Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 27

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Контроль продуктів, які надходять на ринок Співтовариства

1. Органи влади держав-членів, відповідальні за контроль продуктів, які надходять на ринок Співтовариства, мають повноваження та ресурси, необхідні для належного виконання їх завдань.

Вони виконують відповідні перевірки щодо характеристик продуктів за відповідною шкалою, у відповідності до принципів, встановлених в частині 1 статті 19, до того, як продукти будуть випущені у вільний обіг.

2. Якщо у державі-члені відповідає за догляд за ринком або за прикордонний контроль більше одного органу, ці органи співпрацюють один з одним через спільне користування інформацією, що стосується їх функцій, або іншим відповідним чином.

3. Органи, що відповідають за зовнішній прикордонний контроль припиняють вільний обіг продукту в Співтоваристві, якщо будь-який з таких висновків зроблено в процесі перевірок, зазначених в частині 1:

(a) продукт має властивості, що змушують вважати, що продукт при належному розміщенні, зберіганні та використанні становить серйозний ризик для здоров'я, безпеки, довкілля або будь-яких інших інтересів суспільства, зазначених в статті 1;

(b) продукт не має письмових чи електронних супровідних документів, необхідних за відповідним гармонізованим законодавством Співтовариства або на ньому відсутнє маркування у відповідності до такого законодавства;

(c) маркування CE поставлено на продукт помилково або з метою ввести в оману.

Органи влади, відповідальні за зовнішній прикордонний контроль негайно повідомляють органам нагляду за ринком про будь-яке з таких призупинень.

4. У випадку продуктів, що швидко псуються, органи влади, відповідальні за зовнішній прикордонний контроль, наскільки можливо, намагаються гарантувати, що будь-які їх вимоги обмеження стосовно зберігання продуктів чи стоянки засобів транспортування не суперечать зберіганню цих продуктів.

5. Для потреб цієї секції стаття 24 застосовується до органів влади, відповідальних за зовнішній прикордонний контроль, без шкоди для застосування законодавства Співтовариства, яке передбачає більш спеціальні системи співпраці між цими органами.

<< | >>
Законодавчий акт: Регламент (ЄС) N 765/2008 Європейського Парламенту та Ради, що встановлює вимоги для акредитації та нагляду за ринком щодо реалізації продукції та скасовує Регламент (ЄЕС) N 339/93 " 9 липня 2008 року" (Текст стосується ЄЕП). Європейське співтовариство. 2008

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 27