Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття III-130

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Європейські закони чи європейські рамкові закони визначають, яких заходів треба вжити, щоб досягти мети, зазначеної в статті III-129. Їх належить ухвалювати після консультацій з Комітетом регіонів та Економіко-соціальним комітетом.

2.

Як відступ від частини першої, без порушення статті III-65, Рада Міністрів одностайно ухвалює європейські закони чи європейські рамкові закони, що запроваджують:

(a) заходи безпосередньо фіскального характеру;

(b) заходи щодо:

(i) міського та сільського планування;

(ii) кількісного регулювання водних ресурсів чи впливу, прямого чи непрямого, на доступність цих ресурсів;

(iii) використання земельних ресурсів, за винятком організації збирання та утилізації відходів;

(c) заходи, що суттєво впливають на вибір між різними джерелами енергії та на загальну структуру енергетичного забезпечення держави-члена.

Рада Міністрів може одностайно ухвалити європейське рішення, що дозволяє застосовувати звичайну законодавчу процедуру в випадках, зазначених в абзаці першому цієї частини.

У будь-якому разі Раді Міністрів належить діяти після консультацій з Європейським Парламентом, Комітетом регіонів та Економіко-соціальним комітетом.

3. Європейські закони вводять в дію загальні програми дій, що формулюють пріоритетні цілі, яких треба досягти. Такі закони належить ухвалювати після консультацій з Комітетом регіонів та Економіко-соціальним комітетом.

Заходи, потрібні, щоб виконати ці програми, належить ухвалювати згідно з частиною першою чи частиною другою, відповідно до конкретного випадку.

4. Без порушення окремих заходів, що їх ухвалив Союз, держави-члени фінансують та виконують політику у сфері довкілля.

5. Без порушення принципу "забруднювач повинен платити", заходи, що їх ужито на підставі частини першої, якщо вони потребують витрат, непропорційно високих порівняно з можливостями органів влади держави-члена, належить у доцільній формі обумовлювати:

(a) тимчасовими відступами від загального правила, та/чи

(b) фінансовою підтримкою Фонду гуртування.

<< | >>
Законодавчий акт: Договір про запровадження Конституції для Європи ( проект ) (2003/C169/01) " УХВАЛИВ консенсусом Європейський Конвент 13 червня та 10 липня 2003 року" Подано Голові Європейської Ради в Римі 18 липня 2003 року. Європейський Союз. 2003

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття III-130