Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

ПОСТАНОВА від 24 березня 2021 р. № 508 "Про внесення змін до Порядку внесення відомостей про належного користувача транспортного засобу до Єдиного державного реєстру транспортних засобів". Кабінет Міністрів України. 2021

Документ актуальний на 26.05.2021
завантажити документ, актуальний на поточний час

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 24 березня 2021 р. № 508

Київ

Про внесення змін до Порядку внесення відомостей про належного користувача транспортного засобу до Єдиного державного реєстру транспортних засобів

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести до Порядку внесення відомостей про належного користувача транспортного засобу до Єдиного державного реєстру транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2018 р. № 1197 (Офіційний вісник України, 2019 р., № 7, ст. 200), зміни, що додаються.

2. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім пунктів 9, 10, 18 та 20 змін, затверджених цією постановою, які набирають чинності через два місяці з дня опублікування цієї постанови.

Прем'єр-міністр України

Д.ШМИГАЛЬ

Інд. 29

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 24 березня 2021 р. № 508

ЗМІНИ,

що вносяться до Порядку внесення відомостей про належного користувача транспортного засобу до Єдиного державного реєстру транспортних засобів

1. Підпункт 1 пункту 2 викласти в такій редакції:

“1) електронна заява - заява про внесення до Реєстру відомостей про належного користувача, яка формується через веб-додаток, розміщений на офіційному веб-сайті Головного сервісного центру МВС, або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг із застосуванням кваліфікованого електронного підпису за формою згідно з додатками 1-6;”.

2.

Абзац другий пункту 4 після слова “лізингоотримувача” доповнити словом “/ наймача”.

3. Пункт 5 доповнити підпунктом 3 такого змісту:

“3) Єдиний державний вебпортал електронних послуг.”.

4. Підпункт 6 пункту 11 викласти в такій редакції:

“6) виявлення під час проведення перевірки за відповідними реєстрами та базами даних, доступ до яких має МВС, зазначеного в заяві транспортного засобу в розшуку;”.

5. Пункт 18 після слів “Головного сервісного центру МВС” доповнити словами “або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг”, а після слів “кваліфікованого електронного підпису” - словами “або із застосуванням кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Єдиного державного вебпорталу електронних послуг та електронного підпису користувача”.

6. Абзац перший пункту 19 після слів “Головного сервісного центру МВС” доповнити словами “або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг”.

7. Пункт 23 викласти в такій редакції:

“23. Внесення до Реєстру відомостей про належного користувача, якого визначив безпосередньо власник транспортного засобу, здійснюється також через:

1) веб-додаток, розміщений на офіційному веб-сайті Головного сервісного центру МВС, шляхом заповнення електронної заяви за формою згідно з додатком 1 із застосуванням кваліфікованого електронного підпису власника транспортного засобу та належного користувача;

2) Єдиний державний вебпортал електронних послуг, шляхом заповнення електронної заяви у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, передбачених додатком 1, із застосуванням кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, електронних підписів або кваліфікованих електронних підписів власника транспортного засобу та належного користувача.”.

8. У пункті 24 слова “у присутності уповноваженого в установленому порядку представника юридичної особи та працівника, щодо якого вносяться відомості до Реєстру” замінити словами “за заявою уповноваженого в установленому законодавством порядку представника юридичної особи або належного користувача”.

9. У підпункті 3 пункту 25:

1) абзац п’ятий після слів “транспортного засобу” доповнити словами і цифрами “(у разі внесення відомостей згідно з пунктом 26 цього Порядку - скановані оригінали таких наказів чи скановані належним чином засвідчені їх копії)”;

2) абзац шостий викласти в такій редакції:

“якщо транспортний засіб не є власністю юридичної особи, - належним чином засвідчена копія договору, на підставі якого юридична особа набула право користування ним (у разі внесення відомостей згідно з пунктом 26 цього Порядку - сканований оригінал або сканована належним чином засвідчена копія такого договору);”.

10. Пункт 26 викласти в такій редакції:

“26. Внесення до Реєстру відомостей про належного користувача - працівника, визначеного керівником юридичної особи, яка є власником транспортного засобу або отримала в установлений законодавством спосіб право користування ним, здійснюється також через:

1) веб-додаток, розміщений на офіційному веб-сайті Головного сервісного центру МВС, шляхом заповнення електронної заяви за формою згідно з додатком 2 із застосуванням кваліфікованого електронного підпису уповноваженого в установленому законодавством порядку представника юридичної особи або належного користувача;

2) Єдиний державний вебпортал електронних послуг шляхом заповнення електронної заяви у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, передбачених додатком 2, із застосуванням кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, електронного підпису або кваліфікованого електронного підпису уповноваженого в установленому законодавством порядку представника юридичної особи або належного користувача.”.

11. Пункт 29 викласти в такій редакції:

“29. Внесення до Реєстру відомостей про належного користувача, на якого власник оформив нотаріально посвідчену довіреність на право користування транспортним засобом, здійснюється також через:

1) веб-додаток, розміщений на офіційному веб-сайті Головного сервісного центру МВС, шляхом заповнення електронної заяви за формою згідно з додатком 3 із застосуванням кваліфікованого електронного підпису належного користувача та прикріпленням до такої заяви відсканованої нотаріально посвідченої довіреності;

2) Єдиний державний вебпортал електронних послуг, шляхом заповнення електронної заяви у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, передбачених додатком 3, із застосуванням кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, електронного підпису або кваліфікованого електронного підпису належного користувача та прикріпленням до такої заяви відсканованої нотаріально посвідченої довіреності.”.

12. Підпункт 3 пункту 31 викласти в такій редакції:

“3) належним чином засвідчена копія договору оренди (найму, позички) транспортного засобу (у разі внесення відомостей згідно з пунктом 32 цього Порядку - сканований оригінал чи сканована належним чином засвідчена копія такого договору);”.

13. Пункт 32 викласти в такій редакції:

“32. Внесення до Реєстру відомостей про належного користувача - фізичну особу, яка користується транспортним засобом на підставі договору оренди (найму, позички), здійснюється також через:

1) веб-додаток, розміщений на офіційному веб-сайті Головного сервісного центру МВС, шляхом заповнення електронної заяви за формою згідно з додатком 4 із застосуванням кваліфікованого електронного підпису належного користувача;

2) Єдиний державний вебпортал електронних послуг шляхом заповнення електронної заяви у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, передбачених додатком 4, із застосуванням кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, електронного підпису або кваліфікованого електронного підпису належного користувача.”.

14. Підпункт 3 пункту 34 викласти в такій редакції:

“3) належним чином засвідчена копія договору фінансового або оперативного лізингу (у разі внесення відомостей згідно з пунктом 35 цього Порядку - сканований оригінал чи сканована належним чином засвідчена копія такого договору);”.

15. Пункт 35 викласти в такій редакції:

“35. Внесення до Реєстру відомостей про належного користувача, який користується транспортним засобом на підставі договору фінансового або оперативного лізингу, здійснюється також через:

1) веб-додаток, розміщений на офіційному веб-сайті Головного сервісного центру МВС, шляхом заповнення електронної заяви за формою згідно з додатком 5 із застосуванням кваліфікованого електронного підпису власника транспортного засобу або належного користувача;

2) Єдиний державний вебпортал електронних послуг шляхом заповнення електронної заяви у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, передбачених додатком 5, із застосуванням кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, електронних підписів або кваліфікованих електронних підписів власника транспортного засобу або належного користувача.”.

16. Пункт 38 викласти в такій редакції:

“38. Внесення до Реєстру відомостей про належного користувача, який користується транспортним засобом на підставі тимчасового реєстраційного талона, здійснюється також через:

1) веб-додаток, розміщений на офіційному веб-сайті Головного сервісного центру МВС, шляхом заповнення електронної заяви за формою згідно з додатком 6 із застосуванням кваліфікованого електронного підпису належного користувача;

2) Єдиний державний вебпортал електронних послуг шляхом заповнення електронної заяви у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, передбачених додатком 6, із застосуванням кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, електронного підпису або кваліфікованого електронного підпису належного користувача.”.

