Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття III-310

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

Європейські закони визначають щорічний бюджет Союзу згідно з наведеними нижче положеннями, а саме:

1. Кожна інституція до 1 липня складає кошторис своїх видатків.

Комісія консолідує ці кошториси у проекті бюджету. Вона додає висновок, що може містити відмінні кошториси.

Проект бюджету містить кошторис прибутків та кошторис видатків.

Комісія може вносити зміни до проекту бюджету під час процедури, поки не скликано узгоджувальний комітет, зазначений в частині п'ятій.

2. Комісія подає проект бюджету до Європейського Парламенту та Ради Міністрів не пізніше 1 вересня року, що передує тому, в якому належить виконувати бюджет.

3. Рада Міністрів ухвалює свою позицію щодо проекту бюджету й передає Європейському Парламентові не пізніше 1 жовтня року, що передує тому, в якому належить виконувати бюджет. Рада Міністрів у повному обсязі інформує Європейський Парламент про причини, що спонукали її ухвалити свою позицію.

4. Якщо протягом сорока двох днів після такого повідомлення Європейський Парламент:

(a) схвалює позицію Ради Міністрів чи не приймає рішення, європейський закон про бюджет належить вважати ухваленим;

(b) пропонує внести зміни до позиції Ради Міністрів більшістю членів свого складу, змінений текст належить передати Раді Міністрів та Комісії. Голова Європейського Парламенту, у згоді з Головою Ради Міністрів, негайно скликає узгоджувальний комітет.

Якщо протягом десяти днів Рада Міністрів повідомляє Європейський Парламент, що всі зміни схвалено, узгоджувальний комітет не збирається.

5. Завданням узгоджувального комітету, до складу якого входять члени Ради Міністрів чи їхні представники та така сама кількість членів, що представляють Європейський Парламент, є протягом двадцяти одного дня від дня скликання досягти згоди щодо спільного тексту на підставі позицій Європейського Парламенту та Ради Міністрів, кваліфікованою більшістю членів Ради Міністрів чи їхніх представників, та більшістю членів, що представляють Європейський Парламент.

6. Комісія бере участь у роботі узгоджувального комітету та висуває всі потрібні ініціативи, щоб зблизити позиції Європейського Парламенту та Ради Міністрів.

7.

Якщо протягом двадцяти одного дня, як зазначено в частині п'ятій, узгоджувальний комітет схвалює спільний текст, Європейський Парламент та Рада Міністрів мають чотирнадцять днів від цієї дати, щоб ухвалити спільний текст, відповідно, більшістю поданих голосів та кваліфікованою більшістю.

8. Якщо протягом двадцяти одного дня, як зазначено в частині п'ятій, узгоджувальний комітет не схвалює спільного тексту, чи якщо Рада Міністрів відхиляє спільний текст, Парламент може підтвердити свої зміни протягом чотирнадцяти днів більшістю голосів членів складу й трьома п'ятими поданих голосів. У разі, коли Парламент не підтверджує зміни, позицію Ради Міністрів щодо статті бюджету, що є предметом цієї зміни, належить вважати ухваленою.

Проте якщо Парламент відхиляє спільний текст більшістю голосів членів складу та трьома п'ятими поданих голосів, він може вимагати подати новий проект бюджету.

9. Коли процедуру, обумовлену в цій статті, завершено, Голова Європейського Парламенту оголошує європейський закон про бюджет остаточно ухваленим.

<< | >>
Законодавчий акт: Договір про запровадження Конституції для Європи ( проект ) (2003/C169/01) " УХВАЛИВ консенсусом Європейський Конвент 13 червня та 10 липня 2003 року" Подано Голові Європейської Ради в Римі 18 липня 2003 року. Європейський Союз. 2003

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття III-310