Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття III-302

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

1. Коли, згідно з Конституцією, європейські закони чи європейські рамкові закони належить ухвалювати за звичайною законодавчою процедурою, належить застосовувати наведені нижче положення.

2.

Комісія подає пропозицію Європейському Парламентові та Раді Міністрів.

Перше читання

3. Європейський Парламент ухвалює свою позицію в першому читанні й повідомляє про неї Раду Міністрів.

4. Якщо Рада Міністрів схвалює позиції Європейського Парламенту, запропонований акт ухвалено.

5. Якщо Рада Міністрів не схвалює позицію Європейського Парламенту, вона ухвалює свою позицію в першому читанні й повідомляє про неї Європейський Парламент.

6. Рада Міністрів інформує Європейський Парламент у повному обсязі про причини, що спонукали її ухвалити свою позицію в першому читанні. Комісія в повному обсязі інформує Європейський Парламент про свою позицію.

Друге читання

7. Якщо протягом трьох місяців після цього повідомлення Європейський Парламент:

(a) схвалює позицію Ради Міністрів у першому читанні чи не приймає рішення, запропонований акт належить вважати ухваленим;

(b) відхиляє позицію Ради Міністрів у першому читанні більшістю членів свого складу, запропонований акт належить вважати неухваленим;

(c) пропонує внести поправки до позиції Ради Міністрів у першому читанні більшістю членів свого складу, текст з такими поправками належить передати Раді Міністрів та Комісії, що видає висновок щодо цих поправок.

8. Якщо, протягом трьох місяців, після отримання поправок Європейського Парламенту, Рада Міністрів кваліфікованою більшістю:

(a) затверджує всі ці поправки, цей акт належить вважати ухваленим;

(b) не затверджує всіх поправок, Голові Ради Міністрів, у згоді з Головою Європейського Парламенту належить протягом шести тижнів скликати узгоджувальний комітет.

9.

Раді Міністрів належить діяти одностайно щодо поправок, щодо яких Комісія видала негативний висновок.

Узгодження

10. Завданням узгоджувального комітету, до складу якого входять члени Ради Міністрів чи їхні представники та така сама кількість членів, що представляють Європейський Парламент, є, кваліфікованою більшістю членів Ради Міністрів чи їхніх представників та більшістю членів, що представляють Європейський Парламент, протягом шести тижнів від дня скликання досягти згоди щодо спільного тексту на підставі позицій Парламенту та Ради Міністрів у другому читанні.

11. Комісія бере участь у роботі узгоджувального комітету та висуває всі потрібні ініціативи, щоб зблизити позиції Європейського Парламенту та Ради Міністрів.

12. Якщо протягом шести тижнів від дня скликання узгоджувальний комітет не затверджує спільного проекту, запропонований акт належить вважати неухваленим.

Третє читання

13. Якщо протягом цього періоду узгоджувальний комітет схвалює спільний текст. Європейський Парламент та Рада Міністрів мають шість тижнів від цієї дати, щоб ухвалити цей акт згідно зі спільним текстом, відповідно, більшістю поданих голосів та кваліфікованою більшістю. Якщо цього не зроблено, запропонований акт належить вважати неухваленим.

14. Тримісячний та шеститижневий строки, зазначені в цій статті, з ініціативи Європейського Парламенту чи Ради Міністрів належить продовжувати щонайбільше на один місяць чи два тижні, відповідно.

Спеціальні положення

15. Якщо, в окремо обумовлених у Конституції випадках, закон чи рамковий закон належить ухвалювати за звичайною законодавчою процедурою з ініціативи групи держав-членів, за рекомендацією Європейського Центрального Банку чи на вимогу Суду чи Європейського інвестиційного банку, частину другу, останнє речення частини шостої та частину дев'яту застосовувати не належить.

Європейський Парламент та Рада Міністрів передають запропонований акт Комісії з зазначенням своїх позицій в першому та другому читаннях.

Європейський Парламент чи Рада Міністрів можуть протягом усієї процедури надіслати запит щодо висновку Комісії. Комісія може також видати висновок із власної ініціативи. Вона може, якщо вважає за потрібне, брати участь в узгоджувальному комітеті згідно з умовами, закладеними в частині одинадцятій.

<< | >>
Законодавчий акт: Договір про запровадження Конституції для Європи ( проект ) (2003/C169/01) " УХВАЛИВ консенсусом Європейський Конвент 13 червня та 10 липня 2003 року" Подано Голові Європейської Ради в Римі 18 липня 2003 року. Європейський Союз. 2003

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття III-302