Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття III-291

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Членів Рахункової палати належить добирати з осіб, що належать чи належали до зовнішньоаудитових органів у своїх країнах, чи що мають спеціальну кваліфікацію до таких посад.

Їхня незалежність повинна бути поза сумнівом.

2. Членів Рахункової палати належить призначати на строк шість років. Їх можна перепризначати. Рада Міністрів ухвалює європейське рішення, що визначає особовий склад членів, сформований згідно з пропозиціями кожної держави-члена. Раді належить діяти після консультацій з Європейським Парламентом.

Члени Рахункової палати обирають зі свого складу Голову на строк три роки. Його можна переобирати.

3. Заради загальних інтересів Союзу, члени Рахункової палати повинні бути цілком незалежними у виконанні своїх обов'язків.

Під час виконання своїх обов'язків вони не можуть звертатися по чи виконувати вказівки будь-якого уряду чи інших органів. Їм належить утримуватися від будь-яких дій, несумісних з їхніми обов'язками.

4. Член Рахункової палати під час перебування на посаді не може обіймати будь-яку іншу посаду, оплачувану чи неоплачувану. Починаючи роботу на цій посаді, він урочисто бере зобов'язання під час виконання та після закінчення строку своїх повноважень шанувати обов'язки, що випливають із посади, зокрема обов'язок поводитися чесно та розважливо щодо згоди на певні призначення чи пільги після закінчення строку своїх повноважень.

5. Крім звичайної заміни чи смерті, виконання обов'язків члена Рахункової палати належить припинити, коли він подає у відставку чи коли його звільняють за рішенням Суду згідно з частиною шостою.

На посаду, що внаслідок цього є вакантною, належить призначити наступника на період до закінчення строку перебування на посаді.

Окрім випадків звільнення з посади, членам Рахункової палати належить виконувати свої обов'язки доти, доки їх замінять.

6. Члена Рахункової палати може бути звільнено з посади, позбавлено права на пенсію чи інші аналогічні пільги лише якщо Суд, на подання Рахункової палати, встановить, що він уже не задовольняє потрібні вимоги чи не виконує зобов'язань, що випливають з його посади.

СЕКЦІЯ 2

Дорадчі органи Союзу

Підсекція 1

Комітет регіонів

<< | >>
Законодавчий акт: Договір про запровадження Конституції для Європи ( проект ) (2003/C169/01) " УХВАЛИВ консенсусом Європейський Конвент 13 червня та 10 липня 2003 року" Подано Голові Європейської Ради в Римі 18 липня 2003 року. Європейський Союз. 2003

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття III-291