Наближай ПЕРЕМОГУ!

Долучайся до збору на авто для виконання бойових завдань!

Звернення та звітність

 <<

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 18 листопада 2020 р. № 1469-р "Про делегацію Уряду України для участі у 6-й сесії (у режимі он-лайн) Конференції Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат". Кабінет Міністрів України. 2020

Документ актуальний на 24.11.2020
завантажити документ, актуальний на поточний час

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 18 листопада 2020 р. № 1469-р

Київ

Про делегацію Уряду України для участі у 6-й сесії (у режимі он-лайн) Конференції Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат

1. Утворити делегацію Уряду України для участі у 6-й сесії (у режимі он-лайн) Конференції Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат, яка відбудеться 25 листопада 2020 р. (номінально у м. Жешуві, Республіка Польща), у складі згідно з додатком.

Дозволити главі делегації Уряду України вносити у разі потреби зміни до її складу, розподіляти обов’язки між її членами, залучати в установленому порядку до роботи делегації експертів.

2. Затвердити директиви делегації Уряду України для участі у 6-й сесії (у режимі он-лайн) Конференції Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат, що додаються.

3. Уповноважити делегацію Уряду України брати участь у переговорах та схваленні рішень Конференції Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.

Прем'єр-міністр України

Д.ШМИГАЛЬ

Інд. 75


Додаток

до розпорядження Кабінету Міністрів України

від 18 листопада 2020 р. № 1469-р

СКЛАД

делегації Уряду України для участі у 6-й сесії засідання (у режимі он-лайн) Конференції Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат

КРАСНОЛУЦЬКИЙ

Олександр Васильович

-

заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів, глава делегації

АРУСТАМЯН

Едуард Максимович

-

директор департаменту природно-заповідного фонду Міндовкілля, заступник глави делегації

ВОЮТА

Дмитро Юрійович

-

головний спеціаліст відділу туристичного розвитку регіонів директорату туризму МКІП

ЛИСЮК

Ольга Гаврилівна

-

директор департаменту водного менеджменту Держводагентства

ЛОБОДА

Алла Сергіївна

-

заступник директора департаменту стратегічного планування та міжнародної співпраці - начальник відділу Міндовкілля

МЕРКУЛОВА

Неля Володимирівна

-

головний спеціаліст відділу співробітництва з міжнародними організаціями та МФО управління міжнародного співробітництва та протоколу Мінінфраструктури

ПАРЧУК

Григорій Васильович

-

начальник відділу еколого-освітньої та рекреаційної діяльності департаменту природно-заповідного фонду Міндовкілля

ПЕТРОВИЧ

Олеся Зіновіївна

-

головний спеціаліст відділу еколого-освітньої та рекреаційної діяльності департаменту природно-заповідного фонду Міндовкілля

ПИВОВАРОВ

Андрій Андрійович

-

директор директорату сільського розвитку Мінекономіки

ПОДОРОЖНИЙ

Віктор Аксентійович

-

генеральний директор директорату регіональної політики Мінрегіону

ПОЛЯКОВА

Любов Володимирівна

-

завідувач сектором міжнародних відносин, науки та зв’язків з громадськістю Держлісагентства

ПРОЦЬ

Богдан Григорович

-

завідувач відділу ландшафтного та біотичного різноманіття Державного природознавчого музею Національної академії наук (за згодою)


ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням Кабінету Міністрів України

від 18 листопада 2020 р.

№ 1469-р

ДИРЕКТИВИ

делегації Уряду України для участі у 6-й сесії (у режимі он-лайн) Конференції Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат

Основні завдання делегації, включаючи кінцеву мету участі у заході

Основною метою участі делегації Уряду України у 6-й сесії Конференції Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат є забезпечення представництва Української Сторони у Рамковій конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат (далі - Карпатська конвенція).

Основними завданнями участі делегації Уряду України у 6-й сесії Конференції Сторін Карпатської конвенції є врахування інтересів України у сферах охорони та сталого розвитку українських Карпат під час обговорення та формування політики і стратегії діяльності в рамках Карпатської конвенції на наступні роки.

Участь у 6-й сесії Конференції Сторін Карпатської конвенції повинна сприяти встановленню більш тісного співробітництва Української Сторони з іншими сторонами Карпатської конвенції для подальшого впровадження положень Карпатської конвенції та протоколів до неї в Україні.

