Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

Стаття 2. Вибори і зв'язані з ними питання

Інформація актуальна на 20.09.2016
завантажити документ, актуальний на поточний час

- Рада

7 1. За винятком випадків, коли місця звільняються відповідно до умов, описаних в пп. 10-12 нижче, Члени Союзу, обрані до Ради, виконують свої обов'язки доти, поки не буде обраний новий склад Ради.

Вони можуть бути переобрані.

8 2. (1) Якщо в період між двома Повноважними конференціями місце в Раді стає вакантним, воно по праву переходить до Члена Союзу з того ж району, який одержав на попередніх виборах найбільшу кількість голосів, але не був обраний.

9 (2) Якщо з якої-небудь причини вакантне місце не може заповнитися відповідно до п. 8 вище, голова Ради має просити інших членів Союзу цього району виставити свої кандидатури протягом місяця після дати оголошення про це. В кінці цього періоду голова Ради просить Членів Союзу обрати нового Члена. Обрання здійснюється таємним голосуванням шляхом листування. Вимагається та ж більшість, що й зазначена вище. Новий Член зберігає свою посаду до обрання нової Ради наступною компетентною Повноважною конференцією.

10 3. Місце в Раді вважається вакантним:

11 a) якщо Член Ради не був представлений на двох послідовних звичайних сесіях Ради;

12 b) якщо Член Ради відмовляється від членства в Раді.

- Службовці, що обираються

13 1. Генеральний секретар, заступник Генерального секретаря і директора Бюро приступають до виконання своїх обов'язків у термін, встановлений Повноважною конференцією під час їх обрання. Вони звичайно виконують свої обов'язки до дати, встановленої наступною Повноважною конференцією, і можуть бути переобрані лише один раз.

14 2. Якщо посада Генерального секретаря стає вакантною, то заступник Генерального секретаря заміщає його до дати, встановленої наступною Повноважною конференцією. Якщо в цих умовах заступник Генерального секретаря займає посаду Генерального секретаря, пост заступника Генерального секретаря вважається вакантним з цієї ж дати і застосовуються положення п.

15 нижче.

15 3. Якщо посада заступника Генерального секретаря стає вакантною більш ніж за 180 днів до дати скликання чергової Повноважної конференції, Рада призначає його наступника на період повноважень, що залишився.

16 4. Якщо посади Генерального секретаря і заступника Генерального секретаря стають вакантними водночас, то службовець, що обирається, який займає свій пост найдовший строк серед всіх службовців, що обираються, виконує функції Генерального секретаря протягом періоду, що не перевищує 90 днів. Рада призначає Генерального секретаря, а якщо посади звільняються більш ніж за 180 днів до дати скликання чергової Повноважної конференції, вона призначає також і заступника Генерального секретаря. Призначений таким чином Радою службовець виконує свої обов'язки протягом періоду повноважень його попередника, що залишився.

17 5. Якщо пост директора раптово стає вакантним, то Генеральний секретар робить необхідні кроки для забезпечення того, щоб обов'язки директора виконувались до того, як Рада призначить нового директора на своїй наступній звичайній сесії після відкриття такої вакансії. Призначений таким чином директор виконує свої обов'язки до дати, встановленої наступною Повноважною конференцією.

18 6. За умови додержання відповідних положень статті 27 Статуту ( 995_099 ), Рада провадить призначення на будь-яку вакантну посаду Генерального секретаря чи заступника Генерального секретаря у випадках, зазначених в належних положеннях цієї статті на одній з звичайних сесій, якщо вона проводиться протягом 90 днів від дня відкриття вакансії, або на сесії, яка скликається головою в терміни, установлені в цих положеннях.

19 7. Будь-який строк служби на посаді службовця, що обирається, відповідно до призначення по пп. 14-18 вище не впливає на можливість обрання чи переобрання на цю посаду.

- Члени Радіорегламентарного комітету

20 1.

Члени Радіорегламентарного комітету приступають до виконання своїх обов'язків у строки, визначені Повноважною конференцією під час їх обрання, і виконують свої обов'язки до дати, встановленої наступною Повноважною конференцією; вони можуть бути переобрані лише один раз.

21 2. Якщо в період між двома Повноважними конференціями член Комітету подає у відставку або більше не в змозі виконувати свої обов'язки, Генеральний секретар при консультаціях з директором Бюро радіозв'язку, звертається до Членів Союзу заінтересованого району з проханням висунути кандидатів для обрання натомість на наступній сесії Ради. Проте, якщо вакансія відкривається більше, ніж за 90 днів до сесії Ради, або після сесії Ради, яка передує наступній Повноважній конференції, заінтересований Член Союзу призначає в найкоротший строк і протягом 90 днів наступника, який також повинен бути громадянином цієї країни і який займає цю посаду аж до вступу в неї нового члена, обраного Радою, або до вступу на посаду нових членів Комітету, обраних наступною Повноважною конференцією, залежно від випадку. Наступник може бути обраний Радою чи Повноважною конференцією, залежно від випадку.

22 3. Вважається, що член Радіорегламентарного комітету далі не спроможний виконувати свої обов'язки, після послідовних відсутностей, що повторюються, на засіданнях Комітету. Після консультацій з головою Комітету, а також з членами Комітету і заінтересованим Членом Союзу Генеральний секретар оголошує про існування вакантної посади і розпочинає дії, зазначені в п. 21 вище.

<< | >>
Законодавчий акт: Конвенція Міжнародного союзу електрозв'язку "( Конвенцію ратифіковано Законом N 116/94-ВР від 15.07.94 )" ( Поправочні документи до Конвенції додатково див. ( 995_939 ) від 14.10.1994 ( 995_943 ) від 06.11.1998 ). Міжнародний документ. 1992

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =

Стаття 2. Вибори і зв'язані з ними питання

- АОВЦСЄ - Всесвітній поштовий союз - Всесвітня медична асоціація - Всесвітня митна організація - Всесвітня організація інтелектуальної власності - Всесвітня організація охорони здоров'я - Всесвітня психіатрична асоціація - Всесвітня туристична організація - Гаазька конференція з міжнародного приватного права - ГУАМ - Дунайська Комісія - Економічний Союз Бенілюкс - Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) - Інтернет-корпорація з призначення доменних імен та номерів (ICANN) - Ліга арабських держав - Ліга Націй - Міжнародна асоціація академій наук (МААН) - Міжнародна асоціація органів страхового нагляду (МАОСН (IAIS)) - Міжнародна Асоціація Повітряного Транспорту (IATA) - Міжнародна гідрографічна організація (МГО) - Міжнародна комісія з цивільного стану (СІЕС) - Міжнародна конфедерація вільних профспілок - Міжнародна морська організація - Міжнародна організація виноградарства та виноробства (МОВВ) - Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) - Міжнародна організація міграції (МОМ) - Міжнародна організація по боротьбі з відмиванням грошей (FATF) - Міжнародна організація праці - Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) - Міжнародна організація цивільної оборони (ICDO) - Міжнародна торговельна палата - Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) - Міжнародне агентство з питань відновлюваної енергії (IRENA) - Міжнародне епізоотичне бюро - Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) - Міжнародний валютний фонд - Міжнародний військовий трибунал - Міжнародний інститут уніфікації приватного права (УНІДРУА) - Міжнародний комітет Червоного Хреста та Червоного напівмісяця - Міжнародний союз (асоціація) суддів - Міжнародний союз автомобільного транспорту - Міжнародний союз електрозв'язку - Міжнародний союз залізниць - Міжнародний союз патентної кооперації - Міжнародні правові акти ООН - Міжнародні суди - НАТО - Національна Асоціація членів комісій з регулювання комунальних підприємств - Об'єднаний інститут ядерних досліджень - Організація економічного співробітництва та розвитку - Організація об'єднаних націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) - Організація співробітництва залізничних шляхів (железных дорог) (ОСЖД) - Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) - Рада економічної взаємодопомоги (РЕВ) - Рада з Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (IASB) - Рада Митного Співробітництва - Світова організація торгівлі (СОТ) - Співдружність незалежних держав (СНД) - Фундаментальне міжнародне право - Чорноморське Економічне Співробітництво (ЧЕС) - Чорноморський Банк Торгівлі та Розвитку (ЧБТР) -