Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 7

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Транскордонна акредитація

1. Якщо орган оцінки відповідності подає запит про акредитацію, він має звертатися до національного органу акредитації держави-члена, де його засновано, або до національного органу акредитації, до якого зверталась ця держава-член у відповідності до частини 2 статті 4.

Проте, орган оцінки відповідності може подати запит про акредитацію до іншого національного органу акредитації, ніж згадані в першому пункті, в будь-якому з таких випадків:

(a) якщо держава-член, де його засновано, вирішила не встановлювати національний орган акредитації і не зверталася до національного органу акредитації іншої держави-члена у відповідності до частини 2 статті 4;

(b) якщо національні органи акредитації, згадані у першому пункті не здійснюють акредитацію стосовно діяльності оцінки відповідності, для якої потрібна акредитація;

(c) якщо передбачене у статті 10 партнерське оцінювання національних органів акредитації, згаданих в першому пункті, було неуспішним стосовно діяльності з оцінки відповідності, для якої потрібна акредитація.

2.

Якщо національний орган акредитації одержує запит згідно з частиною 1(b) або (c), він має інформувати національний орган акредитації держави-члена, в якій засновано орган-замовник оцінки відповідності. В таких випадках національний орган акредитації держави-члена, в якій засновано орган-замовник оцінки відповідності може брати участь як спостерігач.

3. Національний орган акредитації може замовити іншому національному органу акредитації частково здійснити оцінку. В такому випадку свідоцтво про акредитацію має видаватись органом-замовником.

<< | >>
Законодавчий акт: Регламент (ЄС) N 765/2008 Європейського Парламенту та Ради, що встановлює вимоги для акредитації та нагляду за ринком щодо реалізації продукції та скасовує Регламент (ЄЕС) N 339/93 " 9 липня 2008 року" (Текст стосується ЄЕП). Європейське співтовариство. 2008

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 7