Під час участі у 6-й сесії Конференції Сторін Карпатської конвенції делегації Уряду України керуватися Конституцією та законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, міжнародними договорами України та цими директивами, зусилля спрямовувати на захист національних інтересів, підвищення міжнародного авторитету та іміджу нашої держави, розвиток рівноправних міжнародних зв’язків України у сферах охорони та сталого розвитку Карпат.

Окремі доручення главі та у разі потреби кожному члену делегації

Главі, а також членам делегації доручається:

упереджувати, не допускати та блокувати можливі кроки будь-якої сторони, спрямовані на використання онлайн-платформи для легітимізації анексії Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополя і прийняття рішень, що можуть інтерпретуватися як пряме або непряме визнання будь-якої зміни статусу Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Ураховувати та у разі потреби активно використовувати відповідні положення резолюцій Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 р. “Територіальна цілісність України” (A/Res/68/262), від 19 грудня 2016 р. “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)” (A/Res/71/205), від 19 грудня 2017 р. “Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна” (A/Res/72/190), від 22 грудня 2018 р. “Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна” (A/Res/73/263), від 17 грудня 2018 р. і від 9 грудня 2019 р. “Проблема мілітаризації АР Крим і міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів” (A/Res/73/194, A/Res/74/17) та від 18 грудня 2019 р. “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)” (A/Res/74/164);

наполягати на використанні формулювання “Автономна Республіка Крим та м. Севастополь (Україна), тимчасово окуповані Російською Федерацією” під час згадування Автономної Республіки Крим та м. Севастополя в офіційних документах, повідомленнях та публікаціях, у тому числі відповідних статистичних даних;

запобігати відображенню у документах 6-ї сесії Конференції Сторін Карпатської конвенції статистичних показників тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, зокрема соціально-економічного характеру, як інформації стосовно Російської Федерації;

використовувати у бесідах та дискусіях з іноземними експертами відомості тільки в межах публікацій чи робіт, дозволених до опублікування, і не виходити за межі встановленого завданням обсягу робіт;

підкреслювати під час участі у 6-й сесії Конференції Сторін Карпатської конвенції, що Україна сумлінно виконує свої міжнародні зобов’язання у сферах охорони та сталого розвитку Карпат, а центральні органи виконавчої влади, що забезпечують формування і реалізацію державної політики у сферах охорони та сталого розвитку Карпат та визначають перспективи розвитку в цих сферах, і надалі спрямовуватимуть всі свої зусилля на забезпечення ефективної охорони та сталого розвитку Карпат і сприятимуть міжнародній співпраці в Карпатському регіоні.

Позиція Української Сторони з питань порядку денного

Заслухати та взяти до уваги доповідь Голови Карпатської конвенції Гарольда Егерера про стан впровадження Карпатської конвенції протягом останніх трьох років, в якій зазначено про створення транскордонного українсько-польського біосферного резервату “Розточчя”, національного природного парку “Бойківщина”, дев’яти водно-болотних угідь міжнародного значення в українських Карпатах, а також розширення об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО “Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи”.

Заслухати та взяти до уваги інформацію щодо співпраці з місцевими органами державної влади та відповідними заінтересованими сторонами, а також з Європейським Союзом.

Заслухати та погодитися з пропозиціями щодо підтримки подальшої конкретної співпраці з конвенційними та іншими міжнародними органами, зокрема Секретаріатом Альпійської конвенції в рамках укладеного Меморандуму про взаєморозуміння.

Підтримати висловлення подяки Секретаріатом Карпатської конвенції міжнародній науковій інституції Eurac Research за постійне сприяння в розробленні та реалізації численних проектів, орієнтованих на імплементацію Карпатської конвенції.

Погодитися з пропозицією Секретаріату Карпатської конвенції щодо необхідності розроблення сторонами Карпатської конвенції плану дій з імплементації Глобальних рамок біорізноманіття після 2020 року в Карпатському регіоні.

Заслухати та схвалити зусилля Секретаріату Карпатської конвенції щодо зміцнення взаємозв’язку науки, політики, практики з метою активізації імплементації Карпатської конвенції шляхом взаємодії між її заінтересованими сторонами та сприяння міжгалузевій співпраці.

Погодитися з прийняттям міжнародного плану дій із збереження та сталого управління популяціями великих хижих тварин у Карпатах (план дій щодо великих хижаків) та пропозицією Секретаріату Карпатської конвенції щодо забезпечення виконання сторонами Карпатської конвенції плану дій щодо великих хижаків.

Взяти до уваги інформацію Секретаріату Карпатської конвенції щодо доопрацювання сторонами Карпатської конвенції карти адміністративних одиниць, де Карпатська конвенція та її протоколи впроваджуються в карпатських країнах, зокрема враховано постанову Верховної Ради України від 17 липня 2020 р. № 807-IX “Про утворення та ліквідацію районів”, а також розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 712 “Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Закарпатської області”, від 12 червня 2020 р. № 714 “Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Івано-Франківської області”, від 12 червня 2020 р. № 718 “Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Львівської області”, від 12 червня 2020 р. № 729 “Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Чернівецької області”.

Взяти до уваги інформацію щодо співпраці в рамках Карпатської конвенції з Міжнародною комісією з охорони річки Дунай (ICPDR) в рамках Спільної декларації Міжнародної комісії з охорони річки Дунай - Групи щодо сталого розвитку басейну річки Тиса в межах Карпатського регіону. Погодитися з пропозицією Секретаріату Рамсарської конвенції про водно-болотні угіддя щодо посилення співпраці через Секретаріат Карпатської конвенції та відповідні робочі групи зазначеної Міжнародної комісії з питань адаптації до кліматичних змін, сільського чи водного господарства або інших відповідних тем.

Заслухати та взяти до уваги інформацію щодо ратифікації Протоколу про стале сільське господарство та розвиток сільських територій до Карпатської конвенції та набрання ним чинності для Чеської Республіки, Угорщини, Республіки Польща та Словацької Республіки. Доповісти про стан приєднання України до зазначеного Протоколу (на сьогодні відповідний законопроект розглядається Верховною Радою України).

Погодитися з цілями Стратегічного плану дій щодо імплементації Лісового протоколу, а саме ціллю 6 щодо ідентифікації та охорони природних лісів, насамперед пралісів, ціллю 8 щодо сприяння наближенню до природи лісового господарства та ціллю 11 щодо сталого розвитку лісового господарства з урахуванням зміни клімату, а також з пропозицією робочої групи щодо сталого ведення лісового господарства та запропонувати конкретні заходи для реалізації зазначених цілей за підтримки Секретаріату Карпатської конвенції та відповідних партнерів і фондів. Погодитися з ініціативою стосовно підготовки Кадастру пралісів Карпат, який сприятиме збереженню найцінніших лісових масивів Європи.

Взяти до уваги інформацію про ратифікацію та набрання чинності Протоколом про сталий транспорт до Рамкової конвенції про захист та сталий розвиток Карпат для Чеської Республіки, Республіки Польща, Румунії, Республіки Сербія, Словацької Республіки та України. Погодити прийняття Спільного стратегічного плану дій на 2021-2026 роки щодо імплементації Протоколу про сталий транспорт.

Взяти до уваги інформацію щодо відсутності істотного прогресу в імплементації Протоколу про сталий туризм. Підтримати пропозицію Румунії щодо організації наступного засідання робочої групи з питань туризму та просити Секретаріат Карпатської конвенції сприяти організації цього засідання.

Погодитися з пропозицією Секретаріату Карпатської конвенції просити робочу групу з питань культурної спадщини та традиційних знань підтримати реалізацію проекту “Карпатський шлях”. Взяти до уваги інформацію про високу оцінку Секретаріатом Карпатської конвенції підтримки Угорщини в активізації діяльності цієї робочої групи.

Заслухати та взяти до уваги інформацію щодо оцінювання постійного партнерства між керівними органами Карпатської конвенції та Європейського Союзу щодо імплементації Карпатської конвенції на основі Угоди про партнерство та відповідного спільного робочого плану.

Підтримати прохання Секретаріату Карпатської конвенції ратифікувати поправку до Карпатської конвенції (стаття 12bis про зміну клімату), схвалену рішенням 5-ї сесії Конференції Сторін Карпатської конвенції, з метою врахування змін клімату під час здійснення заходів, передбачених Карпатською конвенцією. Доповісти про стан ратифікації зазначеної поправки Україною (на сьогодні відповідний законопроект розглядається Верховною Радою України). Підтримати пропозицію для робочих груп щодо сталого ведення лісового господарства та збереження біорізноманіття і партнерів разом з робочою групою щодо зміни клімату продовжити розроблення всебічної оцінки впливу зміни клімату на карпатські ліси та екосистеми.

