Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття III-175

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Щоб боротися проти серйозної злочинності транскордонного характеру, а також проти злочинів, що завдають шкоди інтересам Союзу, Рада Міністрів європейським законом може створити Європейську прокуратуру при Євроюсті.

Раді Міністрів належить діяти одностайно, після отримання згоди Європейського Парламенту.

2. Європейська Прокуратура, у належних випадках разом із Європолом, має обов'язок розслідувати серйозні злочини, що впливають на більш ніж одну державу-члена, та злочини проти фінансових інтересів Союзу, а також переслідувати та притягати до суду виконавців та спільників, як це визначено європейським законом, обумовленим у частині першій. Вона виконує щодо таких злочинів функції звинувачення в компетентних судах держав-членів.

3. Європейський закон, зазначений у частині першій, визначає загальні положення про Європейську Прокуратуру, умови виконання її функцій, процесуальні правила стосовно її діяльності, а також правила щодо прийнятності доказів та правила судового контролю процесуальних заходів, ужитих під час виконання її функцій.

СЕКЦІЯ 5

Поліційна співпраця

<< | >>
Законодавчий акт: Договір про запровадження Конституції для Європи ( проект ) (2003/C169/01) " УХВАЛИВ консенсусом Європейський Конвент 13 червня та 10 липня 2003 року" Подано Голові Європейської Ради в Римі 18 липня 2003 року. Європейський Союз. 2003

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття III-175