Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 23

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

У справах, визначених статтею 35 (1) Договору про ЄС ( 994_029 ), статтею 234 Договору про заснування ЄСтв ( 994_017 ) і статтею 150 Договору про ЄСАЕ ( 994_027 ), про рішення суду або трибуналу Держави-члена, яке призупиняє процес розгляду справи й передає справу до Суду, даний суд або трибунал повідомляє Суд.

Після цього рішення повідомляється Секретарем Суду сторонам, Державам-членам та Комісії, а також Раді або Європейському Центральному Банку, якщо акт, чинність або тлумачення якого є предметом спору, розпочатого однією з цих сторін, а також Європейському Парламенту та Раді, якщо акт, чинність або тлумачення якого є предметом спору, було прийнято спільним рішенням цих двох установ.

Протягом двох місяців із дати цього повідомлення сторонам, Державам-членам, Комісії, та при потребі Європейському Парламенту, Раді та Європейському Центральному Банку надається можливість викласти суть справи або зауваження у письмовій формі до Суду.

Крім того, у справах, визначених статтею 234 Договору про заснування ЄСтв ( 994_017 ), рішення національного суду або трибуналу повідомляються Секретарем Суду державам, які не є членами Союзу, але є сторонами Угоди про європейський економічний простір, а також Наглядовому Комітету ЄАВТ, на який посилається в Угоді, які можуть протягом двох місяців із дати повідомлення, якщо це стосується однієї зі сфер дії Угоди, надіслати свої міркування щодо справи або зауваження у письмовій формі в Суд.

<< | >>
Законодавчий акт: Ніццький договір про внесення змін та доповнень до Договору про Європейський Союз, Договорів про заснування Європейських Співтовариств та деяких пов'язаних з ними актів (2001/C80/01) "Статус Договору див. ( 994_532 )" { Консолідовані версії Договору про Європейський Союз та Договору про функціонування Європейського Союзу з протоколами та деклараціями станом на 30.03.2010 див. в ( 994_b06 ) }. Європейський Союз. 2001

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 23