Взяти до уваги інформацію Секретаріату Карпатської конвенції про визнання керівництва угорського головування у просуванні освіти для сталого розвитку як однієї з пріоритетних тем для імплементації Карпатської конвенції.

Взяти до відома балансовий звіт Цільового фонду Програми ООН з навколишнього середовища (UNEP) - Віденського офісу - Секретаріату Карпатської конвенції, а також заклик продовжувати сторонами Карпатської конвенції фінансувати свою участь у засіданнях, пов’язаних з реалізацією програми роботи, та/або ділитися своїм досвідом щодо участі в онлайн-консультаціях і надання керівних настанов робочим групам. Погодитися із затвердженням програми роботи Карпатської конвенції на 2021-2023 роки. Взяти до уваги пропозиції щодо бюджету Карпатської конвенції на 2021-2023 роки.

Підтримати висловлення Секретаріатом Карпатської конвенції вдячності виконавчому директору Програми ООН з навколишнього середовища Інгер Андерсен за те, що вона взяла на себе відповідальність за управління цільовим фондом для управління та досягнення цілей Карпатської конвенції та відповідних протоколів.

Погодитися з пропозицією Секретаріату Карпатської Конвенції щодо продовження консультацій стосовно постійного місцезнаходження Секретаріату Карпатської конвенції. Тимчасово Секретаріат Карпатської конвенції розташований у м. Відні (Австрія) і підтримується Віденським офісом Програми ООН з навколишнього середовища. Українська Сторона пропонувала розміщення Секретаріату Карпатської конвенції на території України, Румунська та Словацька Сторони надавали свої пропозиції, консенсус не був досягнутий.

Взяти до уваги рішення Секретаріату Карпатської конвенції щодо прийняття пропозиції Уряду Республіки Сербія про скликання на її території 7-ї сесії Конференції Сторін Карпатської конвенції (COP7) наприкінці 2023 року.

Підтримати висловлення вдячності Угорщині за успішне головування в Карпатській конвенції і вітання нового головування під керівництвом Республіки Польща.

Підтримати висловлення вдячності Республіці Польща за люб’язну пропозицію щодо організації Конференції Міністрів Карпатської конвенції у 2021 році в м. Жешові.

Зобов’язання щодо звітування

Делегації Уряду України подати у 10-денний строк Кабінетові Міністрів України та МЗС звіт про результати участі у 6-й сесії Конференції Сторін Карпатської конвенції.

Про делегацію Уряду України для участі у 6-й сесії (у режимі он-лайн) Конференції Сторін Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат

Розпорядження Кабінету Міністрів України; Склад колегіального органу, Директива від 18.11.2020 № 1469-р

Прийняття від 18.11.2020

Постійна адреса:

https://xn--80aagahqwyibe8an.com/go/1469-2020-%D1%80

Законодавство України

станом на 27.11.2023

чинний


Публікації документа

  • Урядовий кур'єр від 26.11.2020 — № 230

= завантажити законодавчий акт, актуальний на поточний час =
<< | >>

Кабінет Міністрів України:

  1. ПОСТАНОВА від 3 січня 2023 р. № 1 "Про затвердження Положення про особливості імпорту електричної енергії під час проходження осінньо-зимового періоду 2022/23 року в умовах правового режиму воєнного стану в Україні". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  2. ПОСТАНОВА від 3 січня 2023 р. № 1 "Про затвердження Положення про особливості імпорту електричної енергії під час проходження осінньо-зимового періоду 2022/23 року в умовах правового режиму воєнного стану в Україні". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  3. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 3 січня 2023 р. № 2-р "Деякі питання проектування та будівництва мостового переходу через р. Ірпінь на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-30 Під’їзд до м. Ірпеня". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  4. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 3 січня 2023 р. № 1-р "Про схвалення проекту Угоди про взаємне скасування віз для пред’явників дипломатичних та службових паспортів між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Сенегал". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  5. ПОСТАНОВА від 6 січня 2023 р. № 12 "Про внесення зміни в додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2022 р. № 153". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  6. ПОСТАНОВА від 6 січня 2023 р. № 14 "Деякі питання виконання Державного бюджету України у 2023 році в умовах воєнного стану". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  7. ПОСТАНОВА від 3 січня 2023 р. № 2 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2022 р. № 174". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  8. ПОСТАНОВА від 3 січня 2023 р. № 6 "Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 р. № 106". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  9. ПОСТАНОВА від 3 січня 2023 р. № 4 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. № 6". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  10. ПОСТАНОВА від 3 січня 2023 р. № 3 "Про внесення змін у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 р. № 85". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  11. ПОСТАНОВА від 6 січня 2023 р. № 17 "Про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про продовження строку експлуатації ракетного комплексу 15П118М". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  12. ПОСТАНОВА від 6 січня 2023 р. № 16 "Про внесення зміни до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 18 травня 2016 р. № 343". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  13. ПОСТАНОВА від 6 січня 2023 р. № 15 "Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 3 серпня 2006 р. № 1081 і від 2 вересня 2015 р. № 728". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  14. ПОСТАНОВА від 3 січня 2023 р. № 9 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності органами з визначення технічної прийнятності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством економіки". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  15. ПОСТАНОВА від 3 січня 2023 р. № 8 "Про визначення мінімального розміру гарантійної частки будівництва об’єктів нерухомого майна". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  16. ПОСТАНОВА від 3 січня 2023 р. № 7 "Про внесення зміни до пункту 4 Порядку розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  17. ПОСТАНОВА від 3 січня 2023 р. № 5 "Про встановлення розміру грошової компенсації за витрату часу, пов’язану з веденням записів та наданням інших відомостей, респондентам, які беруть участь у державному статистичному спостереженні “Обстеження умов життя домогосподарств”". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  18. ПОСТАНОВА від 3 січня 2023 р. № 10 "Про затвердження Порядку надання компенсації витрат ініціаторам створення індустріальних (промислових) парків - суб’єктам господарювання, керуючим компаніям та учасникам індустріальних (промислових) парків на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  19. РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 6 січня 2023 р. № 4-р "Про схвалення Концепції Державної цільової екологічної програми зняття з експлуатації уранового об’єкта на 2023-2027 роки". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
  20. ПОСТАНОВА від 6 січня 2023 р. № 20 "Про внесення змін до Типового договору оренди захисних споруд цивільного захисту". Кабінет Міністрів України. 2023 рікк
- Антимонопольний комітет - Верховний Суд України - Вищий адміністративний суд України - Вищий господарський суд - Вищий спеціалізований суд - Генеральна прокуратура України - ДА електронного урядування - Державіаслужба України - Державні утворення на території України (1917-1920) - Держатомрегулювання - Держаудитслужба України - Держкомтелерадіо України - Держкордонслужба України - Держнаглядохоронпраці України - Держспецзв’язок - Держспоживстандарт України - Держстат України - Держфінпослуг України - ДКА України - Закони України - Законодавство Української РСР - Кабінет Міністрів України - Кодекси України - Конституційний Суд України - МВС України - МЗС України - Міжнародні документи, ратифіковані Верховною Радою України - Міжнародні угоди України - Мін'юст України - Мінагрополітики України - Мінекономрозвитку України - Міненерговугілля України - Мінінфраструктури України - Мінкультури України - Мінмолодьспорт України - Міноборони України - Мінприроди України - Мінрегіон України - Мінсоцполітики України - Мінфін України - МІП - МНС України - МОЗ України - МОН України - МТОТ - Нацдержслужба України - Національне агентство з питань запобігання корупції - Національне антикорупційне бюро України - Національний банк України - Нацком.енергетики - Нацкомфінпослуг - Нацрада телерадіомовлення - НКРЗІ - НКЦПФР - Основний Закон України - Пенсійний фонд України - Постанови Верховної Ради України - Президент України - РНБО України - Розпорядження Голови ВР України - Розпорядження Кабінета Міністрів України - Служба безпеки України - Служба зовнішньої розвідки - Укрдержархів - Управління державної охорони - Фонд гарант.вкладів фізич.осіб - Фонд державного майна - Фонд соцстраху по безробіттю - Фундаментальне законодавство України - Центрвиборчком України -