Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

"Стаття 263

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Цим створюється Комітет із дорадчим статусом, до складу якого входять представники регіональних органів влади та органів місцевого самоврядування, які обрані до таких органів або політично підзвітні таким виборним органам, та отримує назву "Комітет Регіонів".

Чисельність членів Комітету Регіонів не повинна перевищувати 350.

Чисельність членів Комітету Регіонів, запропонованих кожною Державою-членом, розподіляється таким чином:

Бельгія 12

Данія 9

Німеччина 24

Греція 12

Іспанія 21

Франція 24

Ірландія 9

Італія 24

Люксембург 6

Нідерланди 12

Австрія 12

Португалія 12

Фінляндія 9

Швеція 12

Великобританія 24

Члени Комітету та рівна чисельність альтернативних членів призначаються терміном на чотири роки за пропозиціями Держав-членів. Після закінчення строку вони можуть бути призначені знову.

Рада, діючи кваліфікованою більшістю, приймає список членів та альтернативних членів, складений відповідно до пропозицій Держав-членів. Коли закінчується дія мандату, на підставі якого названі особи були запропоновані, термін повноважень члена Комітету Регіонів також автоматично закінчується, і такі особи замінюються на термін, що залишився, відповідно до такої ж процедури. Ніхто з членів Комітету Регіонів не може бути одночасно членом Європейського Парламенту.

Члени Комітету не зв'язані жодним мандатом. Вони повністю незалежні у виконанні своїх обов'язків і діють в інтересах усього Співтовариства".

43. Стаття 266 подається в такій редакції:

<< | >>
Законодавчий акт: Ніццький договір про внесення змін та доповнень до Договору про Європейський Союз, Договорів про заснування Європейських Співтовариств та деяких пов'язаних з ними актів (2001/C80/01) "Статус Договору див. ( 994_532 )" { Консолідовані версії Договору про Європейський Союз та Договору про функціонування Європейського Союзу з протоколами та деклараціями станом на 30.03.2010 див. в ( 994_b06 ) }. Європейський Союз. 2001

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

"Стаття 263