17. Підпункт 2 пункту 39 після слів “через веб-сайт” доповнити словами “Головного сервісного центру МВС, Єдиний державний вебпортал електронних послуг”.

18. Підпункт 5 пункту 41 виключити.

19. У підпункті 3 пункту 43 слова “або особи, яка користується транспортним засобом,” виключити.

20. У пункті 44:

1) абзац третій викласти в такій редакції:

“3 пункту 43 цього розділу, - належним чином засвідчена копія договору про розірвання або припинення відповідного договору чи копія повідомлення про розірвання такого договору (у разі якщо розірвання/припинення договору здійснюється в односторонньому порядку).”;

2) абзац п’ятий після слів “кваліфікованого електронного підпису” доповнити словами “або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг із застосуванням кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, електронного підпису або кваліфікованого електронного підпису та прикріпленням до такої заяви відсканованих документів, передбачених абзацами третім, четвертим цього пункту”.

21. У додатках до Порядку:

1) у додатках 1, 3-6 і 8 слова “обробку персональних даних, зберігання та” виключити;

2) у додатку 2:

слова “Сторони внесену інформацію перевірили, зауважень не мають, підтверджують правильність внесених відомостей і дають згоду на обробку персональних даних, зберігання та проведення перевірки за відповідними реєстрами та базами даних, доступ до яких має Міністерство внутрішніх справ України” замінити словами “Сторони внесену інформацію перевірили, зауважень не мають, підтверджують правильність внесених відомостей і дають згоду на проведення перевірки за відповідними реєстрами та базами даних, доступ до яких має Міністерство внутрішніх справ України****”;

доповнити додаток виноскою “****” такого змісту:

“__________

**** У разі заповнення електронної форми не зазначається.”.


Публікації документа

  • Урядовий кур'єр від 25.05.2021 — № 98
  • Офіційний вісник України від 04.06.2021 — 2021 р., № 42, стор. 814, стаття 2536, код акта 105082/2021

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Кабінет Міністрів України:

  1. ПОСТАНОВА від 12 січня 2022 р. № 2 "Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 12 січня 2022 р. № 1 "Про внесення зміни до пункту 41-4 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  3. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 9-р "Про призначення Старосольської С.П. заступником Голови Державної регуляторної служби України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  4. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 8-р "Про призначення Сдобнової А.Г. членом Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 12 січня 2022 р. № 4 "Про всеукраїнський конкурс на кращий малюнок відзнаки Президента України “За участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС”". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 12 січня 2022 р. № 3 "Деякі питання центральних органів виконавчої влади у сфері культури". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  7. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 26-р "Про призначення Стукало Н.В. заступником голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  8. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 25-р "Про звільнення Стукало Н.В. з посади заступника голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  9. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 24-р "Про призначення Моркляника Б.В. заступником голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  10. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 23-р "Про звільнення Моркляника Б.В. з посади заступника голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  11. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 22-р "Про призначення Єременко О.В. заступником голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  12. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 2-р "Про призначення Дехтяренка С.С. заступником Голови Державної служби геології та надр України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  13. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 21-р "Про звільнення Єременко О.В. з посади заступника голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  14. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 19-р "Про звільнення Бутенка А.П. з посади заступника голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  15. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 18-р "Про призначення Квіта С.М. головою Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  16. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 1-р "Про звільнення Дехтяренка С.С. з посади заступника Державного секретаря Кабінету Міністрів України". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  17. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 17-р "Про звільнення Квіта С.М. з посади голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  18. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 16-р "Про призначення Якименка О.В. першим заступником Голови Державної служби якості освіти України". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  19. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 15-р "Про призначення Стельмаха А.Ю. заступником Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
  20. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 12 січня 2022 р. № 14-р "Про призначення Костюченка О.В. заступником Міністра освіти і науки України". Кабінет Міністрів України. 2022 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -