Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

РОЗДІЛ A - ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ

Інформація актуальна на 10.05.2019
завантажити документ, актуальний на поточний час

ПІДЧАСТИНА A -  СВІДОЦТВО ПЕРСОНАЛУ З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОВІТРЯНИХ СУДЕН

66.A.1. Сфера застосування

Цей розділ визначає свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден і встановлює вимоги до заявки, видачі та продовження строку його дії.

66.A.3.

Категорії свідоцтва

(а) Свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден включають такі категорії:

категорія А;

категорія В1;

категорія В2;

категорія В3;

категорія С.

(b) Категорії A і B1 поділяються на підкатегорії залежно від комбінації літаків, вертольотів, газотурбінних і поршневих двигунів. Такими підкатегоріями є:

A1 та В1.1 - газотурбінні літаки;

A2 та В1.2 - поршневі літаки;

A3 та В1.3 - газотурбінні вертольоти;

A4 та В1.4 - поршневі вертольоти.

(с) Категорія B3 застосовується до негерметизованих літаків з поршневим двигуном з максимальною злітною масою 2000 кг і менше.

66.A.5. Групи повітряних суден

З метою внесення рейтингів до свідоцтв персоналу з технічного обслуговування повітряних суден повітряні судна мають бути класифіковані за такими групами:

1. Група 1 - повітряні судна складної конструкції, оснащені двигуном, повітряні судна з максимальною сертифікованою експлуатаційною висотою ешелону, що перевищує FL290, повітряні судна, оснащені електродистанційною системою управління (fly-by-wire system), та інші повітряні судна, що потребують внесення рейтингу типу, якщо так визначено Агентством;

2. Група 2 - повітряні судна, інші ніж ті, які зазначені у групі 1, що належать до таких підгруп:

підгрупа 2а - літаки з одним турбогвинтовим двигуном;

підгрупа 2b - вертольоти з одним газотурбінним двигуном;

підгрупа 2 - вертольоти з одним поршневим двигуном;

3.

Група 3 - літаки з поршневими двигунами, крім тих, які зазначені у групі 1.

66.A.10. Заявка

(а) Заявка на видачу свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден або на внесення змін до такого свідоцтва подається за Формою 19 EASA (див. Доповнення 5 до цього додатка (Part-66)) у спосіб, встановлений компетентним органом, до якого подається заявка.

(b) Заявка на внесення змін до свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден має бути подана до компетентного органу держави-члена, який видав свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден.

(c) Додатково до документів, передбачених 66.A.10 (а), 66.A.10 (b) та 66.B.105 (за потреби), заявник, який звертається щодо включення додаткових базових категорій або підкатегорій до свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден, повинен подати оригінал його/її чинного свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден до компетентного органу разом з Формою 19 EASA.

(d) НЕ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ

(е) НЕ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ

(f) Кожна заявка має бути підтверджена документацією для демонстрації відповідності застосовним вимогам щодо теоретичних знань, практичної підготовки та досвіду, що діють на момент подання заявки.

66.A.15. Прийнятність

Заявник на свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден має бути не молодше 18 років.

66.A.20. Права

(a) Утримувачу свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден надаються такі права:

1. Категорія A свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден надає його утримувачу право видавати сертифікати передачі до експлуатації після виконання незначного планового лінійного технічного обслуговування і усунення простих дефектів у межах завдань, спеціально зазначених в сертифікаційному повноваженні, відповідно до 145.A.35 додатка 2 (Part-145) до цих Авіаційних правил.

Сертифікаційні права мають бути обмежені роботою, яку утримувач свідоцтва особисто виконав у організації з технічного обслуговування, що надала сертифікаційні повноваження.

2. Категорія B1 свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден надаватиме його утримувачу право видавати сертифікати передачі до експлуатації та діяти як допоміжний персонал B1 у разі:

виконання технічного обслуговування конструктивних елементів повітряного судна, силової установки та механічних і електричних систем;

роботи на системах авіоніки, що потребує виконання лише простих перевірок для підтвердження її працездатності і не потребує пошуку та усунення несправностей.

Категорія B1 включає відповідну підкатегорію A.

3. Категорія B2 свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден надаватиме його утримувачу право:

(i) видавати сертифікати передачі до експлуатації та діяти як допоміжний персонал B2 у разі:

виконання технічного обслуговування авіоніки та електричних систем; та

виконання завдань з технічного обслуговування електричних систем та авіоніки, що належать до силових установок та механічних систем, які вимагають лише простих перевірок для підтвердження їх працездатності;

(ii) видавати сертифікати передачі до експлуатації після незначного планового лінійного технічного обслуговування і усунення простих дефектів у межах конкретних завдань, зазначених у сертифікаційному повноваженні, відповідно до 145.A.35 додатка 2 (Part-145) до цих Авіаційних правил. Ці сертифікаційні права повинні бути обмежені роботою, яку утримувач свідоцтва особисто виконав у організації з технічного обслуговування, що надала сертифікаційні повноваження, та обмежені відповідно рейтингами, які вже внесені у свідоцтво В2.

Категорія свідоцтва B2 не включає жодну підкатегорію A.

4. Категорія B3 свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден надаватиме його утримувачу право видавати сертифікати передачі до експлуатації та діяти як допоміжний персонал B3 у разі:

виконання технічного обслуговування конструктивних елементів літака, силової установки та механічних і електричних систем;

роботи на системах авіоніки, що потребує виконання лише простих перевірок для підтвердження її працездатності і не потребує пошуку та усунення несправностей.

5.

Категорія С свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден надаватиме його утримувачу право видавати сертифікати передачі до експлуатації після базового технічного обслуговування повітряного судна. Права застосовуються до повітряного судна в цілому.

(b) Утримувач свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден може застосовувати свої права тільки:

1. згідно із застосовними вимогами додатка 1 (Part-М) та додатка 2 (Part-145) до цих Авіаційних правил; та

2. якщо за попередній дворічний період він/вона або мав шестимісячний досвід з технічного обслуговування згідно з правами, наданими свідоцтвом персоналу з технічного обслуговування повітряних суден, або відповідав умовам надання відповідних прав; та

3. якщо він/вона має належну компетенцію для сертифікації технічного обслуговування на відповідних повітряних суднах; та

4. якщо він/вона здатний на рівні, необхідному для розуміння, читати, писати і спілкуватися тією мовою(ами), якою(ими) складено технічну документацію та процедури, необхідні для забезпечення видачі сертифіката передачі до експлуатації.

66.A.25. Вимоги до базових знань

(a) Заявник на видачу свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден, або на включення додаткової категорії чи підкатегорії до такого свідоцтва, повинен скласти екзамен для підтвердження рівня знань з відповідних предметів модулів згідно з Доповненням І до цього додатка (Part-66). Екзамени з базових знань проводяться організацією з підготовки, належним чином схваленою відповідно до додатка 4 (Part-147) до цих Авіаційних правил, або компетентним органом.

(b) Курси підготовки та екзамени мають бути пройдені/здані протягом 10 років до подання заявки на видачу свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден або включення додаткової категорії чи підкатегорії до такого свідоцтва технічного обслуговування повітряних суден. В іншому разі, зарахування екзаменів може бути проведене відповідно до підпункту (с) цього пункту.

(с) Заявник може звернутися до компетентного органу для повного або часткового зарахування екзаменів з базових знань, що вимагаються, для:

1. екзаменів з базових знань, які не відповідають вимогам, зазначеним у підпункті (b) цього пункту; та

2. будь-якої іншої технічної кваліфікації, яку компетентний орган вважає еквівалентною стандартові знань згідно з цим додатком (Part-66) до цих Авіаційних правил.

Зарахування має відбуватись відповідно до вимог Підчастини Е Розділу В цього додатка (Part-66).

(d) Зарахування діють протягом 10 років після їх надання заявнику компетентним органом. Заявник може подати заявку на нові зарахування після закінчення терміну дії.

66.A.30. Вимоги до базового досвіду

(а) Заявник на видачу свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден, повинен мати:

1. Для категорії A та підкатегорій B1.2 і B1.4 та категорії В3:

(i) три роки практичного досвіду з технічного обслуговування повітряного судна, що знаходиться в експлуатації, якщо заявник раніше не проходив відповідної технічної підготовки; або

(ii) два роки практичного досвіду з технічного обслуговування повітряного судна, що знаходиться в експлуатації, і завершену підготовку, яку компетентний орган визначив такою, яка відповідає рівневі кваліфікованого робітника у технічній галузі; або

(iii) один рік практичного досвіду з технічного обслуговування повітряного судна, що знаходиться в експлуатації, і завершений схвалений базовий курс підготовки згідно з додатком 4 (Part-147) до цих Авіаційних правил.

2. Для категорії B2 та підкатегорій B1.1 і B1.3:

(i) п’ять років практичного досвіду з технічного обслуговування повітряного судна, що знаходиться в експлуатації, якщо заявник раніше не проходив відповідної технічної підготовки; або

(ii) три роки практичного досвіду з технічного обслуговування повітряного судна, що знаходиться в експлуатації, і завершену підготовку, яку компетентний орган визначив такою, яка відповідає рівневі кваліфікованого робітника у технічній галузі; або

(iii) два роки практичного досвіду з технічного обслуговування повітряного судна, що знаходиться в експлуатації, і завершений схвалений базовий курс підготовки згідно з додатком 4 (Part-147) до цих Авіаційних правил.

3. Для категорії C щодо повітряних суден складної конструкції, оснащених двигуном:

(i) три роки досвіду використання прав, передбачених підкатегоріями B1.1, B1.3 чи категорією B2, щодо повітряних суден складної конструкції, оснащених двигуном, або роботи як допоміжний персонал згідно з 145.А.35 додатка 2 (Part-145) до цих Авіаційних правил, або їх поєднання; або

(ii) п’ять років досвіду використання прав, передбачених підкатегорією B1.2 чи B1.4, щодо повітряних суден складної конструкції, оснащених двигуном, або роботи як допоміжний персонал згідно з 145.А.35 додатка 2 (Part-145) до цих Авіаційних правил, або їх поєднання.

4. Для категорії C щодо повітряних суден, інших ніж повітряні судна складної конструкції, оснащені двигуном: три роки досвіду використання прав, передбачених категорією B1 чи B2, щодо повітряних суден, інших ніж повітряні судна складної конструкції, оснащені двигуном, або роботи як допоміжний персонал згідно з 145.А.35 додатка 2 (Part-145) до цих Авіаційних правил, або їх поєднання.

5. Для категорії C, одержаної академічним шляхом: заявник, який здобув науковий ступінь з технічної дисципліни в університеті або іншому вищому навчальному закладі, визнаному компетентним органом, три роки досвіду роботи у сфері технічного обслуговування цивільних повітряних суден за характерною низкою завдань, безпосередньо пов’язаних з технічним обслуговуванням повітряних суден, включаючи шість місяців спостереження за виконанням завдань з базового технічного обслуговування.

(b) Заявник на розширення свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден, повинен мати мінімальний досвід технічного обслуговування цивільних повітряних суден, що вимагається відповідно до тієї категорії або підкатегорії свідоцтва, щодо якої подано заявку, як визначено у Доповненні 4 до цього додатка (Part-66).

(с) Досвід має бути практичним і включати характерний перелік робіт з технічного обслуговування повітряного судна.

(d) Принаймні один рік необхідного досвіду з технічного обслуговування повітряного судна тієї категорії/підкатегорії, щодо якої є намір отримати первинне свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден, має бути нещодавнім. Для подальших доповнень чинного свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден новою категорією/підкатегорією, необхідний додатковий нещодавній досвід з технічного обслуговування може становити менше ніж один рік, але має бути не менше ніж три місяці. Необхідний досвід повинен визначатися відмінностями між категорією/підкатегорією, яка вже внесена до свідоцтва, і тією, щодо якої подано заявку. Такий додатковий досвід має бути типовим для обраної нової категорії/підкатегорії свідоцтва;

(e) Незважаючи на підпункт (a) цього пункту, досвід з технічного обслуговування повітряних суден, набутий у сфері, іншій ніж технічне обслуговування цивільного повітряного судна, враховується у тому разі, якщо компетентним органом встановлено, що таке технічне обслуговування є еквівалентним такому, яке вимагається цим додатком (Part-66). Проте додатковий досвід з технічного обслуговування цивільного повітряного судна є необхідним для розуміння сфери технічного обслуговування цивільного повітряного судна;

(f) Досвід має бути набутий протягом 10 років перед поданням заявки на видачу свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден або на внесення додаткової категорії чи підкатегорії до такого свідоцтва.

66.A.40.  Безперервна дія свідоцтва персоналу  з технічного обслуговування повітряних суден

Свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден втрачає чинність через п’ять років після його останньої видачі або зміни, якщо утримувач свідоцтва не подав його до компетентного органу, що видав свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден, з метою перевірки відповідності інформації, яка міститься у свідоцтві, тій інформації, що міститься у записах компетентного органу, згідно з 66.B.120.

Утримувач свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден повинен заповнити відповідні частини Форми 19 EASA (Доповнення V до цього додатка (Part-66)) і подати її разом із копією свідоцтва до компетентного органу, що видав оригінал свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден, крім випадків, коли утримувач працює в організації з технічного обслуговування, схваленій відповідно до додатка 2 (Part-145) до цих Авіаційних правил, що має процедуру в її керівництві, відповідно до якої така організація може подати необхідну документацію від імені утримувача свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден.

Будь-які сертифікаційні права, надані на підставі свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден, стають недійсними як тільки свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден стає недійсним.

(d) Свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден є дійсним, лише (i) якщо воно видане та/або змінене компетентним органом та (ii) підписане утримувачем.

66.A.45. Підтвердження рейтингів повітряного судна

(а) Для того, щоб мати право використовувати сертифікаційні права щодо конкретного типу повітряного судна, утримувач свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден повинен мати свідоцтво з відповідними рейтингами повітряних суден.

Для категорії В1, В2 або С відповідними рейтингами повітряного судна є такі:

1. Для першої групи (група 1) повітряних суден - відповідний рейтинг типу повітряного судна.

2. Для другої групи (група 2) повітряних суден - відповідний рейтинг типу повітряного судна, рейтинг підгрупи виробника або рейтинг повної підгрупи.

3. Для третьої групи (група 3) повітряних суден - відповідний рейтинг типу повітряного судна або рейтинг всієї групи.

Для категорії B3 відповідним рейтингом є «негерметизовані літаки з поршневим двигуном з максимальною злітною масою 2000 кг і менше».

Для категорії А рейтинг не вимагається за умови відповідності вимогам 145.A.35 додатка 2 (Part-145) до цих Авіаційних правил.

(b) Підтвердження рейтингів типу повітряного судна вимагає задовільного завершення підготовки на тип повітряного судна категорій В1, В2 або С.

(с) На доповнення до вимог підпункту (b) цього пункту підтвердження першого рейтингу типу повітряного судна в даній категорії/підкатегорії вимагає задовільного завершення відповідної підготовки на робочому місці, як описано у Доповненні III до цього додатка (Part-66).

(d) Шляхом відступу від підпунктів (b) і (c) цього пункту для другої та третьої групи повітряних суден рейтинг типу повітряного судна також може бути наданий після:

задовільного складання екзамену на тип повітряного судна для відповідних категорій В1, В2 або С, зазначених у Доповненні III до цього додатка (Part-66), та

у випадку категорій B1 та B2, підтвердження практичного досвіду на типі повітряного судна. У такому разі практичний досвід має включати характерний перелік робіт з технічного обслуговування, що належать до категорії свідоцтва.

У випадку рейтингу категорії С для особи, яка отримала кваліфікацію, здобувши академічний ступінь згідно з вимогами 66.A.30 (a) (5) цього додатка (Part-66), екзамен з першого відповідного типу повітряного судна має бути на рівні категорії B1 або B2.

(е) Для другої групи повітряних суден:

1. підтвердження рейтингів підгрупи виробника для утримувачів свідоцтв категорій B1 та C надається у разі виконання вимог щодо рейтингу типу для принаймні двох типів повітряних суден того самого виробника, об’єднання яких представляє застосовну підгрупу виробника;

2. підтвердження рейтингу повної підгрупи для утримувачів свідоцтв категорії B1 та C надається у разі виконання вимог щодо рейтингу типу для принаймні трьох типів повітряних суден різних виробників, об’єднання яких представляє застосовну підгрупу;

3. схвалення рейтингу підгруп виробника і повної підгрупи для утримувачів свідоцтв категорії B2 надається за умови підтвердження практичного досвіду, який має включати характерний перелік робіт з технічного обслуговування, що належить до категорії свідоцтва та застосовної підгрупи повітряних суден.

(f) Для третьої групи повітряних суден:

1. підтвердження рейтингу повної групи 3 для утримувачів свідоцтв категорії В1, В2 та С надається за умови підтвердження практичного досвіду, який має включати характерний перелік робіт з технічного обслуговування, що належать до категорії свідоцтва та групи 3;

2. для категорії В1, якщо заявник не надає доказів відповідного досвіду, рейтинг групи 3 підлягає таким обмеженням, які мають бути зазначені у свідоцтві:

герметизовані літаки;

літаки металевої конструкції;

літаки композитної конструкції;

літаки дерев’яної конструкції;

літаки з металевим трубним каркасом, обшитим тканиною.

