Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 6

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Ця Директива призначена для розгляду Державами-Членами ЄС.

Підготовлена в Брюсселі 23 березня 1994 року.

Призначена для

Президента Європейського Парламенту Е.

Клепша та Президента Ради Європи Т. Пангалоса

Додаток

Зміни, що внесені до додатків до Директиви 70/220/ЄЕС ( 994_294 ), зміненою згідно з Директивою 93/59/ЄЕС

Додаток I

1. Пункт 3.1 формулюється таким чином:

1.1. Заявка на типовий зразок певного виду транспортного засобу, згідно зі Статтею 3 Директиви 70/156/ЄЕС, стосовно викидів з його вихлопної труби, виділення парів пального та надійності пристроїв захисту проти забруднень подається виробником транспортного засобу.

2. Пункт 4 формулюється таким чином:

4. Надання дозволу на затвердження типового зразка ЄС.

4.1. У випадку дотримання відповідних вимог надання дозволу на затвердження типового зразка ЄЕС повинно здійснюватися згідно зі Статтею 4(3) Директиви 70/156/ЄЕС.

4.2. Зразок свідоцтва про затвердження типового зразка ЄС надається в Додатку IX.

3. Пункт 5.3.1.4. Заголовки колонок та перший рядок таблиці, що відноситься до транспортних засобів категорії M, замінений на таке:

МІСЦЕ ТАБЛИЦІ

3. Пункт 7 формулюється таким чином:

7. Відповідність виробництва.

7.1. Заходи, націлені на забезпечення відповідності виробництва, повинні уживатися згідно з положеннями Статті 10 Директиви 70/156/ЄЕС. Відповідність виробництва повинна перевірятися, беручи за основу опис, наданий в свідоцтві про затвердження типового зразка та викладений в Додатку IX до цієї Директиви.

Якщо уповноважений орган не задоволений порядком проведення аудиторської перевірки виробника, тоді пункти 2.4.2 та 2.4.3 Додатка X до Директиви 70/156/ЄЕС залишаються чинними.

7.1.1. Якщо необхідно провести тест типу I, а затверджений типовий зразок транспортного засобу має один або кілька варіантів, тест буде проводитися з транспортним(и) засобом(ами), описаним(и) в оригінальному технічному файлі.

7.1.1.1. Перевірка відповідності транспортного засобу, який випробовуватиметься тестом типу I. Після вибору, зробленого уповноваженим органом, виробник не повинен здійснювати ніяке регулювання вибраного транспортного засобу.

7.1.1.1.1. Три види транспортного засобу вибираються навмання у послідовному порядку та випробовуються як це описано в Пункті 5.3.1 цього Додатка. Показники зносу використовуються таким же чином. Граничні рівні надаються в Пункті 5.3.1.4 цього Додатка.

7.1.1.1.2. Якщо уповноважений орган є задоволений стандартним відхиленням, що спостерігається у виробництві та надається виробником у відповідності з Додатком X до Директиви 70/156/ЄЕС, тести проводяться згідно з Доповненням 1 до цього Додатка.

7.1.1.1.3. Виробництво партії товару вважається відповідним чи не відповідним на основі вибіркового контролю транспортних засобів, як тільки виноситься рішення про успішне складання тесту стосовно всіх забруднень або про нескладання тесту стосовно одного забруднювача за критеріями тестування, які застосовуються у відповідному доповненні. Коли винесено рішення про складання тесту по відношенню до одного забруднювача, це рішення не буде змінюватися в результаті будь-яких додаткових тестів, які здійснювалися з метою отримання рішення стосовно інших забруднювачів. Якщо рішення про складання тесту щодо всіх забруднювачів та рішення про нескладання тесту щодо одного забруднювача не винесено, тоді випробовується інший транспортний засіб (дивися Мал.

I/7).

