій включаючи шпали з системами вбудованих кріплень та стрілки.

C: Система організації та управління коліями, здійснення закупівель та консультаційні послуги.

Розроблення та встановлення сучасної системи управління технічним обслуговуванням залізничних колій (включаючи системи управління плануванням технічного обслуговування та матеріалами), реалізація стандартної політики та правил закупівлі об'єктів залізничної інфраструктури, а також закупівля відповідного комп'ютерного програмного забезпечення та обладнання.

Визначення консультаційної підтримки при розробленні та впровадженні Системи організації та управління коліями (СОУК) та при реалізації Проекту.

Проект очікується завершити приблизно через 30 місяців після Дати набуття чинності.

Додаток 2 - Категорії та виборки коштів

1.

В таблиці, що додається до цього Додатка 2, наведені категорії позицій, які мають фінансуватися з суми Кредиту, розподіл сум Кредиту за категоріями та процентна частка витрат на позиції, які мають фінансуватися по кожній категорії. Виборка коштів до Дати набрання чинності не дозволяється.

2. Незважаючи на положення вищенаведеного п. 1, вибірка коштів не здійснюється для такого:

(а) на витрати, понесені до Дати набрання чинності; та

(б) протягом 7 днів після Дати набрання чинності, якщо комісія за відкриття кредиту, визначена в розд. 3.05 (б) Стандартних положень та умов, не отримана Банком.

Доповнення до Додатка 2

Категорія Сума кредиту у Відсоток витрат, валюті кредиту який дозволено - доларах США фінансувати

1. Обладнання для технічного 29,520.000 100% контрактової обслуговування колій та інше вартості (за винятком для Частини А проекту податків та зборів)

2. Матеріали для відновлення 18.500.000 100% контрактної колій для Частини В проекту вартості (за винятком податків та зборів)

3. Послуги та обладнання для 1,000,000 100% контрактної Частини С Проекту вартості (за винятком податків та зборів)

4. Нерозподілені кошти 2,341,200

5. Одноразова комісія 518.800

Всього: 51,880,000

Додаток 3 - Заява про принципи комерціалізації залізниць (для комерціалізації "Укрзалізниці" з метою допомоги Україні в переході до ринкової економіки)

Преамбула

Залізничний транспорт в Україні

1. Мережа громадського залізничного транспорту є основною транспортною системою в Україні і одним з найважливіших елементів економіки.

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") належить до найбільших залізниць в світі і має операційну мережу близько 23 000 км. Кількість її персоналу перевищує 380 000 чоловік; в 1997 році було перевезено понад 330 мільйонів тон вантажів, здійснено понад 160 мільярдів тоно-км вантажних перевезень та 528 мільйонів пасажиро-км пасажирських перевезень. "Укрзалізниця" включає шість регіональних адміністрацій, що знаходяться в централізованому підпорядкуванні і є суб'єктами державного та ринкового регулювання.

2. "Укрзалізниця" вжила важливих заходів як для впровадження поточних, так і для підготовки майбутніх реформ. Залізниця сьогодні стоїть перед необхідністю подальшої адаптації до умов ринкової економіки. У відповідь залізниці прагнуть запровадити сучасні технологічні та операційні методи для підвищення якості послуг з метою утримання своєї позиції на ринку громадського транспорту в умовах зростаючої конкуренції, особливо з боку дорожнього транспорту. Використання сучасного обладнання, що відповідає світовим стандартам, особливо для технічного обслуговування та реконструкції колій, дозволить значно покращити економічні показники та якість послуг.

3. "Укрзалізниця" визначила принципи та конкретні заходи для управління подальшим розвитком ринкових ініціатив з надання послуг користувачам залізничного транспорту, спираючись на систему корпоратизованих транспортних послуг і організацію ефективних маркетингових підрозділів в залізничних адміністраціях, а також на впровадження сучасних методів управління залізницею. Принципи що лежать в основі політики, яку буде впроваджувати "Укрзалізниця", наведені в цьому документі.

Принципи політики "Укрзалізниці"

Комерціалізація

4. Як правило, залізнична діяльність має здійснюватися за комерційними принципами:

- Роль залізниць в більш відкритій ринковій економіці полягає в тому щоб транспортні послуги, призначені для задоволення потреб ринку у вантажних та пасажирських перевезеннях, надавались технічно найбільш ефективним чином і з найменшими витратами.

- Дохід залізниць від транспортної діяльності має підтримуватися на таких рівнях, щоб покривати всі витрати при наданні таких послуг, а також обслуговувати та поновлювати виробничі активи.

- Значна роль приватного сектора має заохочуватися у тих видах діяльності, що підтримують безпосередню експлуатацію залізниць, як шляхом прямих інвестицій, так і через концесійні угоди з проведенням тендерів, особливо у виробничій сфері, поновленні локомотивів та вагонів і використанні інтермодальних терміналів.

