Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 28

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Наступні положення застосовуються на період до 30 червня 1999 року:

1. Держави-члени можуть звільняти від податку товари, поставлені магазинами, звільненими від податку, які перевозяться у особистому багажу подорожуючих осіб на внутрішніх авіарейсах Співтовариства чи морських лініях до іншої держави-члена.

Для цілей цих положень:

(a) термін "магазин, звільнений від податку" (tax-free shop) означає будь-яке підприємство, розташоване в аеропорту або порту, яке підпадає під умови, встановлені державними органами на виконання, зокрема, пункту 3 цієї статті;

(b) термін "особа, що подорожує до іншої держави-члена" означає будь-якого пасажира, якій має документи на проїзд повітрям чи морем, де вказано, що пунктом призначення такого пасажира є аеропорт або порт, розташований у іншій державі-члені;

(c) термін "внутрішні повітряні чи морські сполучення Співтовариства" означає поїздку будь-яким транспортним засобом, повітряним чи морським, який відправляється з однієї держави-члена, маючи місцем призначення будь-який пункт у іншій державі-члені.

Товари, які постачаються на борт літака або судна під час обслуговування пасажирів на внутрішніх перевезеннях Співтовариства, розглядаються як товари, поставлені магазинами, звільненими від податку. Таке виключення з оподаткування поширюється також на товари, що постачаються магазинами, звільненими від податку, які розташовані у одному з двох вокзалів тунелю під Ла-Маншем, для пасажирів, що мають документи на проїзд між цими двома вокзалами.

2.

Звільнення від податку, передбачене у пункті 1, поширюється на товари, кількість яких не перевищує обмеження на одну людину та на одну поїздку, які встановлюються чинними положеннями Співтовариства у контексті руху осіб, що подорожують між Співтовариством та третіми країнами.

3. Держави-члени вживають заходи, необхідні для забезпечення того, щоб звільнення від податку, передбачені цією статтею, застосовувалися вірно та справедливо, а також для запобігання можливому ухиленню від сплати податку, зниженню податкових сум та податковим зловживанням.

<< | >>
Законодавчий акт: Директива Ради 92/12/ЄЕС "Про загальні положення стосовно виробів (товарів), що підлягають акцизному збору, а також утримання, переміщення та контролю таких виробів" від 25 лютого 1992 року "Зміни та доповнення:"Доповнено 392L0108 (OJ L 390 31.12.92 p. 124). Європейське економічне співтовариство (ЄЕС). 1992

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 28