7.1.1.2 Незважаючи на вимоги Пункту 3.1.1 Додатка III, тести будуть проводитися з транспортними засобами, які тільки-но зійшли з промислової лінії.

7.1.1.2.1. Проте, на прохання виробника, тести можуть проводитися з транспортними засобами, які вже пройшли:

- максимум 3000 км, для автомобілів, обладнаних двигунами з нагнітаючим запалюванням,

- максимум 15000 км для транспортних засобів, обладнаних двигунами з компресійним запалюванням.

В обох випадках процедура обкатки буде здійснюватися виробником, який не повинен здійснювати ніяке регулювання цих автомобілів.

ГРАФІЧНЕ ЗОБРАЖЕННЯ

Випробовування трьох видів транспортних засобів. Комп'ютерна обробка статистичних даних тесту.

Чи згодна тестова статистика з критеріями, за якими партія товару не проходить тест стосовно по меншій мірі одного забруднювача, згідно з відповідним Додатком? - ТАК. За якими партія товару відхилена? - НІ НІ.

Чи згодна тестова статистика з критеріями, за якими партія товару проходить тест стосовно по меншій мірі одного забруднювача, згідно з відповідним Додатком? - ТАК.

Прийнято рішення про проходження тесту стосовно одного або більше забруднювачів. Чи стосується це рішення всіх забруднювачів? - ТАК. Чи стосується воно вже прийнятої партії автомобілів? - НІ. Результати тестування додаткових транспортних засобів надані на Мал. I.7

КІНЕЦЬ ГРАФІЧНОГО ЗОБРАЖЕННЯ

7.1.1.2.2. Якщо виробник бажає здійснити обкатку автомобілів, ("x" км, де x = 3000 км для транспортних засобів, обладнаних двигуном з нагнітаючим запалюванням, та x = 15000 км для двигунів з компресійним запалюванням), то ця процедура буде такою:

- викиди забруднень (тип I) будуть вимірюватися при нулі та при "x" км для першого транспортного засобу, який підлягає тестуванню,

- коефіцієнт збільшення викидів між нулем та "x" км буде вираховуватися для кожного забруднювача:

Викиди за "x" км.

Викиди при нульовому пробігу.

В цьому випадку коефіцієнт може бути меншим за 1,

- інші транспортні засоби не будуть підлягати обкатці, але їх викиди при нульовому пробігу будуть помножуватися на коефіцієнт збільшення.

В цьому випадку повинні розглядатися такі величини:

- величини при нульовому пробігу для першого виду транспортного засобу,

- величини при нульовому пробігу, помножені на коефіцієнт збільшення.

7.1.1.2.3. Всі ці тести можуть проводитися з промисловим пальним.

Проте, на прохання виробника, може використовуватися еталонне пальне, описане в Додатку VIII.

7.1.2. Якщо проводиться тест типу III, то він повинен стосуватися всіх транспортних засобів, відібраних для тесту на COP1 типу I (7.1.1.1.1). Необхідно дотримуватися умов, викладених в пункті 5.3.3.2.

7.1.3. Тест типу IV повинен проводитися у відповідності з Пунктом 7 Додатка VI.

_______________ 1 COP - (ВОЗ) - забруднень вуглеводами та окислами

Доповнення 1

1. В цьому Доповненні описується процедура перевірки відповідності виробництва при проведенні тесту типу I, коли відхилення від виробничого стандарту виробника є задовільним.

2. При мінімальному об'ємі вибірки, рівному 3, процедура відбору зразків влаштовується таким чином, що вірогідність пройти тест для партії з виробничим дефектом 40% становить 0,95 (ризик виробника = 5%), тоді як вірогідність бути прийнятою для партії з 65% виробничого дефекту становить 0,1 (ризик споживача = 10%).

3. По відношенню до кожного із забруднювачів, зазначених в Пункті 5.3.1.4 Додатка I, застосовується така процедура (дивися Мал. I.7).