(g) Для свідоцтва B3:

1. підтвердження рейтингу «негерметизовані літаки з поршневим двигуном з максимальною злітною масою 2000 кг і менше» потребує підтвердження практичного досвіду, який має включати характерний перелік робіт з технічного обслуговування, що належать до категорії свідоцтва;

2. якщо заявник не надає докази відповідного досвіду, рейтинг, зазначений у підпункті 1, підлягає таким обмеженням, які мають бути вписані у свідоцтво:

літаки дерев’яної конструкції;

літаки з металевим трубним каркасом, обшитим тканиною;

літаки металевої конструкції;

літаки композитної конструкції.

66.A.50. Обмеження

(а) Обмеження, зазначені у свідоцтві персоналу з технічного обслуговування повітряних суден, є винятком із сертифікаційних прав та стосуються повітряного судна в повному обсязі.

(b) Щодо обмежень, зазначених у 66.A.45, обмеження мають бути зняті у разі:

1. підтвердження відповідного досвіду; або

2. після задовільної оцінки практичних навичок, проведеної компетентним органом.

(с) Щодо обмежень, зазначених у 66.A.70, обмеження мають бути зняті після задовільної здачі екзаменів з цих модулів/предметів, що зазначені у відповідному конвертаційному звіті, зазначеному у 66.B.300.

66.A.55. Підтвердження кваліфікації

Персонал, який користується сертифікаційними правами, так само, як і допоміжний персонал, повинен пред’явити своє свідоцтво як підтвердження кваліфікації на вимогу уповноваженої особи протягом 24 годин.

66.A.70. Конвертаційні положення

(a) Утримувачу кваліфікації персоналу, який засвідчує технічне обслуговування, яка діяла в Україні до дати набрання чинності додатком 3 (Part-66) до цих Авіаційних правил, має бути видано свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден компетентним органом без складання додаткових екзаменів за умови виконання вимог, викладених у Підчастині D Розділу В цього додатка (Part-66).

(b) Особа, яка розпочала набувати кваліфікації персоналу, який засвідчує технічне обслуговування, чинної в Україні до набрання чинності додатком 3 (Part-66) до цих Авіаційних правил, може продовжувати набувати цієї кваліфікації. Утримувачу кваліфікації персоналу, який засвідчує технічне обслуговування, отриманої шляхом такого процесу, має бути видано свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден компетентним органом без складання додаткових екзаменів за умови виконання вимог, викладених у Підчастині D Розділу В цього додатка (Part-66).

(c) За потреби свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден має містити обмеження відповідно до 66.А.50 для відображення відмінності між (і) сферою кваліфікації персоналу, який засвідчує технічне обслуговування, що була чинна в Україні до набрання чинності Правилами видачі свідоцтв персоналу з технічного обслуговування повітряних суден (Part-66), затвердженими наказом Міністерства інфраструктури України від 27 липня 2011 року № 238, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 18 серпня 2011 року за № 987/19725, та (іі) вимогами до базових знань і стандартів базового екзаменування, викладених у Доповненні I та Доповненні II до цього додатка (Part-66).

(d) Шляхом відступу від вимог підпункту (с) цього пункту для повітряних суден, які не використовуються авіаперевізниками, окрім повітряних суден складної конструкції, оснащених двигуном, свідоцтво персоналу з технічного обслуговування повітряних суден має містити обмеження відповідно до 66.A.50 для забезпечення того, що права персоналу, який засвідчує технічне обслуговування, дійсні в Україні до набрання чинності цими Авіаційними правилами та права конвертованого свідоцтва персоналу з технічного обслуговування повітряних суден відповідно до додатка 3 (Part-66) до цих Авіаційних правил, залишаються такими самими.

<< | >>
Законодавчий акт: НАКАЗ від 06.03.2019 № 286 "Про затвердження Авіаційних правил України «Підтримання льотної придатності повітряних суден та авіаційних виробів, компонентів і обладнання та схвалення організацій і персоналу, залучених до виконання цих завдань»". Державіаслужба України. 2019

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

РОЗДІЛ A - ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ

- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -