Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 18

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Перехідні положення

1. Держави-члени повинні дозволити установам-емітентам електронних грошей, які започаткували до 30 квітня 2011 року види діяльності відповідно до національного законодавства, до якого введені положення Директиви 2000/64/ЕС, в державі-члені, на території якої розташований її головний офіс, продовжувати здійснювати ці види діяльності в цій державі-члені або в іншій державі-члені відповідно до угод про взаємне визнання, передбачених Директивою 2000/46/ЕС ( 994_178 ), без отримання дозволу відповідно до положень статті 3 цієї Директиви або дотримання інших положень, встановлених або зазначених в Розділі II цієї Директиви.

Держави-члени повинні вимагати від таких установ-емітентів електронних грошей надання всієї відповідної інформації до компетентних органів, щоб надати можливість останнім оцінити до 30 жовтня 2011 року, чи дотримуються установи-емітенти електронних грошей вимог, встановлених в цій Директиві, а якщо ні, то яких заходів потрібно вжити, щоб забезпечити їх дотримання або встановити доцільність скасування дозволу.

Установам-емітентам електронних грошей, які дотримуються відповідних вимог, має бути наданий дозвіл, вони мають бути внесені до реєстру та повинні дотримуватись вимог, передбачених розділом II.

Якщо установи-емітенти електронних грошей не дотримуються вимог, встановлених положеннями цієї Директиви станом на 30 жовтня 2011 року, їм слід заборонити здійснювати емісію електронних грошей.

2. Держави-члени мають право автоматично надати дозвіл установі емітенту електронних грошей та внести її до реєстру, передбачений положеннями статті 3, якщо компетентні органи вже мають підтвердження того, що установа-емітент електронних грошей, про яку йдеться, дотримується вимог, встановлених положеннями статей 3, 4 та 5.

Компетентні органи повинні повідомляти відповідним установам-емітентам електронних грошей про надання дозволу заздалегідь.

3. Держави-члени повинні дозволити установам-емітентам електронних грошей, які започаткували до 30 квітня 2011 року види діяльності відповідно до національного законодавства, у яке введено положення статті 8 Директиви 2000/46/ЕС ( 994_178 ), продовжувати здійснення цих видів діяльності на території держави-члена, про яку йдеться, відповідно до Директиви 2000/46/ЕС до 30 квітня 2012 року без отримання дозволу згідно з положеннями статті 3 цієї Директиви або дотримання інших положень, встановлених розділом II цієї Директиви, або таких, що в ньому згадуються. Установам-емітентам електронних грошей, які протягом цього періоду не отримали дозволу та щодо яких не були скасовані певні вимоги у розумінні статті 9 цієї Директиви, слід заборонити здійснювати емісію електронних грошей.

<< | >>
Законодавчий акт: Директива 2009/110/ЕС Європейського Парламенту та Ради щодо започаткування та здійснення діяльності установами - емітентами електронних грошей та пруденційний нагляд за ними, що вносить зміни до Директиви 2005/60/ЕС та 2006/48/ЕС, та скасовує Директиву 2000/46/ЕС " 16 вересня 2009 року" (Текст стосується ЄЕП). Європейське співтовариство. 2009

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 18