Приймаємо, що:

Li = натуральний логарифм граничного рівня забруднень,

xi = натуральний логарифм вимірювання і-th зразка транспортного засобу,

s = оцінка відхилення від виробничого стандарту (після отримання натурального логарифма вимірювань),

n = поточний номер зразка.

4. Підрахуйте дані тестової статистики для зразка, які визначають кількість стандартних відхилень від граничної величини, та які визначаються як:

1 sn Oi = (L - xi)5.

Тоді:

- якщо тестова статистика вища ніж кількість рішень про проходження тесту для об'єму вибірки, наданому в Таблиці (I.1.5), то тест на забруднювач вважається складеним,

- якщо тестова статистика вища ніж кількість рішень про нескладання тесту для об'єму вибірки, наданому в Таблиці (I.1.5), то тест на забруднювач вважається нескладеним; в протилежному випадку випробовується додатковий зразок транспортного засобу, згідно з Пунктом 7.1.1.1 Додатка I, та повторно робиться калькуляція щодо зразка з об'ємом вибірки, який є більшим на одну одиницю вимірювання.

МІСЦЕ ТАБЛИЦІ

Доповнення 2

1. В цьому Доповненні описується процедура перевірки вимог до відповідності виробництва при проведенні тесту типу I, коли виробник вважає відхилення від виробничого стандарту незадовільним або таким, що не відповідає вимогам.

2. При мінімальному об'ємі вибірки, рівному 3, процедура відбору зразків організовується таким чином, що вірогідність пройти тест для партії з виробничим дефектом 40% становить 0,95 (ризик виробника = 5%), тоді як вірогідність бути прийнятою для партії з 65% виробничого дефекту становить 0,1 (ризик споживача = 10%).

3. Дані про рівень забруднень, що надаються в Пункті 5.3.1.4 Додатка I, вважаються типово розміщеним логарифмом та повинні спочатку трансформуватися шляхом отримання натуральних логарифмів. Припустимо, що "m0" та "m" означають, відповідно, мінімальний та максимальний об'єм вибірки (m0 = 3, а m = 32), також припустимо, що "n" означає поточний номер зразка.

4. Якщо натуральні логарифми вимірів в ряді є x1, x2, ..., xj та L є натуральним логарифмом граничного рівня забруднень, тоді визначаємо, що:

dj = xj - L d-n = 1n nOj = 1 djv2n = 1nnOj = 1(dj - dn)2 5.

В Таблиці I.2.5 відображені рівні забруднень, при яких тест вважається складеним (An), і ті, при яких тест вважається нескладеним (Bn), в порівнянні з номером зразка. Тестова статистика представляє собою співвідношення "d-n/vn" та має використовуватися для визначення, чи пройшла партія товару тест на забруднення, таким чином:

- пройшла, якщо d-n/vn = An,

- не пройшла, якщо d-n/vn = Bn,

- якщо An <= d-n/vn >= Bn, беремо інший вимір.

5. Примітки.

Далі надані рекурсивні формули можуть використовуватися для вирахування послідовних величин тестової статистики: d-n = (1 - 1n) d-n-1 + 1n dnv2n = (1 - 1n)v2n - 1 + (d-n - dn)2n - 1

(n = 2, 3, ....; d-1 = d1; v1 = 0)

МІСЦЕ ТАБЛИЦІ

Офіційний журнал L 100, 19/04/1994, p. 0042-0052

<< | >>
Законодавчий акт: Директива Парламенту та Ради Європи 94/12/ЄС яка стосується заходів, що уживаються для запобігання забрудненню повітря вихлопами автотранспортних засобів, та яка вносить зміни до Директиви 70/220/ЄЕС від 23 березня 1994 року "ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТ ТА РАДА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ,"Зважаючи на Угоду, укладену Європейською Співдружністю ( 994_017 ) та, зокрема, на її Статтю 100a,. Європейський Союз. 1994

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 6