Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 9

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Додаткові винятки

1. Держави-члени мають право відмовитись самі, або дозволити своїм компетентним органам влади відмовитись від застосування всіх або частини процедур та умов, встановлених положеннями статей 3, 4, 5 та 7 цієї Директиви, за винятком статей 20, 22, 23 та 24 Директиви 2007/64/ЕС, та дозволити внесення юридичних осіб до реєстру установ-емітентів електронних грошей, якщо дотримані обидві такі вимоги:

(a) усі разом види ділової діяльності створюють середню суму емітованих електронних грошей, яка не перевищує граничне значення, встановлене державою-членом, але в будь-якому випадку такі суми не перевищують 5 000 000 євро;

(b) та жодна з фізичних осіб, яка відповідає за управління або здійснення такої ділової діяльності, не була звинувачена у злочинах, пов'язаних з відмиванням грошових коштів або фінансуванням тероризму, або в інших фінансових злочинах.

Якщо установа-емітент електронних грошей здійснює будь-який з видів діяльності, зазначених в пункті (a) частини 1 статті 6, які не пов'язані з емісією електронних грошей, або будь-яку діяльність, зазначену в пунктах (b)-(e) частини 1 статті 6, і сума емітованих електронних грошей заздалегідь не відома, компетентні органи влади повинні дозволити такій установі-емітенту електронних грошей застосовувати пункт (a) першого пункту на основі репрезентативної частини, яка, як припускається, буде використана для емісії електронних грошей, за умови, що така репрезентативна частина може бути реально оцінена на основі даних за попередні періоди та у спосіб, переконливий для компетентних органів влади.

Якщо установа-емітент електронних грошей не закінчила достатньо тривалий період здійснення діяльності, таку потребу необхідно оцінювати на основі запланованої суми емітованих електронних грошей, підтвердженої її бізнес-планом, з урахуванням будь-якого коригування такого плану на вимогу компетентних органів влади.

Держави-члени мають право надавати додаткові винятки згідно з цією статтею, на які поширюється додаткова вимога щодо максимальної суми, що зберігається у платіжному інструменті або на платіжному рахунку користувача, якщо електронні гроші накопичуються.

Юридична особа, зареєстрована відповідно до цієї частини, може надавати платіжні послуги, не пов'язані з електронними грошима, випущеними відповідно до цієї статті, лише в тому разі, якщо дотримані умови, встановлені в статті 26 Директиви 2007/64/ЕС.

2. Юридична особа, зареєстрована відповідно до параграфа 1, повинна мати свій головний офіс на території тієї держави-члена, в якій вона фактично здійснює свою діяльність.

3.

До юридичної особи, зареєстрованої відповідно до частини 1, має застосовуватись режим, що діє для установ-емітентів електронних грошей. Проте до неї не повинні застосовуватись частина 9 статті 10 та стаття 25 Директиви 2007/64/ЕС.

4. Держави-члени мають право дозволяти юридичні особі, зареєстрованій відповідно до частини 1, займатись лише деякими з видів діяльності, зазначених в частині 1 статті 6.

5. Юридична особа, зазначена в частині 1, повинна:

(a) повідомляти компетентним органам влади про будь-які зміни у своєму стані, які пов'язані з умовами, визначеними в частині 1; та

(b) принаймні кожного року у дату, встановлену компетентними органами влади, надавати звіт про середню суму емітованих електронних грошей.

6. Держави-члени повинні вжити необхідних заходів до того, щоб у разі недотримання умов, встановлених положеннями частин 1, 2 та 4, юридична особа, якої це стосується, звернулася за дозволом протягом 30-ти календарних днів відповідно до положень статті 3. Будь-якій такій особі, яка не звернулась за дозволом протягом зазначеного періоду, відповідно до положень статті 10 забороняється здійснювати емісію електронних грошей.

7. Держави-члени повинні гарантувати, що їхні компетентні органи влади мають достатні повноваження для перевірки дотримання вимог, встановлених цією статтею.

<< | >>
Законодавчий акт: Директива 2009/110/ЕС Європейського Парламенту та Ради щодо започаткування та здійснення діяльності установами - емітентами електронних грошей та пруденційний нагляд за ними, що вносить зміни до Директиви 2005/60/ЕС та 2006/48/ЕС, та скасовує Директиву 2000/46/ЕС " 16 вересня 2009 року" (Текст стосується ЄЕП). Європейське співтовариство. 2009

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 9