Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 8

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Країни - члени Співтовариства повинні інформувати Європейську Комісію про будь-які труднощі загального характеру, з якими стикаються, де юре або де факто, організації в отриманні допуску або здійсненні діяльності з пошуку, розвідування та видобутку в третіх країнах, про які їм стало відомо.

Країни - члени Співтовариства та Комісія повинні забезпечити захист конфіденційності комерційної інформації.

2. Комісія зобов'язується надати звіт Європейському парламенту та Раді Європейського Союзу до 31 грудня 1994 р., а також на регулярній основі в майбутньому, про становище організацій в третіх країнах та про стан будь-яких переговорів, розпочатих у відповідності до пункту 3 з тими країнами або в рамках міжнародних організацій.

3. У випадку, якщо Комісія встановить зі звітів, передбачених пунктом 2, або на основі інформації іншого походження, що третя країна не забезпечує організаціям Співтовариства в частині допуску або здійснення діяльності, передбаченої пунктом 1, режиму, аналогічного тому режиму, який Співтовариство забезпечує для організацій цієї країни, Комісія повинна подати Співтовариству пропозиції на отримання відповідного доручення для проведення переговорів з метою забезпечення аналогічних конкурентних можливостей для організацій Співтовариства. Рада повинна прийняти відповідне рішення кваліфікованою більшістю.

4. При виникненні обставин, передбачених пунктом 3, Комісія може в будь-який час звернутися до Ради ЄС з пропозицією дозволити одній або кільком країнам - членам Співтовариства відмовити у наданні дозволу організації, яка фактично контролюється відповідною третьою країною та/або громадянами цієї третьої країни.

Комісія може висунути таку пропозицію з своєї власної ініціативи або на прохання країни - члена Співтовариства.

Рада ЄС повинна якнайскоріше прийняти рішення кваліфікованою більшістю голосів.

5. Заходи, що приймаються на виконання положень даної статті, не відміняють зобов'язань Співтовариства в рамках будь-яких міжнародних угод, що регулюють допуск та здійснення діяльності з пошуку, розвідування та видобутку вуглеводнів.

<< | >>
Законодавчий акт: Директива 94/22/ЄС Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу ""Про умови надання та використання дозволів на пошук, розвідування та видобуток вуглеводнів"" від 30 травня 1994 року. Європейський Союз. 1994

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 8