Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

66. Два пункти (Стаття 47, пункти 2 і 4) вимагають, щоб плата членам виборчих комісій була не нижчою, ніж середня заробітна плата, яку вони отримують на основному місці роботи, і щоб плата, яку отримують члени виборчих комісій не могла стати причиною скасування чи скорочення виплат по безробіттю чи соціальних пільг, включаючи пенсійні виплати.

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

F. Висування та реєстрація кандидатів у депутати

67. Відповідно до Статті 52 висування кандидатів розпочинається за 90 днів до дня виборів та завершується за 78 днів до дня виборів.

Партії мають право висувати список кандидатів в загальнодержавному окрузі. Кандидати від одномандатних округів можуть висуватися партіями або можуть висуватися самостійно. Особа, яка внесена до списку кандидатів від партії, не може висуватися від одномандатного округу та може бути включена лише до одного партійного списку або висуватися лише від одного одномандатного округа. Однак, кандидати, які не є членами будь-якої партії, можуть висуватися партією та бути внесеними до списку цієї партії. Списки кандидатів в загальнодержавному окрузі реєструються в Центральній виборчій комісії. Кандидати від одномандатних округів реєструються у відповідних окружних виборчих комісіях.

68. Національні партійні списки реєструються ЦВК, а кандидати в депутати по одномандатних округах - ОВК. Висування кандидатів закінчується за 78 днів до безпосередніх виборів, проте, стаття 27 закону передбачає, що ОВК створюються не пізніше ніж за 60 днів до виборів, таким чином створюючи невідповідність яку слід виправити.

69. Позитивним є те, що Стаття 53 (3) проекту закону вже більше не визначає процедуру формування та ухвалення партійного списку. Отже, партія проводить цей процес відповідно до процедур, визначених в статуті цієї партії.

70. Проект Закону не дозволяє формування виборчих блоків. Якщо не існує законних причин для заборони формування блоків, партіям має дозволятися обирати те, чи вони хочуть об'єднуватися з іншими партіями у коаліцію або іти окремо. Заборона впливає на право на свободу об'єднання партій. Це також є одним із питань, що виносилося на обговорення у рамках робочої групи.

71. В рамках дотримання попередніх рекомендацій ОБСЄ/БДІПЛ та Венеціанської комісії проект закону вводить концепцію незалежних кандидатів від одномандатних округів (Стаття 55). Проте, крайні строки реєстрації таких кандидатів є надто короткими і можуть становити серйозну перешкоду для них у наданні усіх необхідних документів до відповідної окружної виборчої комісії. Стаття 59 передбачає те, що реєстраційні документи подаються кандидатом в депутати не пізніше, ніж за 51 день до дня виборів. Окружна виборча комісія має в своєму розпорядженні 4 дні на розгляд документів та прийняття рішення щодо реєстрації. У випадку відмови у реєстрації, заявникові залишається один день для подачі апеляції без урахування можливості подовження крайніх строків на вихідні дні.

<< | >>
Законодавчий акт: Спільний висновок N 635/2011 щодо законопроекту "Про вибори народних депутатів України"" Європейська Комісія "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Організація з безпеки та співробітництва в Європі/ Бюро з питань демократичних інститутів та прав людини (ОБСЄ/БДІПЛ)" Страсбург, 17 жовтня 2011 року. Організація по безпеці та співробітництву у Європі (ОБСЄ). 2011

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

66. Два пункти (Стаття 47, пункти 2 і 4) вимагають, щоб плата членам виборчих комісій була не нижчою, ніж середня заробітна плата, яку вони отримують на основному місці роботи, і щоб плата, яку отримують члени виборчих комісій не могла стати причиною скасування чи скорочення виплат по безробіттю чи соціальних пільг, включаючи пенсійні виплати.