Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 15

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Держави-члени вимагають від будь-якої фізичної чи юридичної особи, яка пропонує, прямо або опосередковано, придбати істотну участь у страховій компанії, спочатку поінформувати про це компетентні органи держави-члена походження, вказуючи на розмір участі, який вона має намір придбати.

Така особа повинна також поінформувати компетентні органи держави-члена походження, якщо вона має намір збільшити розмір своєї істотної участі таким чином, що співвідношення права голосу або капіталу, яким він володіє, досягне або перевищить 20, 33, або 50% або таким чином, що страхова компанія стане його дочірньою компанією.

Компетентні органи держави-члена походження повинні протягом трьох місяців з дати повідомлення, передбаченого в попередньому підпункті, відхилити такий план, якщо, беручи до уваги необхідність забезпечення надійного та належного управління відповідною страховою компанією, він не відповідає вимогам щодо кваліфікації особи, про яку йдеться у першому підпункті. Якщо вони не відхилять цей план, вони можуть зафіксувати максимальний період для його імплементації.

2. Держави-члени вимагають від будь-якої фізичної або юридичної особи, яка має намір прямо чи опосередковано розпорядитися істотною участю у страховій компанії, спочатку поінформувати компетентні органи держави-члена походження, вказуючи на розмір участі, якою ця особа має намір розпорядися. Така особа повинна також поінформувати компетентні органи, якщо вона має намір зменшити обсяг своєї істотної участі таким чином, що співвідношення права голосу або капіталу, яким вона володіє, зменшиться нижче за 20, 33 або 50% або таким чином, що страхова компанія перестане бути його дочірньою компанією.

3. Страхові компанії, коли їм стане відомо про це, інформують компетентні органи держав-членів походження про будь-яке придбання або передачу вкладів в їх капітал, що призводить до того, що істотна участь перевищує або опускається нижче будь-якого порога, передбаченого в пунктах 1 і 2.

Вони також щонайменше один раз на рік інформують компетентні органи про імена акціонерів та учасників, які мають істотну участь та про кількість таких участей, як подано, наприклад, в інформації, наданій на щорічних загальних зборах акціонерів або учасників або в результаті приведення своєї діяльності у відповідність до правил, що регулюють діяльність компаній, зареєстрованих на фондових біржах.

4.

Держави-члени вимагають, щоб у випадку, коли вплив осіб, про яких ідеться у пункті 1, вірогідно заважатиме розсудливому та належному управлінню страховою компанією, компетентні органи держави-члена походження вживають відповідних заходів, щоб покласти край такій ситуації.

Такими заходами можуть бути, наприклад, накладення судових заборон, застосування санкцій до директорів і менеджерів, або позбавлення права голосу, яке додається до акцій, якими володіють відповідні акціонери або учасники компанії.

Подібні заходи застосовуються до фізичних або юридичних осіб, які не виконують своїх зобов'язань щодо надання попередньої інформації, як зазначено в пункті 1. Якщо участь придбано, не дивлячись на протидію компетентних органів, держави-члени, незважаючи на будь-які інші санкції, які будуть застосовані, забезпечують призупинення відповідного права голосу або скасування поданих голосів або можливість їх скасування.

<< | >>
Законодавчий акт: Директива Ради 92/49/ЄЕС "Щодо узгодження законів, підзаконних та адміністративних положень, які стосуються прямого страхування, іншого, ніж страхування життя, та про внесення змін до Директив 73/239/ЄЕС і 88/357/ЄЕС (третя Директива, яка стосується страхування, іншого, ніж страхування життя) від 18 червня 1992 року "Зі змінами внесеними:"Директивою Європейського Парламенту та Ради 95/26/ЄС від 29 червня 1995 року. Європейське економічне співтовариство (ЄЕС). 1992

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 15