Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття VII

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Для того, щоб обмеження, встановлені у статтях IV, V і VI, не перевищувались, жодна Держава-учасниця після закінчення 40 місяців після набуття чинності цим Договором не перевищує максимальних рівнів для наявності у неї звичайних озброєнь і техніки, обмежуваних Договором, які були узгоджені нею раніше в своїй групі Держав-учасниць згідно з пунктом 7 цієї статті і про які вона надала повідомлення згідно з положеннями цієї статті.

2.

При підписанні цього Договору кожна Держава-учасниця надає всім іншим Державам-учасницям повідомлення про максимальні рівні для наявності в неї звичайних озброєнь і техніки, обмежуваних Договором. Повідомлення про максимальні рівні для наявності звичайних озброєнь і техніки, обмежуваних Договором, яке надається кожною Державою-учасницею при підписанні цього Договору, залишається дійсним до дати, зазначеної у наступному повідомленні згідно з пунктом 3 цієї статті.

3. Згідно з обмеженнями, встановленими у статтях IV, V і VI, кожна Держава-учасниця має право змінювати максимальні рівні для наявності в неї звичайних озброєнь і техніки, обмежуваних Договором. Повідомлення про будь-яку зміну максимальних рівнів для наявності Держави-учасниці надається цією Державою-учасницею всім іншим Державам-учасницям не менше ніж за 90 днів до зазначеної у повідомленні дати, коли така зміна набуває чинності. Для того щоб не перевищувалося будь-яке з обмежень, встановлених у статтях IV і V, будь-яке збільшення максимальних рівнів для наявності Держави-учасниці, яке у противному разі спричинило б перевищення цих обмежень, повинно попереджатися або супроводжуватися відповідним скороченням однією або більше Державою-учасницею, що належить до тієї самої групи Держав-учасниць, максимальних рівнів для наявності звичайних озброєнь і техніки, обмежуваних Договором, про які було надано попереднє повідомлення. Повідомлення про зміни у максимальних рівнях для наявності залишається дійсним, починаючи з дати, зазначеної у повідомленні, до дати, зазначеної у наступному повідомленні про зміни згідно з цим пунктом.

4.

Кожне повідомлення, яке вимагається згідно з пунктом 2 або 3 цієї статті для бойових броньованих машин, також включає максимальні рівні для наявності бойових машин піхоти і бойових машин з важким озброєнням Держави-учасниці, яка надає повідомлення.

5. За 90 днів до закінчення 40-місячного періоду скорочень, визначеного у статті VIII, і в подальшому під час будь-якого повідомлення про зміну згідно з пунктом 3 цієї статті кожна Держава-учасниця надає повідомлення про максимальні рівні для наявності в неї бойових танків, бойових броньованих машин та артилерії щодо кожного з районів, зазначених у пунктах з 2 до 4 статті V та у підпункті (A) пункту 1 статті V.

6. Зменшення кількостей звичайних озброєнь і техніки, обмежуваних Договором, які наявні у Держави-учасниці і підлягають повідомленню згідно з Протоколом про обмін інформацією, само по собі не дає право будь-якій іншій Державі-учасниці збільшувати її максимальні рівні для наявності, які підлягають повідомленню згідно з цією статтею.

7. Кожна Держава-учасниця несе виключну відповідальність за забезпечення того, щоб не перевищувалися її максимальні рівні для наявності, про які надано повідомлення згідно з положеннями цієї статті. Держави-учасниці, які належать до тієї самої групи Держав-учасниць, проводять консультації з метою забезпечення того, щоб максимальні рівні для наявності, про які надано повідомлення згідно з положеннями цієї статті, разом узяті, не перевищували обмежень, встановлених у статтях IV, V і VI.

<< | >>
Законодавчий акт: Договір про звичайні збройні сили в Європі (укр/рос) "( Договір ратифіковано Постановою ВР N 2526-XII ( 2526-12 ) від 01.07.92 )" ( Зміни до Договору див. в Угоді ( 994_063 ) від 19.11.99 ). Європейський Союз. 1990

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття VII