Компенсація збиткової діяльності

5.

"Укрзалізниця" буде планувати надання послуг таким чином, щоб вантажні залізничні перевезення були рентабельними, а послуги з перевезення пасажирів на дальні відстані досягали порогу беззбитковості.

6. Залізниці також зобов'язані перед Урядом надавати ряд пасажирських послуг, включаючи приміські та регіональні пасажирські перевезення, які є соціально значущими, проте вони не можуть нині використовувати цінові тарифи, достатні для покриття своїх витрат. Крім того, соціальна політика Держави змушує залізниці встановлювати економічно невиправдані ціни на квитки для деяких категорій пасажирів.

7. "Укрзалізниця" вважає за необхідне розширити контрактні домовленості з центральним Урядом і з регіональними та місцевими адміністраціями для забезпечення компенсацій за надання збиткових послуг згідно з рішенням Уряду.

8. Як правило, перехресне субсидіювання послуг з перевезення пасажирів за рахунок рентабельної діяльності вантажного транспорту є небажаним і поступово буде поетапно виключене. Причина цього в тому, що перехресне субсидіювання веде до штучного завищення тарифів на вантажні перевезення, що в довгостроковій перспективі є шкідливим як для вантажного залізничного бізнесу, так і для ряду інших галузей, які покладаються на вантажний залізничний транспорт.

Природна монополія

9. В багатьох частинах України та для ряду галузей залізниці мають високий рівень природної монополії. Це підкреслює необхідність тарифного регулювання.

10. В умовах природної монополії залізниці несуть особливу відповідальність за забезпечення найбільш технічно ефективного надання залізничних послуг. Коли залізницям потрібно збільшити прибуток, вони спочатку намагаються забезпечити мінімізацію своїх витрат. Вони не використовують свою монопольну владу для збільшення тарифів до того, як спробують максимально підвищити продуктивність.

11. В останні роки обсяги перевезень значно зменшились, і, відповідно, знизились рівні продуктивності праці. Залізниці докладатимуть всіх зусиль для підвищення продуктивності праці шляхом впровадження нових технологій і, коли це необхідно, шляхом скорочення штату працівників. Практичні рішення в цій галузі певною мірою будуть залежати від соціальних та політичних факторів.

Управління та облік основної діяльності

12. Комерціалізація залізниць та уникнення компенсації за збиткову діяльність залізничного транспорту повинні призвести свого часу до розділення відповідальності за управління та фінансові рахунки для різних типів пасажирських та вантажних перевезень.

13. Для максимальної орієнтації на задоволення інтересів клієнтів залізниці будуть впроваджувати комерційно орієнтовані маркетингові відділи, що відповідають вимогам ринку.

Допоміжна діяльність

14. Діяльність, що не приносить доходу залізницям і що безпосередньо не пов'язана з транспортними операціями, буде поступово виводитися з організаційної структури залізниць.

15. Соціально важлива допоміжна діяльність, а саме, охорона здоров'я і навчальні та культурно-масові заклади для працівників залізничного транспорту, буде управлятися та фінансуватися окремо від діяльності залізниць.

Охорона довкілля

16. Підприємства залізничного транспорту відповідальні за дотримання природоохоронних законів та нормативних актів та будуть прагнути прогресивного покращання своєї діяльності щодо виконання завдань з охорони довкілля.

Створення підрозділу в структурі "Укрзалізниці" для реалізації діяльності з технічного обслуговування колій на комерційній основі

17. Для реалізації Проекту "Укрзалізниця" буде управляти сучасним обладнанням з технічного обслуговування колій, закупленим відповідно до цього Проекту, і буде працювати на основі комерційних принципів для максимального підвищення ефективності його використання. Спочатку це обладнання буде використовуватися в основному для проведення модернізації Транс-Європейського коридору N 3. "Укрзалізниця", за допомогою консультантів буде реалізовувати Програму СОУК і, спираючись на результати цієї роботи, розробить і реалізує план заходів відповідно до Розділу 3.01 (Д). "Укрзалізниця" забезпечить наявність необхідного персоналу та ресурсів для успішної реалізації такого плану заходів. Наскільки можливо, Програма СОУК передбачатиме закупівлю на основі конкурсу між незалежними компаніями та повністю економічне ціноутворення у використанні обладнання для технічного обслуговування компаніями чи регіональними залізницями.

<< |
Законодавчий акт: Кредитна угода (Проект розвитку залізничних шляхів України) між "Укрзалізницею"та Європейським банком реконструкції та розвитку "Угода від 6 грудня 1999 р. між "Укрзалізницею", Державною адміністрацією залізничного транспорту України, 252034, м. Київ, вул. Лисенко 6, ("Позичальник") та Європейським Банком Реконструкції та Розвитку ("Банк")." Преамбула. Європейський банк реконструкції і розвитку. 1999

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Розділ 7.01. Повідомлення