Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 16 - Заходи контролю та перевірки, що проводяться Європейською Комісією, Європейським бюро по боротьбі з шахрайством (ОЛАФ), та Європейською рахунковою палатою

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

16.1 Бенефіціар повинен надавати сприяння та підтримку заходам контролю та перевірки, що проводяться Європейською Комісією, ОЛАФ та Європейською рахунковою палатою, на їхнє прохання.

Бенефіціар дає свою згоду на проведення Європейською Комісією, ОЛАФ та Європейською рахунковою палатою документарних перевірок і перевірок на місцях щодо використання коштів ЄС на заходи, передбачені цією Угодою про фінансування, проведення повної аудиторської перевірки, якщо необхідно, за допомогою підтверджуючих розрахункових документів і бухгалтерської звітності, будь-яких інших документів, пов'язаних з фінансуванням заходів протягом усього строку дії Угоди про фінансування та впродовж семи років після припинення її дії.

16.2 Бенефіціар також дає свою згоду на те, щоб ОЛАФ проводило перевірки на місцях і заходи контролю у відповідності до процедур, встановлених Європейським Союзом з метою захисту фінансових інтересів ЄС від шахрайства та інших правопорушень.

З цією метою, відповідно до Регламенту (ЄС, Євратом) № 2185/96 та Регламенту (ЄС, Євратом) № 883/2013, Бенефіціар зобов'язаний надавати доступ співробітникам Європейської Комісії, ОЛАФ та Європейської рахункової палати, а також їхнім уповноваженим агентам до об'єктів і приміщень, які є місцем реалізації заходів, що фінансуються у рамках цієї Угоди про фінансування, у тому числі до своїх комп'ютерних систем, до будь-яких документів і автоматизованих даних стосовно технічного та фінансового управління цими операціями, а також вживати усіх відповідних заходів для сприяння їхній роботі. Доступ уповноваженим агентам Європейської Комісії, ОЛАФ та Європейської рахункової палати надається на умовах дотримання суворої конфіденційності стосовно третіх осіб, без порушення зобов'язань, передбачених нормами публічного права, яких вони повинні дотримуватись.

Доступність до документів та їхнє розташування повинні дозволяти швидке ознайомлення з ними, причому Бенефіціар зобов'язаний повідомити Комісію, ОЛАФ та Європейську рахункову палату про точне місце зберігання зазначених документів.

16.3 Вищенаведені заходи перевірки та аудиту також повинні застосовуватись до підрядників, одержувачів грантів і субпідрядників, які отримують фінансування ЄС.

16.4 Про перевірки з виїздом на місця Бенефіціара повідомляють агенти, призначені Європейською Комісією, ОЛАФ чи Європейською рахунковою палатою.

<< | >>
Законодавчий акт: "УГОДА про фінансування Програми підтримки секторальної політики - Підтримка регіональної політики України (Контракт на реформу сектора)". Європейський Союз. 2014

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 16 - Заходи контролю та перевірки, що проводяться Європейською Комісією, Європейським бюро по боротьбі з шахрайством (ОЛАФ), та Європейською рахунковою палатою