Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Розділ 3 ВИМОГИ ДО ПІДГОТОВКИ В ОРГАНІ ОПР

Інформація актуальна на 24.10.2018
завантажити документ, актуальний на поточний час

АТСО.D.045 Складові підготовки в органі ОПР

(a) Підготовка в органі ОПР має складатися з курсів підготовки для кожного допуску органу ОПР, встановлених в органі ОПР, згідно з Планом підготовки в органі ОПР.

(b) Курс(и) підготовки для отримання допуску органу ОПР мають розроблятися та проводитися організаціями з підготовки відповідно до АТСО.D.060 цього додатка та погоджуватися уповноваженим органом.

(c) Підготовка в органі ОПР має містити підготовку щодо:

(1) операційних процедур;

(2) особливостей виконання специфічних операційних завдань;

(3) дій у позаштатних та аварійних ситуаціях; та

(4) людського фактору.

АТСО.D.050 Передумови підготовки в органі ОПР

Підготовка в органі ОПР може здійснюватися лише тих осіб, які мають:

(a) свідоцтво студента-диспетчера УПР з відповідним рейтингом; або

(b) свідоцтво диспетчера УПР з відповідним рейтингом та за потреби доповненням до рейтингу;

при цьому має забезпечуватися виконання вимог пункту (d) АТСО.B.001 та пункту (b) АТСО.B.010 цього додатка.

АТСО.D.055 План підготовки в органі ОПР

(a) План підготовки в органі ОПР має розроблятися організацією з підготовки для кожного органу ОПР та погоджуватися уповноваженим органом.

(b) План підготовки в органі ОПР має містити принаймні:

(1) рейтинги, доповнення до рейтингів та допуски, за якими проводиться підготовка;

(2) структуру підготовки в органі ОПР;

(3) перелік курсів підготовки для отримання допуску органу ОПР згідно з АТСО.D.060 цього додатка;

(4) опис процесу проведення курсу підготовки для отримання допуску органу ОПР;

(5) методи підготовки;

(6) мінімальну тривалість курсу(ів) підготовки для отримання допуску органу ОПР;

(7) опис процесу адаптації курсу(ів) підготовки на отримання допуску органу ОПР, який враховує наявні рейтинги та/або доповнення до рейтингів, а також за потреби досвід кандидатів;

(8) процеси демонстрування теоретичних знань та розуміння згідно з АТСО.D.065 цього додатка, у тому числі кількість, частоту та види екзаменування, а також критерії успішного екзаменування, які повинні становити як мінімум 75 % від максимальної кількості балів (надати як мінімум 75 % правильних відповідей) для прийняття позитивного рішення стосовно кандидата;

(9) процеси оцінювання згідно з АТСО.D.070 цього додатка, у тому числі кількість та частоту оцінювань;

(10) кваліфікацію, роль та відповідальність персоналу, який проводить підготовку;

(11) процес дострокового припинення підготовки;

(12) процес оскарження результатів;

(13) порядок ведення та збереження записів щодо підготовки в органі ОПР;

(14) перелік позаштатних та аварійних ситуацій, що застосовуються для кожного допуску органу ОПР;

(15) процес та підстави для перегляду та внесення змін до Плану підготовки в органі ОПР, а також його подання на погодження уповноваженому органу. Перегляд Плану підготовки в органі ОПР має здійснюватися принаймні один раз на три роки.

АТСО.D.060 Курс підготовки для отримання допуску органу ОПР

(a) Курс підготовки для отримання допуску органу ОПР має складатися з відповідних етапів підготовки в органі ОПР для надання або відновлення допуску органу ОПР.

Кожен курс має містити:

(1) етап перехідного навчання;

(2) етап стажування на робочому місці;

Етап підготовки до стажування на робочому місці може включатися за потреби згідно з підпунктом (2) пункту (а) АТСО.D.005 цього додатка.

(b) Етапи підготовки в органі ОПР, зазначені в пункті (а) АТСО.D.060 цього додатка, проводяться окремо або об’єднано.

(c) Курси підготовки для отримання допуску органу ОПР повинні включати план підготовки з урахуванням пункту (c) АТСО.D.045 цього додатка та проводитися відповідно до Плану підготовки в органі ОПР.

(d) Курси підготовки для отримання допуску органу ОПР, які включають підготовку для отримання доповнення до рейтингу відповідно до АТСО.B.015 цього додатка, мають включати додаткову підготовку для отримання навичок, необхідних для відповідного доповнення до рейтингу.

(e) Підготовка для отримання доповнення до рейтингу, не зазначеного в підпункті (3) пункту (а) АТСО.B.015 цього додатка, має включати навчальні дисципліни, цілі навчальних дисциплін, теми та підтеми, розроблені організацією з підготовки та погоджені як частина курсу підготовки.

(f) Курси підготовки для отримання допуску органу ОПР, які проводяться після обміну свідоцтва відповідно до ATCO.A.010 цього додатка, мають включати елементи початкової підготовки, характерні для відповідного операційного середовища.

АТСО.D.065 Демонстрація теоретичних знань та розумінь

Теоретичні знання та розуміння перевіряються за допомогою екзаменування.

АТСО.D.070 Оцінювання під час проведення курсів підготовки для отримання допуску органу ОПР

(a) Оцінювання кандидата має здійснюватися під час роботи в звичайних операційних умовах принаймні один раз в кінці стажування на робочому місці.

(b) Якщо курс підготовки для отримання допуску органу ОПР передбачає етап підготовки до стажування робочому місці, навички кандидата оцінюються на синтетичному засобі підготовки в кінці цього етапу.

(c) Незважаючи на пункт (а) АТСО.D.070 цього додатка, синтетичний засіб підготовки можна використовувати під час проведення оцінювання для отримання допуску органу ОПР з метою демонстрування відпрацювання операційних процедур, які не зустрічалися в операційному середовищі під час оцінювання на робочому місці.

<< | >>
Законодавчий акт: НАКАЗ від 31.05.2018 № 485 "Про затвердження Авіаційних правил України «Технічні вимоги та адміністративні процедури щодо видачі свідоцтв та сертифікатів диспетчерів управління повітряним рухом»". Державіаслужба України. 2018

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Розділ 3 ВИМОГИ ДО ПІДГОТОВКИ В ОРГАНІ ОПР

- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -