Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 57

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Допомога, зазначена у статті 56, за обставини, за якої вона надається, забезпечується принаймні:

a) захищеній особі, яка до виникнення обставини, за якої надається допомога, задовольняє, відповідно до визначених правил, строку набуття права на допомогу, що може складати 15 років сплати внесків або роботи чи 10 років проживання; або

b) якщо, загалом, все економічно активне населення охоплене захистом, - захищеній особі, яка задовольняє строку набуття права на допомогу, що складає 3 роки сплати внесків, або стосовно якої, коли вона була у працездатному віці, була сплачена визначена щорічна середня кількість внесків.

2.

Якщо допомога, зазначена у пункті 1 цієї статті, зумовлюється мінімальним строком сплати внесків або роботи, скорочена допомога забезпечується принаймні:

a) захищеній особі, яка до виникнення обставини, за якої надається допомога, задовольняє, відповідно до визначених правил, строку набуття права на допомогу, що складає 5 років сплати внесків або роботи; чи

b) якщо, загалом, все економічно активне населення охоплене захистом, - захищеній особі, яка задовольняє строку набуття права на допомогу, що складає 3 роки сплати внесків, або стосовно якої, коли вона була у працездатному віці, була сплачена половина щорічної середньої кількості внесків, визначеної відповідно до пункту 1b цієї статті.

3. Вимоги пункту 1 цієї статті вважаються виконуваними, якщо допомога, обчислена відповідно до вимог частини XI, але на десять відсотків менше, ніж зазначено у додатку до цієї частини для відповідного типового бенефіціарія, забезпечується принаймні захищеній особі, яка відповідно до визначених правил має п'ятирічний строк сплати внесків, роботи чи проживання.

4. Норми, зазначені у додатку до частини XI, можуть пропорційно зменшуватися, якщо строк набуття права на пенсію, що відповідає скороченій нормі, перевищує п'ять років сплати внесків або роботи, але не досягає 15 років сплати внесків або роботи; скорочена допомога виплачується відповідно до пункту 2 цієї статті.

<< | >>
Законодавчий акт: Європейський кодекс соціального забезпечення " Страсбург, 16 квітня 1964 року" Статус Кодексу див. ( 994_831 ). Європейський Союз. 1964

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 57