Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 5

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Ініціювання розслідування

1. За винятком випадків, передбачених в частині 6, розслідування з метою визначення наявності, рівня і наслідків будь-якого заявленого демпінгу ініціюється на підставі письмової скарги будь-якої фізичної або юридичної особи або будь-якого об'єднання, що не має статусу юридичної особи, які діють від імені промисловості Співтовариства.

Скарга може подаватися до Комісії або до держави-члена, яка направляє її до Комісії.

Комісія направляє державам-членам копію будь-якої отриманої нею скарги. Скарга вважається поданою в перший робочий день після її доставки в Комісію рекомендованою поштою або після видання підтвердження її одержання Комісією.

Якщо за умов відсутності будь-якої скарги у державі-члені наявні достатні докази демпінгу і шкоди промисловості Співтовариства, викликаної ним, вона негайно передає такі докази Комісії.

2. Скарга згідно з частиною 1 включає докази демпінгу, шкоди та причинно-наслідкового зв'язку між заявленим демпінговим імпортом і заявленою шкодою. Скарга містить таку інформацію, яка є обґрунтовано доступною для скаржника:

(a) ідентифікаційні дані скаржника та опис обсягу і вартості виробництва аналогічного продукту в Співтоваристві скаржником. Якщо письмова скарга подається від імені промисловості Співтовариства, скарга визначає промисловість, від імені якої вона подається, шляхом наведення переліку всіх відомих виробників аналогічного продукту в Співтоваристві (або асоціацій виробників аналогічного продукту в Співтоваристві) і, наскільки можливо, опису обсягу і вартості виробництва аналогічного продукту в Співтоваристві, що припадає на таких виробників;

(b) повний опис продукту, імпорт якого заявлено демпінговим, назви країни або країн відповідного походження або експорту, ідентифікаційні дані кожного відомого експортера або закордонного виробника і список осіб, про яких відомо, що вони імпортують відповідний продукт;

(c) інформацію про ціни, за якими відповідний продукт продається для споживання на внутрішньому ринку країни або країн походження або експорту (або, за доцільності, інформацію про ціни, за якими продукт продається із країни або країн походження або експорту до третьої країни або країн, або про конструйовану вартість продукту), і інформацію про експортні ціни, або, за доцільності, про ціни, за якими продукт перший раз перепродається незалежному покупцеві в Співтоваристві;

(d) інформацію про зміни обсягів імпорту, заявленого демпінговим, вплив такого імпорту на ціни на аналогічний продукт на ринку Співтовариства і відповідні наслідки імпорту для промисловості Співтовариства, як продемонстровано відповідними факторами і показниками, здійснюють вплив на стан такої промисловості Співтовариства, такі, як перераховані в частинах 3 та 5 статті 3.

3.

Комісія вивчає, наскільки можливо, точність і достатність представлених у скарзі доказів з метою визначення наявності достатніх підтверджень для обґрунтування ініціювання розслідування.

4. Розслідування не ініціюється згідно з частиною 1, якщо на підставі вивчення ступеню підтримки або заперечень стосовно скарги, висловлених виробниками аналогічного продукту в Співтоваристві, не було встановлено, що скарга була подана промисловістю Співтовариства або від її імені. Скарга вважається поданою промисловістю Співтовариства або від її імені, якщо її підтримано тими виробниками Співтовариства, сукупне виробництво яких становить більше 50% усього виробництва аналогічного продукту, виробленого тією частиною промисловості Співтовариства, що висловила підтримку або заперечення скарги. Водночас розслідування не ініціюється, якщо на виробників Співтовариства, які явно підтримують скаргу, припадає менше 25% усього виробництва аналогічного продукту, виробленого промисловістю Співтовариства.

5. Органи влади уникають будь-якого розголосу скарги, метою якої є ініціювання розслідування, якщо рішення про ініціювання розслідування ще не прийнято. Водночас, уряду відповідної країни, що експортує, надсилається повідомлення після одержання належним чином оформленої скарги, але до початку розслідування.

6. Якщо за особливих обставин приймається рішення про ініціювання розслідування без одержання письмової скарги промисловості Співтовариства або від її імені з метою ініціювання такого розслідування, це здійснюється на основі достатніх доказів демпінгу, шкоди і причинно-наслідкового зв'язку між ними, як встановлено в частині 2, для обґрунтування доцільності такого розслідування.

7. При ухваленні рішення про ініціювання або утримання від ініціювання розслідування докази демпінгу і шкоди розглядаються одночасно. Скарга відхиляється, якщо для обґрунтування провадження відсутні достатні докази демпінгу або шкоди.

Провадження не ініціюються проти країн, імпорт з яких становить менше 1% частки ринку, за винятком випадків, коли сукупно на ці країни припадає 3% і більше споживання Співтовариства.

8. Скарга може відкликатися до ініціювання розслідування, і в цьому випадку вона вважається не поданою.

9. Якщо після консультацій стає очевидним, що наявні достатні докази для обґрунтування ініціювання провадження, Комісія ініціює його протягом 45 днів з дати подачі скарги і публікує повідомлення в Офіційному віснику Європейського Союзу. Якщо представлених доказів недостатньо, то після консультації скаржник інформується про це протягом 45 днів з дати подання скарги до Комісії.

10. Повідомлення про ініціювання провадження сповіщає про ініціювання розслідування, вказує відповідні продукт і країни, надає короткий виклад отриманої інформації і вказує, що вся відповідна інформація повинна направлятися до Комісії; воно встановлює строки, впродовж яких заінтересовані сторони можуть заявити про себе, надати свої думки в письмовому виді та подати інформацію, якщо такі думки і інформація повинні бути взяті до уваги в ході розслідування; воно також встановлює строки, впродовж яких заінтересовані сторони можуть подати запит про їх заслуховування в Комісії у відповідності з частиною 5 статті 6.

11. Комісія сповіщає відповідних експортерів, імпортерів та об'єднання, що представляють імпортерів або експортерів, щодо яких Комісії відомо про їх заінтересованість, а також представників країни, що експортує, і скаржників, про ініціювання провадження, та, за належної уваги до захисту конфіденційної інформації, надає повний текст письмової скарги, отриманої відповідно до частини 1, відомим експортерам і органам влади країни, що експортує, і за запитом, відкриває до неї доступ для інших заінтересованих сторін, залучених до розслідування. Якщо кількість залучених експортерів є особливо великою, повний текст письмової скарги може натомість направлятися тільки органам влади країни, що експортує, або відповідним торговельним асоціаціям.

12. Антидемпінгове розслідування не перешкоджає процедурі митного оформлення.

<< | >>
Законодавчий акт: Регламент Ради (ЄС) N 1225/2009 "Про захист від демпінгового імпорту з країн, які не є членами Європейського Співтовариства" від 30 листопада 2009 року " (кодифікована версія)"РАДА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ,. Європейське співтовариство. 2009

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 5