Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 21

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Створення Комісії з примирення

1. Кожна сторона в суперечці призначає зі списку світових посередників, складеного відповідно до Статті 3, одного світового посередника до складу Комісії.

2.

Коли сторонами в одному спорі є більше двох держав, то держави, що відстоюють однакові інтереси, можуть домовитися про призначення одного загального світового посередника. За відсутності такої домовленості кожна з двох сторін у суперечці призначає однакове число світових посередників, що не перевищує максимального їхнього числа, встановлюваного Президією.

3. Кожна держава, що є стороною в суперечці, переданій комісії з примирення, і не є учасником у цій Конвенції, може призначити будь-яку особу до складу Комісії або зі списку світових посередників, складеного відповідно до положень Статті 3, або з числа інших осіб, що є громадянами якоїсь із держав - учасниць НБСЄ. У цьому випадку, для цілей розгляду суперечки, такі особи мають ті самі права й обов'язки, що й інші члени Комісії. Вони виконують свої функції абсолютно незалежно і перш ніж приступити до роботи в Комісії роблять заяву, передбачену в Статті 5.

4. Після одержання заяви або угоди, за допомогою яких держави, що є сторонами в суперечці, просять створити Комісію з примирення, Голова Суду проводить консультації зі сторонами в суперечці щодо інших членів Комісії.

5. Президія призначає ще трьох світових посередників до складу Комісії. Президія може збільшити або скоротити їхнє число за умови, що воно залишається непарним. Члени Президії та їхні заступники, занесені до списку світових посередників, можуть бути призначені до складу Комісії.

6. Комісія обирає свого Голову з числа членів, призначених Президією.

7. У Регламенті Суду встановлюються процедури, що застосовуються у випадку, коли на початку або в ході розгляду одному з членів, призначених до складу Комісії, заявлений відвід, або якщо він не може або відмовляється працювати в Комісії.

8. Будь-яке питання щодо застосування цієї статті вирішується Президією як попереднє питання.

<< | >>
Законодавчий акт: Конвенція з примирення і арбітражу в рамках НБСЄ (укр/рос) "{ Конвенцію ратифіковано Законом N 165/95-ВР ( 165/95-ВР ) від 16.05.95 }" Дата підписання: 15.12.1992. Європейський Союз. 1992

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 21