Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття III-214

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Ближча співпраця в питаннях взаємної оборони, обумовлена в частині сьомій статті I-40, є відкритою всім державам-членам Союзу. Перелік держав-членів, що беруть участь у ближчій співпраці, подано в декларації [назва].

Якщо держава-член виявить намір взяти участь у такій співпраці пізніше і, отже, прийме на себе всі обов'язки, що їх ця співпраця накладає, їй належить повідомити Європейську Раду про свій намір та підписати цю декларацію.

2. Держава-член, що є учасницею такої співпраці, зазнавши збройної агресії на своїй території, повідомляє інші держави-учасниці про ситуацію й може звернутися до них по допомогу й підтримку. Державам-членам, що є учасницями співпраці, належить зустрічатися на міністерському рівні з участю своїх представників у Політико-безпековому комітеті та Військовому комітеті.

3. Раду Безпеки Організації Об'єднаних Націй належить негайно поінформувати про будь-яку збройну агресію та заходи, що їх вжито у відповідь.

<< | >>
Законодавчий акт: Договір про запровадження Конституції для Європи ( проект ) (2003/C169/01) " УХВАЛИВ консенсусом Європейський Конвент 13 червня та 10 липня 2003 року" Подано Голові Європейської Ради в Римі 18 липня 2003 року. Європейський Союз. 2003

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття III-214