Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття III-158

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Союз є простором свободи, безпеки та справедливості, де шановано засадничі права та враховувано різні правові традиції та правові системи держав-членів.

2.

Він забезпечує відсутність контролю осіб на внутрішніх кордонах та формує спільну політику притулку, імміграції та контролю на зовнішніх кордонах на грунті солідарності держав-членів та справедливого ставлення до громадян третіх країн. На цілі цього Підрозділу осіб без громадянства належить трактувати як громадян третіх країн.

3. Союз докладає зусиль, щоб забезпечити високий рівень безпеки через заходи з запобігання та боротьби проти злочинності, расизму та ксенофобії, та заходи з координування та співпраці органів поліції, правосуддя та інших компетентних органів, а також через взаємне визнання судових рішень у кримінальних справах та, в разі потреби, зближення норм кримінального права.

4. Союз полегшує доступ до правосуддя, зокрема через принцип взаємного визнання судових та позасудових рішень у цивільних справах.

<< | >>
Законодавчий акт: Договір про запровадження Конституції для Європи ( проект ) (2003/C169/01) " УХВАЛИВ консенсусом Європейський Конвент 13 червня та 10 липня 2003 року" Подано Голові Європейської Ради в Римі 18 липня 2003 року. Європейський Союз. 2003

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття III-158