Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 3

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Політичні правопорушення

1. Видача не здійснюється, якщо правопорушення, у зв'язку з яким вона запитується, розглядається запитуваною Стороною як політичне правопорушення або правопорушення, пов'язане з політичним правопорушенням.

2.

Таке ж правило застосовується, якщо запитувана Сторона має достатньо підстав вважати, що запит про видачу правопорушника за вчинення звичайного кримінального правопорушення був зроблений з метою переслідування або покарання особи на підставі її раси, релігії, національної приналежності чи політичних переконань або що становище такої особи може бути зашкоджене з будь-якої з цих причин.

3. Для цілей цієї Конвенції вбивство або замах на вбивство глави держави або члена його сім'ї не вважається політичним правопорушенням.

4. Ця стаття не зачіпає ніяких зобов'язань, які Договірні Сторони могли взяти або можуть взяти на себе за будь-якою іншою міжнародною конвенцією багатостороннього характеру.

<< | >>
Законодавчий акт: Європейська конвенція про видачу правопорушників "Париж, 13 грудня 1957 року" ( Зміни див. в Додатковому Протоколі ( 995_034 ) від 15.10.75 Другому додатковому Протоколі ( 995_035 ) від 17.03.78 ). Європейський Союз. 1957

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 3