Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 263 (*)

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Цим засновано комітет із дорадчим статусом, зазначений далі як "Комітет регіонів", до складу якого входять представники регіональних та місцевих органів, які або обіймають виборну посаду в регіональних чи місцевих органах влади, або політично підзвітні виборним зборам.

_______________ (*) Статтю змінено Ніццьким договором ( 994_261 ).

Кількість членів Комітету регіонів не перевищує 350.

(**) Кількість членів Комітету від кожної держави-члена така:

_______________ (**) Частину змінено Актом про умови приєднання Чеської Республіки, Республіки Естонія, Республіки Кіпр, Республіки Латвія, Республіки Литва, Республіки Угорщина, Республіки Мальта, Республіки Польща, Республіки Словенія і Словацької Республіки та про узгіднення договорів, на яких засновано Союз.

Бельгія 12

Чеська Республіка 12

Данія 9

Німеччина 24

Естонія 7

Греція 12

Іспанія 21

Франція 24

Ірландія 9

Італія 24

Кіпр 6

Латвія 7

Литва 9

Люксембург 6

Угорщина 12

Мальта 5

Нідерланди 12

Австрія 12

Польща 21

Португалія 12

Словенія 7

Словаччина 9

Фінляндія 9

Швеція 12

Сполучене Королівство 24.

Членів Комітету та таку саму кількість кандидатів у члени належить призначати на строк чотири роки, на пропозицію відповідних держав-членів. Їх можна перепризначати.

Раді належить кваліфікованою більшістю ухвалювати особовий склад членів та кандидатів у члени, сформований згідно з пропозиціями кожної держави-члена.
Строк перебування членів Комітету на посаді завершується автоматично, коли закінчується зазначений у частині першій мандат, що на його підставі запропоновано кандидатури; їх належить замінити на період до завершення зазначеного строку згідно з тією самою процедурою. Жоден член Комітету не може одночасно бути членом Європейського Парламенту.

Члени Комітету не пов'язані жодними примусовими вказівками. Вони цілком незалежні у виконанні своїх обов'язків, заради загальних інтересів Союзу.

<< | >>
Законодавчий акт: Договір про заснування Європейської Спільноти "(консолідована версія станом на 1 січня 2005 року)" . Європейський Союз. 2005

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 263 (*)