Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття III-270

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Суд переглядає правомірність європейських законів та європейських рамкових законів, актів Ради Міністрів, Комісії та Європейського Центрального Банку, за винятком рекомендацій та висновків, а також актів Європейського Парламенту, спрямованих спричинити правові наслідки для третіх сторін.

Він також переглядає правомірність актів органів чи агенцій Союзу, спрямованих спричинити правові наслідки для третіх сторін.

2. На ці цілі він має юрисдикцію щодо позовів держав-членів, Європейського Парламенту, Ради Міністрів чи Комісії про брак компетентності, порушення суттєвої процесуальної вимоги, порушення Конституції чи будь-якої норми права, пов'язаного з її застосуванням, чи зловживання повноваженнями.

3. Суд, за тих самих умов, має юрисдикцію щодо позовів Рахункової палати, Європейського Центрального Банку та Комітету регіонів, спрямованих на захист їхніх прерогатив.

4. Будь-яка фізична чи юридична особа може, за тих самих умов, порушити провадження проти актів, адресованих цій особі чи таких, що стосуються її безпосередньо та особисто, а також проти регуляторного акта, що стосується її безпосередньо та не потребує виконавчих заходів.

5. Акти про створення органів та агенцій Союзу можуть закладати окремі умови та правила стосовно позовів фізичних чи юридичних осіб проти актів цих органів та агенцій, спрямованих спричинити правові наслідки.

6. Провадження, обумовлені в цій статті, належить порушувати, залежно від випадку, протягом двох місяців від дня оприлюднення акта чи його сповіщення позивачеві, чи, за браком цього, від дня, коли позивач дізнався про нього.

<< | >>
Законодавчий акт: Договір про запровадження Конституції для Європи ( проект ) (2003/C169/01) " УХВАЛИВ консенсусом Європейський Конвент 13 червня та 10 липня 2003 року" Подано Голові Європейської Ради в Римі 18 липня 2003 року. Європейський Союз. 2003

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття III-270