Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 9

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Статтю 206 змінити таким чином:

"Спільнота може укладати з однією чи кількома державами чи міжнародними організаціями угоди про асоціацію, що містять взаємні права та зобов'язання, спільні дії та спеціальні процедури.

Ці угоди належить укладати одностайно Раді Міністрів після консультацій з Європейським Парламентом.

Якщо такі угоди потребують внесення змін до цього Договору, їх належить попередньо ухвалити за процедурою, закладеною в статті IV-7 Договору про запровадження Конституції для Європи".

ДЕКЛАРАЦІЯ, ДОЛУЧЕНА ДО ПРОТОКОЛУ ПРО ПРЕДСТАВНИЦТВО ГРОМАДЯН У ЄВРОПЕЙСЬКОМУ ПАРЛАМЕНТІ ТА ЗВАЖУВАННЯ ГОЛОСІВ У ЄВРОПЕЙСЬКІЙ РАДІ ТА РАДІ МІНІСТРІВ

Спільна позиція, що її займатимуть держави-члени Європейського Союзу на конференціях про приєднання Румунії та/чи Болгарії, щодо розподілу місць у Європейському Парламенті та щодо зважування голосів у Європейській Раді та Раді Міністрів, є такою.

Якщо приєднання до Європейського Союзу Румунії та/чи Болгарії відбудеться раніше, ніж набере чинності рішення Європейської Ради, обумовлене в частині другій статті I-19 Конституції, кількість їхніх представників, обраних до Європейського Парламенту, належить рахувати на підставі чисел 33 та 17, відповідно, з поправками згідно з тією самою формулою, що визначає кількість представників кожної держави-члена в Європейському Парламенті, як вказано в Протоколі про представництво громадян у Європейському Парламенті та зважування голосів у Європейській Раді та Раді Міністрів.

Договір про приєднання до Європейського Союзу може, як відступ від частини другої статті I-19 Конституції, обумовити на решту періоду скликання 2004 - 2009, що кількість членів Європейського Парламенту може тимчасово перевищувати 736.

Без порушення частини другої статті I-24 Конституції, зважування голосів Румунії та Болгарії в Європейській Раді та Раді Міністрів до 1 листопада 2009 року надає їм, відповідно, 14 та 10 голосів. Під час кожного приєднання Раді Міністрів належить вирішити, яким має бути поріг, зазначений у Протоколі про представництво громадян у Європейському Парламенті та зважування голосів у Європейській Раді та Раді Міністрів.

ДЕКЛАРАЦІЯ ПРО СТВОРЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СЛУЖБИ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ

Щоб допомагати майбутньому Міністрові закордонних справ Союзу, що цю посаду впроваджено в статті I-27 Конституції, виконувати його обов'язки, Конвент визнає за потрібне, щоб Рада Міністрів та Комісія, без порушення прав Європейського Парламенту, узгодили заснування підпорядкованої Міністрові одної спільної служби (Європейської служби закордонних справ), що до неї належить увійти службовцям дотичних служб Загального секретаріату Ради Міністрів та Комісії та персоналові, що його делегують держави-члени.

Персонал делегацій Союзу, як визначено в статті III-230, належить забезпечувати із працівників цієї спільної служби.

Конвент вважає, що положення, потрібні, щоб заснувати спільну службу, належить ухвалити протягом першого року після набрання чинності Договору про запровадження Конституції для Європи.

ДЕКЛАРАЦІЯ ЗАВЕРШАЛЬНОГО АКТА ПРО ПІДПИСАННЯ ДОГОВОРУ ПРО ЗАПРОВАДЖЕННЯ КОНСТИТУЦІЇ

Якщо протягом двох років після підписання Договору про запровадження Конституції чотири п'ятих держав-членів ратифікують його, тоді як одна чи кілька держав-членів матимуть проблеми з ратифікацією, справу належить передати Європейській Раді.

Конституційні акти Європейського Союзу .Частина I/ Упорядник Г.Друзенко,за загальною редакцією Т.Качки.-К.: Видавництво " Юстініан", 2005 р.-512с.

<< |
Законодавчий акт: Договір про запровадження Конституції для Європи ( проект ) (2003/C169/01) " УХВАЛИВ консенсусом Європейський Конвент 13 червня та 10 липня 2003 року" Подано Голові Європейської Ради в Римі 18 липня 2003 року. Європейський Союз. 2003

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 9