Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 3

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Загальні засади пруденційного нагляду

1. Без шкоди положенням цієї Директиви, статті 5, 10-15, частина 7 статті 17 та статті 18-25 Директиви 2007/64/ЕС повинні застосовуватись до установ-емітентів електронних грошей з відповідними змінами.

2.

Установи-емітенти електронних грошей повинні заздалегідь повідомляти компетентним органам про будь-яку суттєву зміну у заходах, вжитих з метою забезпечення захисту коштів, отриманих в обмін на випущені електронні гроші.

3. Будь-яка фізична або юридична особа, яка прийняла рішення щодо придбання або депонування, прямо або опосередковано, кваліфікованої частки участі в розумінні підпункту 11 статті 4 Директиви 2006/48/ЕС ( 994_862 ) в установі-емітенті електронних грошей або щодо майбутнього збільшення або зменшення, прямо або опосередковано, такої кваліфікованої частки участі, в результаті якого утримувана частка капіталу або прав голосу могла б досягти, стати більшою або меншою ніж 20%, 30% чи 50%, або рішення про те, що установа-емітент електронних грошей могла б набути або втратити статус її дочірньої установи, повинна заздалегідь повідомити компетентним органам про свій намір здійснити зазначене придбання, відчуження, збільшення або зменшення.

Запропонований набувач повинен надати компетентним органам дані щодо обсягу передбачуваної частки участі та відповідну інформацію, згадану в пункті 4 статті 19а Директиви 2006/48/ЕС ( 994_862 ).

Якщо дії, вчинені особами, зазначеними у другому пункті, можуть негативно вплинути на фінансово надійні та обґрунтовані процедури управління цієї установи, компетентні органи повинні висловити свій протест або вжити інших відповідних заходів, щоб покласти край цій ситуації.

Такими заходами можуть бути постанови суду, санкції по відношенню до директорів або менеджерів або призупинення можливості використання прав голосу, передбачених акціями, що знаходяться у розпорядженні акціонерів або учасників, про яких йдеться.

Аналогічні заходи мають застосовуватись до фізичних або юридичних осіб, які не виконують зобов'язання щодо надання попередньої інформації, як встановлено в цій частині статті.

У разі здійснення придбання частки участі, незважаючи на протест компетентних органів влади, такі органи повинні, незалежно від застосування будь-яких інших санкцій, подбати про призупинення прав голосу набувача, недійсність поданих голосів або про можливість скасування цих голосів.

Держави-члени мають право відмовитись від застосування або дозволити своїм компетентним органам відмовитись від застосування всіх або частини зобов'язань згідно з цією частиною статті, які стосуються установ-емітентів електронних грошей, які здійснюють один або декілька видів діяльності, зазначених у пункті (e) частини 1 статті 6.

4. Держави-члени повинні дозволити установам-емітентам електронних грошей здійснювати розподіл та викуп електронних грошей із залученням фізичних та юридичних осіб, які діють від їхнього імені. Якщо установа-емітент електронних грошей бажає розповсюджувати електронні гроші на території іншої держави-члена із залученням такої фізичної або юридичної особи, вона має дотримуватися процедури, встановленої статтею 25 Директиви 2007/64/ЕС.

5. Незважаючи на частину 4, установа-емітент електронних грошей не повинна здійснювати випуск електронних грошей із залученням агентів. Установи-емітенти електронних грошей повинні мати право на надання платіжних послуг, згаданих у пункті (a) частини 1 статті 6, через агентів лише в тому разі, коли дотримані умови, викладені в статті 17 Директиви 2007/64/ЕС.

<< | >>
Законодавчий акт: Директива 2009/110/ЕС Європейського Парламенту та Ради щодо започаткування та здійснення діяльності установами - емітентами електронних грошей та пруденційний нагляд за ними, що вносить зміни до Директиви 2005/60/ЕС та 2006/48/ЕС, та скасовує Директиву 2000/46/ЕС " 16 вересня 2009 року" (Текст стосується ЄЕП). Європейське співтовариство. 2009

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 3